Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 5. 2015,
10.12

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nivea nega kože športniki Anže Kopitar Anže Kopitar Miha Žvižej

Četrtek, 14. 5. 2015, 10.12

2 meseca

Najprivlačnejši bradači iz sveta športa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brade so zavzele svet, in to ne samo filmskega in glasbenega, temveč so navdušile tudi športnike. V duhu modernega časa pa so moderne tudi njihove brade - lepo oblikovane in skrbno negovane. Kako?

Dokaz, da so brade "in"

V zadnjih letih se pojavlja nov trend. Ali bolje rečeno: se ponovno obuja star trend. Vse več moških se odloča za brado, med njimi tudi številni športniki. Pobrskali smo po svetu športa in poiskali nekaj športnikov, ki so živi dokaz, da so brade še kako dobrodošle. Oglejte si jih v fotogaleriji.

Tudi vi imate lahko "zvezdniško" brado

Če že imate brado ali pa razmišljate o tem, da bi jo imeli, se morate zavedati, da bo za urejen videz brade potrebnega nekaj dela. Na srečo s pravimi navodili ne bo tako naporno, le vedeti morate, kako se vsega skupaj lotiti.

Do seksi brade v treh korakih

1. Kako začeti?

Kako se boste lotili puščanja brade, je izredno pomembno, saj je od tega odvisen njen poznejši videz. Začetek je povsem preprost: brado si povsem obrijte. Tako bo v nadaljevanju rast dlak enakomerna, in ne različnih dolžin. Potem sledi približno mesec dni, ko pravzaprav ne storite nič. Počakajte, da zraste približno do dva centimetra. Nekateri pravijo, da je to najtežja faza v puščanju brade, saj pogosto raste neenakomerno. A ne obupajte – to je povsem običajno in slej ko prej mine. Na tej stopnji lahko tudi razmislite, ali vam brada sploh pristoji. Če ste si premislili, nič narobe – vedno jo lahko obrijete.

2. Urejanje po moško

Če to delate prvič, mogoče ne bo narobe, da se oglasite v enem od frizerskih salonov, kjer nudijo tudi oblikovanje brade. Če pa menite, da boste brado obvladali sami, se je lotite z električnim brivnikom. Pozorni bodite, da boste na obeh straneh dosegli enako dolžino. Najbolje je, da strižete od ušes navzdol proti čeljusti.

Brado lahko urejate tudi s strižnikom. Če se odločite zanj, kupite takšnega, ki ima več nastavkov. Tako ga boste lahko prilagajali svojim željam. Če imate daljšo brado, si lahko pomagate tudi s škarjicami, za predele, kjer so vam ostale predolge dlake. Frizerji sicer priporočajo, da je brada daljša od dveh centimetrov, saj od te dolžine dalje deluje bolj urejeno.

3. Lepo brado je treba skrbno negovati, nikakor pa ne pozabite na kožo

Nega brade:

Brada zahteva enako količino časa in pozornosti kot lasje. Redno jo umivajte s čistilnimi izdelki za obraz, kot bi si umili lase s šamponom za vsakodnevno uporabo. S tem ne boste le ohranili dlak in svoje kože v dobrem stanju, ampak tudi odstranili umazanijo, ki se je v 24 urah verjetno nakopičila v bradi.

Nega kože:

Moški pogosto menijo, da če imajo brado, ne potrebujejo nege kože, češ da jim brada tako in tako ščiti povrhnjico. A to vsekakor ne drži. Kožo obraza je treba negovati, ne glede na to, ali imate brado ali ne. To velja še posebej če ste veliko izpostavljeni soncu. Če želite ohraniti mladostno kožo, jo je treba vsakodnevno izdatno navlažiti.

Brada kože ne bo zaščitila pred staranjem. Če želite ohraniti mladostni videz, jo oskrbite s potrebnimi negovalnimi sestavinami. In kateri so tisti predeli na obrazu, ki najbolj izdajajo, kako skrbite za kožo? To so gubice na čelu, gubice v kotičkih očesa in okrog ustnic. Te je treba dodatno nahraniti in navlažiti, zato si čim prej naredite zalogo negovalnih sredstev in jih tudi redno uporabljajte.

Specifične potrebe moške kože

Moški vse bolj skrbijo za svoj videz in svojo kožo, a pogosto se dogaja, da jim ob tem primanjkuje potrpljenja. Želijo si preproste, hitre in učinkovite nege. Zato posegajo po večnamenskih ali celo ženskih kremah, a jih mastne in bogate teksture nemalokrat odvrnejo od nadaljnje uporabe.

Moška koža je drugačna od ženske. Zato je za učinkovito nego nujno, da izberejo izdelke, namenjene njihovi koži, saj je ta debelejša, zaradi večjih por pa tudi bolj mastna in zato občutljiva na bogate formule razkošnih krem za ženske, ki se v kožo vpijajo počasi in za seboj puščajo sijaj ali celo masten film.

Moški, ste pripravljeni na ultimativni preizkus poguma in vzdržljivosti?

NIVEA MEN popelje tebe in tvoje štiri prijatelje na atraktivni športni dogodek, poln adrenalina, timskega dela in predvsem zabave. Vse, kar moraš storiti, je, da izpolniš prijavni obrazec in vpišeš ime svoje ekipe.

Ne spreglejte