Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
9.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 9.53

7 let, 12 mesecev

Košarkarji Thorexa na Obali brez konkurence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Thorexa so po Novem mestu in Ljubljani v Kopru osvojili še tretji kvalifikacijski turnir Samsung državnega prvenstva košarke 3x3 v tej sezoni.

Aktualni državni prvaki, ki jim je spodletelo pred tednom dni v Mariboru, so bili na Obali brez prave konkurence. V četrtfinalu so z 18 : 16 ugnali Škorce (Uroš Troppan, Mensud Julević, Dario Krejić, Jure Eržen), v polfinalu so bili boljši (21 : 15) od SKF-a (Aleš Primc, Jasmin Hercegovac, Aleš Kunc, Luka Završnik), v finalu pa z 21 : 16 odpravili Ačkbalab. Ta se je v koprski Taverni prvič v sezoni prebil skozi osmino finala, z drugim mestom pa ulovil zadnja mesta, ki peljejo na finalni turnir.

Znanih osem finalistov

Sklepni spektakel Samsung državnega prvenstva te sezone košarke 3x3 bo na sporedu 20. julija na Prešernovem trgu. Poleg obeh koprskih finalistov so si med člani vozovnico za finale v prestolnici zagotovili še ekipe SKF-a (2. mesto po kvalifikacijskih turnirjih), Stare pumpe iz Šentvida, Adecca, Škorcev, Kerovih in Bird mana.

Thorex še s tretjo vozovnico za turnir na tujem

Thorex si je z novo zmago zagotovili pot še na tretji turnir svetovne turneje serije Challenger. Po Bukarešti (27. in 28. julij) in Luganu (10. avgust) imajo tako branilci naslova državnih prvakov zdaj pravico do nastopa še v Talinu (10. avgust). Med člani nepodeljena vozovnica čaka le še na državne prvake, ki se bodo neposredno uvrstili na turnir serije Masters v Lozano, kamor se je mogoče prebiti z dobro uvrstitvijo na Challengerjih.

Gladni vukovi prvič poraženi

Po treh zaporednih zmagah je v Kopru Samsung državno prvenstvo ostalo še brez zadnje nepremagane ekipe. V vrstah mladincev so Gladni vukovi (Stojan Đekanović, Milan Kovačević, Marko Arsi, Dejan Trnjak), zmagovalci vseh treh dozdajšnjih kvalifikacijskih turnirjev, prvič klonili že v predtekmovanju, ko so jih ugnali člani zasedbe Markovec City aka MC (Alan Pehlič, Matija Radanović, Aleksander Meglič, Aleksander Pavlovič), nato z 11 : 8 še v polfinalu proti Veteranom 96 (Jan Kosi, Matic Sever, Grega Bukovič, Roman Mevc), v malem finalu pa komajda izvlekli tretje mesto (12 : 13) proti Borbenim (Jakob Jesih, Jernej Ambrožič, Uroš Majcen, Janez Leben).

Veterani potrdili 2. mesto

V velikem finalu so bili nato Veterani 96 s 16 : 12 boljši od ekipe Markovec City aka MC. Zmagovalci med mladinci so tako le še potrdili pot v finale, kamor v tej kategoriji napredujejo štiri ekipe. V središču Ljubljane bodo Veteranom 96 poleg lačnih volkov družbo delali še moštvi Rout in ŠD Ulica.

Mlijeko drugič zapored

Po drugem mestu na turnirju na Stritarjevi ulici v Ljubljani pa so na Primorskem še drugo zaporedno zmago v kadetski kategoriji dosegli košarkarji ekipe Mlijeko (Marko Savić, Jan Abram, Blaž Bajc, Domen Novak). Na izjemno napeti tekmi za prvo mesto proti Teamu Koroška (Nik Lampret, Dejan Navodnik, Jošt Mrdavšič, Rok Vrečko) je bil rezultat poravnan na 19. točki, nato pa so "mlečni" zadeli trojko za novo zmago. Na Prešernovem trgu bosta obema finalistoma družbo delali še ekipi Vrtnine Palir Teama in Fantastic Foura.

Znova tudi turnir za dekleta

Prvič po uvodnem kvalifikacijskem turnirju Samsung državnega prvenstva košarke 3x3 v Novem mestu se je v Kopru znova prijavilo zadostno število ekip za ženski turnir. Na Obalo so prispele tudi dekleta ekipe Basketball freaks (Maruša Derlink, Živa Jerman, Zala Mavrič, Ema Leskovšek), zmagovalke turnirja na Dolenjskem, a tokrat proti starejšim in izkušenejšim nasprotnicam niso imele pravih možnosti za ponovitev uspeha. Po enokrožnem turnirskem sistemu je zmaga na koncu pripadla "ženstvu" Gotiva (Bojana Đurić, Živa Zdolšek, Maša Piršič, Bojana Adamovič), na drugem mestu pa so se znašle Bučke iz Maribora (Janja Meglič, Katja Špacapan, Teja Črešnik, Anja Čas).

Četverica deklet na finale

Kljub tretjemu mestu so dekleta ekipe Basketball freaks zanesljivo osvojile prvo mesto po kvalifikacijskih turnirjih. Na finalu v prestolnici se bodo za končni naslov udarile z zmagovalkami Kopra, Borovničkami in Dobro naložbo.

Finžgar Vladar trojk Nove KBM

Tudi v Kopru pa organizatorji niso pozabili na Vladarske trojke Nove KBM in Q Maxovo zabijanje. Z najbolj mirno roko se je izkazal Simon Finžgar, ki je šele po podaljšku ugnal Katjo Špacapan in Matica Hudobivnika, medtem ko je bil še drugič zapovrstjo najatraktivnejši Milorad Sedlarević. Podeljena je bila tudi Petrolova vrednostna kartica za športno potezo. To si je prislužil Grega Jakhel Kolarević, ki je v odločilnih trenutkih finala brez obotavljanja priznal, da je bil on tisti, ki je potisnil žogo z igrišča.

Ne spreglejte