Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 7. 2014,
15.49

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nočna 10ka Marko Roblek Igor Zonik tek

Četrtek, 3. 7. 2014, 15.49

4 leta

Nočna 10ka obljublja rekord, 2500 tekačev plus predsednik Pahor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto, 12. julija, bo marsikdo namenoma skrajšal dopust in se zapeljal na Bled, kjer se bo na priljubljeni Nočni 10ki in spremljevalnem programu znova zvrstilo rekordno število ljubiteljev teka.

Gonilna sila Nočne 10ke, energični poznavalec (tudi bosonogega) teka Marko Roblek, je na današnji predstavitvi osme nočne tekaške dogodivščine postregel z nekaterimi statističnimi podatki in novostmi. "Na progi okrog Blejskega jezera bo teklo rekordno število tekačev, kar 2501 bo, medtem, ko je bilo prijavljenih skoraj štiri tisoč," je za bralce Sportala, morda so med njimi tudi tisti, ki se bodo 12. julija namesto v posteljo odpravili na tek, našteval Roblek. Dejstvo, da je bila prireditev tudi letos rekordno hitro razprodana, mu godi, a ga po drugi strani žalosti, saj bi želel sprejeti tudi tistih dva tisoč tekačev, ki se jim ni uspelo "kvalificirati" med, vsako leto večjo, skupino izbranih.

"Letos smo se odločili, da sprejmemo 2500 tekačev plus predsednika Boruta Pahorja," je v svojem značilnem slogu sklenil Roblek, ponosen na vse novosti, ki se na Nočni 10ki obetajo tudi na področju digitalizacije.

Mimogrede, v uradu predsednika republike so udeležbo Boruta Pahorja že potrdili, kar pomeni, da bo predvolilni dan preživel športno.

Kaj je novega na področju digitalizacije? "Uvedli smo aplikacijo Nočna 10ka za pametne telefone, v celoti spremenili spletno stran, uvedli plačevanje štartnine s kreditnimi karticami," je našteval Roblek. Še posebej ponosen pa je na dejstvo, da ljubitelji teka, ki si želijo teči na Nočni10ki, dobesedno ždijo pred računalnikom in čakajo na začetek sprejemanja prijav, kar že malce spominja na večje maratonske preizkušnje po svetu, kamor se uspe zriniti le skupini srečnežev.

Letos bo (še) bolje kot lani Nočna 10ka, rekreativna prireditev, ki jo je društvo Vitezi Nočnega Teka na noge postavilo leta 2007 – želeli so organizirati prireditev po lastni meri –, je v osmih letih prerasla v peto največjo tekaško prireditev na slovenskih tleh. Kje je skrivnost uspeha?

"Mislim, da smo inovativni, da nam uspe hitro razprodati prireditev, imamo pa še veliko idej in letos še ne bomo rekli zadnje besede. No, čez dve leti, na 10. Nočni 10ki bomo gotovo pripravili nekaj velikega, je pa dejstvo, da bo prireditev že letos boljša kot lani," je poln optimizma napovedal Roblek.

Nekaj sprememb v programu Program Nočne 10ke se bo 12. julija začel že ob 15. uri. Po besedah vodje prireditve Igorja Zonika iz Društva Vitezi Dobrega Teka, bodo v sklopu rekreativne prireditve proslavili tudi 20 let delovanja humanitarnega društva Ozara, v okviru katerega bosta potekala tudi Ozarin tek talentov in Ozarin rekreativni tek na 1200 metrov. Ta bo namesto tradicionalne 21. ure letos na sporedu že ob 18. uri, nastopil pa bo tudi filantrop in kantavtor Adi Smolar.

Najmlajši se bodo na progo zapodili ob 20. uri. Tekli bodo v dveh starostnih kategorijah na 400 in 800 metrov oziroma en krog ali dva okrog Veslaškega centra v Mali Zaki.

Vrhunec večera, rekreativni tek na 10 kilometrov, bo napočil točno ob 22. uri, ko se bodo tekači s Pristave (približno dva kilometra od prireditvenega prostora) podali na pot okrog Blejskega jezera. Po krogu in pol bodo nehali teči v Veslaškem centru v Mali Zaki. Razporejeni bodo v pet kategorij, med njimi bo tudi kategorija, rezervirana za bosonogce. Organizatorji jih pričakujejo med 20 in 30.

Nekoliko bo osvežena tudi darilna vrečka za tekače, ki letos prinaša majico, lučko za taborjenje ter večjo nagrado uporabnega značaja, ki pa za zdaj ostaja še skrivnost. Tekači bodo, kot je že tradicija, dobili medalje v obliki vilice, s katero bodo lahko pospravili drugo darilo, blejsko kremno rezino.

Ne spreglejte