Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 10. 2015,
14.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ljubljanski maraton Volkswagen Marko Roblek Helena Žigon

Sobota, 24. 10. 2015, 14.29

7 let, 12 mesecev

Priznanja za zvestobo "Ljubljancu" podeljena, bučen aplavz za Žigonovo, Robleka in Macuha (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na slavnostni akademiji na Ljubljanskem gradu so sinoči tekačem, ki so se udeležili vseh 19 ljubljanskih maratonov, podelili priznanja za zvestobo. Najbolj zvestih je kar 41.

Prav nobene od izvedb ljubljanskega maratona, ki je luč sveta ugledal 27. oktobra 1996, ni izpustilo 41 tekačev, od tega le tri tekačice, tudi Helena Žigon, ki je bila sinoči deležna številnih čestitk in celo objema ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Večina povabljenih rekorderjev po število tekov na ljubljanskem maratonu, se je sinoči zbrala na Ljubljanskem gradu, kjer so prisluhnili laskavim besedam Andreja Razdriha, predsednika organizacijskega odbora Ljubljanskega maratona, ki je Ljubljano po zaslugi ljubljanskega maratona, teka trojk in gorskega teka na Šmarno goro, označil za domovino tekačev, njih pa za najbolj zveste.

Zbrano tekaško rekreativno elito je pozdravil tudi ljubljanski župan Janković, ki še vedno ni izgubil upanja, da bi enkrat v prihodnosti v Ljubljani dočakali svetovni rekord v maratonu, ni pa skrival niti ambicij, da bi na ljubljanskih ulicah v okviru maratona pozdravil 50 tisoč tekačev, tako kot se to dogaja (in to samo v najdaljši razdalji) na največjih maratonih po svetu.

Gorenjski kantavtor Andrej Šifrer je predstavil svežo himno ljubljanskega maratona, tekači (prišla je skoraj večina, največji aplavz pa so si prislužili Peter Macuh, ki je na vseh 19 ljubljanskih maratonih tekel na 42 kilometrov, zimzelena stalnica maratona Helena Žigon in Marko Roblek, ki na "Ljubljancu" skoraj vedno teče bos in v zabavni opravi - vsi trije so bili tudi kandidati v nagradnem glasovanju za ime, ki je najbolj zaznamovalo ljubljanski maraton), ponosni za svojo zvestobo, pa so nazdravili na še eno, 20. dirko ljubljanskega maratona.

Ta jih čaka že jutri.

Štart teka na 10 kilometrov bo ob 8.30, na 21 in 42 kilometrov pa bodo tekači štartali ob 10.30.

Ne spreglejte