Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
7. 6. 2011,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 7. 6. 2011, 15.11

8 let

Olimpijski tek bo 25. junija v Kopru

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto, 25. junija bo v Kopru v sklopu olimpijskega dneva potekal olimpijski tek 2011. Štart teka je predviden za 11. uro, tek pa je namenjen prav vsem ljubiteljem športa.

"Olimpijski dan je dan, ko se spomnimo začetka modernega olimpijskega gibanja, je trenutek, ko se spomnimo vsega dobrega, kar nam lahko nudi šport. Je dan, ko proslavljamo sanje, ki so se začele uresničevati 23. junija 1894 na Sorbonski univerzi v Parizu," je zapisal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Jacques Rogge. Olimpijski dan je 23. junij, olimpijski teki po vsem svetu, ki jih organizirajo nacionalni olimpijski komiteji pa običajno potekalo v tednu okoli tega datuma. Prvi olimpijski teki so bili organizirani leta 1987, sodelovalo pa je 45 nacionalnih komitejev. Danes sodeluje že skoraj 200 nacionalnih komitejev.

Po vzoru MOK-a sej akciji pridružil tudi Slovenski olimpijski komite (OKS) , letošnji tek v Sloveniji pa bo potekal v Kopru, 25. junija. Na olimpijskem teku, ki se bo začel ob 11. uri dopoldan, bodo lahko sodelovali prav vsi – vrhunsko pripravljeni tekači kot tisti, ki še niso tako dobro pripravljeni in je šport zanje vseeno nepogrešljiv del življenja. Olimpijsko rajanje bodo počastili tudi slovenski olimpijci, dogajanje pa bo potekalo v duhu prijateljstva, spoštovanja in odličnosti.

Trasa teka

Zanimiva trasa teka na devet kilometrov vodi iz športno-rekreativnega centra Bonifika proti Luki Koper, kjer bo najatraktivnejši del proge. Ta del proge je sicer javnosti zaprt, le na dan tekme pa bodo ljubitelji tek lahko tekli mimo vlačilcev, dvigal, zabojnikov, različnih strojev razsežnih dimenzij … Iz luke bo proga vodila po obali, čez koprsko promenado, kjer tekače čakajo še zadnji kilometri pred vrnitvijo v športno-rekreativni center. Prireditelj obljublja, da bosta na progi tudi dve glasbeni presenečenji. Merjenje časov bo zagotovljeno s semaforjem v cilju.

Vsak tekač ter tudi vsak otrok, ki se bo udeležil mini olimpijade bo dobil tudi diplomo MOK-a s podpisom predsednika MOK-a Jacquesa Roggeja.

Ne spreglejte