Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
7.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pokljuka

Četrtek, 13. 6. 2013, 7.34

7 let, 12 mesecev

NAGRADNA IGRA: S pravilnim klikom brezplačno na Oviratlon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nagradna igra je končana. Žreb je nagrado - prijavnino na Oviratlon - namenil Mateju Gorenšku iz Dramelj. Čestitamo!

Na devet kilometrov dolgi progi bo oviratlonce pričakalo 17 ovir, narejenih po vzoru treninga specialnih enot, na katerih bodo preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo. Športno društvo Oviratlon prijave zbira le še do petka, 21. junija, že zdaj pa je znano, da bo udeležba presegla lansko, saj je prijavljenih že več kot 800 izzivov in adrenalina željnih rekreativcev. Del sredstev, zbranih s prijavnino, bodo oviratlonci tudi letos podarili za boljši jutri gibalno oviranih otrok.

Organizatorji obljubljajo, da bodo na letošnjem Oviratlonu ovire še bolj atraktivne in da bodo oviratlonci pred še večjimi izzivi, kot so bili lani, ko je bil Oviratlon pri nas organiziran prvič, udeležilo pa se ga je kar 760 oviratloncev in oviratlonk. Nekatere ovire bodo podobne kot ob premierni izvedbi, nekatere pa bodo povsem nove, za vse pa velja, da jih bodo oviratlonci lažje premagali, če si bodo med sabo pomagali.

Med 17 ovirami tudi Spolzki Janez, Opičja kletka ter Suhi in vitki

Eden izmed vrhuncev letošnjega Oviratlona bo zagotovo spust po Spolzkem Janezu, adrenalinskem toboganu, ki bo oviratlonce dobesedno ponesel po hribu navzdol, ob njegovem vznožju pa se bodo tik pred ciljem še zadnjič osvežili v blatni kopeli. Manjkala ne bo niti Opičja kletka, ki jo bo treba preplezati. Moč, spretnost in motorične sposobnosti udeležencev, ki omogočajo hitro preprijemanje z rokami, so tako pri soočenju s to oviro še posebej nagrajene, saj so plezala s pravo tehniko premagana, kot bi mignil. Ovira Suhi in vitki, pri kateri se je treba preplaziti skozi cevi, ki bodo ravno dovolj široke, da bodo omogočale gibanje oz. plazenje, pa je zagotovo ena izmed tistih, kjer bosta solidarnost in timski duh še kako pomembna, še posebej, ker bodo letos cevi zasnovane na način, da bo izziv še večji.

Večina ovir bo sicer razkrita v dneh pred prireditvijo, nekatere pa bodo ostale skrivnost. Namen tovrstnih presenečenj je preizkusiti, kako se bodo oviratlonci znašli v povsem neznanih in nepredvidljivih okoliščinah, ter jih spodbuditi, da se v takšnih razmerah po svojih najboljših močeh in ob pomoči preostalih udeležencev spopadejo s preizkušnjo in morebitnimi strahovi.

Potrebujete le vztrajnost, motiviranost in timski duh

Organizatorji sicer poudarjajo, da čeprav so ovire narejene po vzoru preizkusa in treninga pripadnikov specialnih enot, nikakor niso tako zahtevne, da se z njimi ne bi mogli spopasti čisto povprečno pripravljeni rekreativci in rekreativke. Ključ za njihovo uspešno premagovanje so namreč vztrajnost, motiviranost in sposobnost za delovanja v timu. Kanček poguma seveda ne sme manjkati, saj je pomembno tudi to, da se oviratlonci spopadejo z lastnimi strahovi in na ta način prestavljajo meje svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti. In ker oviratlon ni bitka s časom oz. kdo bo najhitrejši, je prav vsak oviratlonec, ki uspešno premaga progo in ovire, zmagovalec. Namen oviratlona torej ni tekmovanje, boj za rezultat, temveč zmaga nad samim sabo.

Bistvo oviratlona sta medsebojna pomoč in solidarnost

Organizatorji želijo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek medsebojni pomoči in solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje.

Da bi te vrednote v vsakdanjem življenju še bolj spodbujali, bo Športno društvo Oviratlon tudi letos del sredstev, zbranih s prijavnino, podarilo v dobrodelne namene. Lani je zbralo 760 evrov, ki jih je namenilo za nakup plezalne stene v glavni telovadnici URI – Soča. Sodelovanje s Sočo nadaljuje tudi letos: en evro od vsake prijavnine bodo oviratlonci podarili za nakup projektorja za interaktivno tablo v bolnišnični šoli.

Ne spreglejte