SiolNET. Sportal Rekreacija
8,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Drsanje po Sloveniji

Ledeni fantaziji se bo čez nekaj dni pridružilo še večje drsališče #foto #video

8,63

termometer

Ledeni fantaziji v Parku Zvezda na Kongresnem trgu v Ljubljani, ki obratuje od 25. novembra, se bo čez teden dni, v bližini glavne avtobusne in železniške postaje, na parkirišču Emonika, pridružila interaktivna dežela I-Lucky Land, ki prinaša tri tisoč kvadratnih metrov ledenih površin.

Interaktivno ledeno deželo I-Lucky Luka na ljubljanski Emoniki bodo odprli prihodnji konec tedna. Interaktivno ledeno deželo I-Lucky Luka na ljubljanski Emoniki bodo odprli prihodnji konec tedna.

Ledeni fantaziji, ki so jo prejšnjo soboto odprli v parku Zvezda na Kongresnem trgu v Ljubljani in bo obratovala do 7. januarja 2018 (skupno je to 45 dni), se bo prihodnji konec tedna pridružilo še večje drsališče. I-Lucky Land na parkirišču Emonika v bližini glavne avtobusne in železniške postaje se bo razprostiral na površini tri tisoč kvadratnih metrov.

Zakaj ima ledena dežela v imenu predpono -i?

Ker bo šlo za interaktivno ledeno deželo, poudarja Luka Klasinc, nekdanji umetnostni drsalec in lastnik podjetja Lucky Luka, ki je leta 2015 poskrbel tudi za drsališče na Trgu republike, kjer je bilo med drugim tudi hokejsko tekmovanje IceFest. Klasinc verjame, da bo drsališče na Emoniki eden od najsodobnejših ledenih projektov v Evropi.

Drsališče Emonika

Nova drsalna dežela bo namreč poleg 1.900 kvadratnih metrov velikega osrednjega drsališča z "ledicami" v ledeni ploskvi, manjšega hokejskega drsališča, ledenih stez, ledenega ringa z novoletno smreko v sredini in ledenega tobogana ponujala sodobne pripomočke, kot so v drsališče vgrajeni fotoaparati, radarji hitrosti, in podobno. "S tem bi radi ustregli tudi mladostnikom, I-Lucky Luka bo mnogo več kot zgolj zmrznjena voda," obljublja Klasinc.

Obrisi dežele I-Lucky Land (1. 12. 2017).

Drsališče Emonika Foto: Ana Kovač

Drsališče Emonika Foto: Ana Kovač

Drsališče Emonika Foto: Ana Kovač

Drsališče Emonika Foto: Ana Kovač

I-Lucky Land v Ledeni fantaziji ne vidi konkurence

Konkurence v Ledeni fantaziji ne vidi. "Mislim, da je drsališče Ledena fantazija čudovito, kot novoletna smrečica sredi mesta, kjer se lahko po ledu sprehodiš v drsalkah, pri nas je koncept drugačen, z večjim poudarkom na drsalnem delu. Imamo namreč največjo drsno površino v Sloveniji," je poudaril.

Drsališče Ledena fantazija v parku Zvezda ponuja dva tisoč kvadratnih metrov drsalnih površin. Cene vstopnic se razlikujejo glede na časovno obdobje, v katerem se boste odločili za drsanje (bronze, silver, gold). Odrasli bodo za eno uro drsanja odšteli od 4,25 do 7.5 evra, mladi in seniorji od 2,25 do 5,5 evra, medtem ko predšolski otroci drsajo brezplačno. Drsališče Ledena fantazija v parku Zvezda ponuja dva tisoč kvadratnih metrov drsalnih površin. Cene vstopnic se razlikujejo glede na časovno obdobje, v katerem se boste odločili za drsanje (bronze, silver, gold). Odrasli bodo za eno uro drsanja odšteli od 4,25 do 7.5 evra, mladi in seniorji od 2,25 do 5,5 evra, medtem ko predšolski otroci drsajo brezplačno. Foto: Ana Kovač

Drsališče so prvotno nameravali odpreti že včeraj, ko so v Ljubljani prižgali novoletno razsvetljavo, a se je odprtje zaradi birokratskih težav zamaknilo za teden dni. "Nič zato, odprti bomo vse do marca. Vse je pripravljeno, čaka nas samo že zamrznitev ledu in to je to," je povedal Klasinc.

Na drsališču bodo med več 90 programi izvajali tudi tečaje drsanja. "Želimo si, da bi se ljudje z drsalkami in brez njih na naši ledeni površini počutili odlično," poudarja Klasinc.

Drsanje bo mogoče vsak dan med 9. uro in polnočjo, izbirali pa boste lahko med dopoldansko (do 16.00) in popoldansko vstopnico (od 14.00 do 24.00). Cena vstopnice bo osem evrov, z vključitvijo v njihov klub zvestobe boste zanjo odšteli pet evrov.

Ljubljana je torej dokaj dobro "založena" z drsališči. Poleg ledne dvorane v Tivoliju in Zalogu lahko že teden dni drsalne ambicije uresničujete pred halo Tivoli, kjer stoji Lumpi drsališče.

Drsališče Kamnik Foto: Facebook

Manjše, a brezplačno

Pestro je tudi drugje po Sloveniji. Drsališča v manjših krajih so običajno manjša po kvadraturi, a precej bolj prizanesljiva do denarnic.

Tako na primer v Kamniku, na Keršmančevem parku, in v Domžalah (odprtje so doživeli v četrtek) drsate brezplačno, brezplačna bo tudi uporaba pokritega drsališča v Tržiču, odprtega na Slovenskem trgu v Kranju (nasproti gimnazije) in na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Povsod si bo mogoče izposoditi tudi drsalke.

Prvič bodo na prostem lahko drsali tudi v občini Medvode. Drsališče, ki ga bodo postavili na Mestnem trgu pred Knjižnico Me­dvode, bodo odprli v sredo, 6. decembra, ko bodo v mestu pri­žgali tudi praznične luči in pričakali obisk Miklavža.

Že zdaj lahko drsate tudi na Bledu, kjer so na terasi Kavarne Park odprli Blejsko drsališče z razgledom. Drsališče bo odprto vsak dan med 9.00 in 21.00, otroci do 12. leta drsajo brezplačno, odrasli pa za dva evra. Mogoča je tudi izposoja drsalk, ta vas bo stala tri evre.

S prvim dnem veselega decembra se je odprlo tudi pokrito drsališče v Športnem parku Radovljica. Drsanje bo za otroke do 18. leta brezplačno, odrasli pa bodo za vstopnico odšteli dva evra.

Na Bledu ponujajo drsanje z razgledom. Na Bledu ponujajo drsanje z razgledom. Foto: promocijsko gradivo

Drsali bodo tudi na Štajerskem. V Mariboru se bo drsalna sezona začela v torek, 5. decembra, v času miklavževanja, trajala pa bo vse do 3. marca, kar pomeni, da bodo otroci na drsališču lahko preživeli tudi zimske počitnice.

Drsališče na Trgu republike se bo razprostiralo na 400 kvadratnih metrih, imelo bo tudi nadstrešek, kar pomeni, da bo drsanje mogoče tudi v slabem vremenu, ledena ploskev pa bo ostala zaščitena. Za drsanje (vsak dan od 10.00 do 22.00) bodo odrasli odšteli dva evra, osnovnošolci in dijaki en evro, otroci do 5. leta starosti pa bodo drsali brezplačno.

Eno od večjih drsališč v vzhodnem delu države pripravljajo v Rušah, kjer bodo poskrbeli za 800 kvadratnih metrov ledenih površin. Drsališče bodo odprli v prihodnjih dneh.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 442
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin