SiolNET. Sportal Rekreacija
2,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
61. pohod Pot ob žici

Kdo je zaznamoval letošnji tek trojk? #video

2,03

termometer

Tek trojk pohod Pot ob žici
Foto: STA

Na 61. pohodu Pot ob žici, ki vsako leto privabi več kot 30 tisoč ljudi, je danes na sporedu osrednji dogodek. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji pohodništva in tekači v trojkah.

Danes bodo poleg pohoda, na katerem bodo udeleženci izbirali med trikilometrsko in 35-kilometrsko razdaljo, ob 9. uri pa se je začel tudi teki trojk, kjer je za nastop prijavljenih več kot 2.000 ekip. Te se merijo na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3.000 metrov za osnovne in srednje šole.

Štart teka trojk je pred Magistratom, vse prireditve pa se bodo končale na Kongresnem trgu, medtem ko je servisni del na Trgu republike, saj je Kongresni trg že postal premajhen za tako veliko prireditev.


Priporočamo:

Vse o teku Wings For Life World Run
Anton Majcen - Zvone, edini, ki se je udeležil vseh 60 tekov trojk #intervju


Tekači trojk na 12,5 in 29 kilometrov bodo štartali pred Magistratom. Tekači trojk na 12,5 in 29 kilometrov bodo štartali pred Magistratom. Foto: STA

Ob 12. uri živi obroč okrog Ljubljane

Za letos so prireditelji pripravili še novost, na pobudo Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Ljubljana bo natanko ob 12. uri ob 75-letnici postavitve žice posebna akcija Objemimo Ljubljano, ko se bodo v znak prijateljstva, sodelovanja in ljubezni do mesta vsi udeleženci pohoda ob pisku sirene prijeli za roke in z živim obročem obdali Ljubljano.

Številni se bodo udeležili tudi pohoda Pot ob žici, ob 12. uri pa se bodo v spomin na 75. obletnico postavitve žice okrog okupirane Ljubljane vsi udeleženci v znak prijateljstva, sodelovanja in ljubezni do mesta ob pisku sirene prijeli za roke in z živim obročem obdali Ljubljano. Številni se bodo udeležili tudi pohoda Pot ob žici, ob 12. uri pa se bodo v spomin na 75. obletnico postavitve žice okrog okupirane Ljubljane vsi udeleženci v znak prijateljstva, sodelovanja in ljubezni do mesta ob pisku sirene prijeli za roke in z živim obročem obdali Ljubljano. Foto: STA

Med 10.30 in 11.30 bo na Kongresnem trgu nastopil Partizanski pevski zbor, sledila bosta pozdrav ljubljanskega župana Zorana Jankovića in razglasitev absolutnih zmagovalcev kultne prireditve teka trojk, po 12. uri pa bo zbrane zabavala še Alya.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin