SiolNET. Sportal Rekreacija
1,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Odprta smučišča po Evropi

Kje te dni v naši bližini še lahko smučate?

1,30

termometer

ledenik
Foto: Reuters

Slovenska smučišča so svojo zimsko preobleko že odvrgla in se pripravljajo na poletne aktivnosti, smučarski zanesenjaki pa še vedno lahko pridete na svoj račun v sosednji Avstriji, kjer nekaj smučišč oziroma ledenikov še obratuje.

Ledenik Dachstein

Smučišče na ledeniku Dachstein je odprto vse leto z izjemo nekaj decembrskih dni, ko potekajo redna vzdrževana dela in pregled naprav.

Trenutno obratujeta dve progi, ki ležita na nadmorski višini 2600 metrov, snega pa je na vrhu več kot tri metre. Urejenih je tudi za 3 kilometre tekaških prog, odprt pa je tudi snežni park za začetnike in tiste z več znanja.

Za dnevno vozovnico boste odšteli 44,5 evra, za mladino vozovnica stane 33,5 evra, za otroke, rojene leta 2002 in pozneje, pa 22,5 evra.

Dachstein Foto: Sportida

Ledenik Kaunertal

S 135 centimetri snega na zgornji postaji (3108 m) se lahko pohvali tirolski ledenik Kaunertal. Odprte so tri proge, obratujejo pa štiri vlečnice. Vsaj do 5. junija bo odprt tudi snežni park.

Za dnevno vozovnico boste odšteli 43 evrov, za mladino vozovnica stane 39 evrov, za otroke pa 27 evrov.

Ledenik Kiztsteinhorn - Kaprun

Do 23. julija lahko uživate tudi na avstrijskem ledeniku Kaprun, ki se lahko pohvali z dobrima dvema metroma snega in progami na višinah vse do 3000 metrov. Odprtih je 10 prog, obratuje pa sedem žičnic. Snežni park in snežni žleb sta zaprta, urejen pa je tudi kilometer tekaške proge.

Dnevna vozovnica za odrasle stane 42 evrov, za mladino 31, za otroke pa 21 evrov.

Ledenik Hintertux

Na Tirolskem obratuje tudi ledenik Hintertux, kjer obratuje 12 žičnic, uživate pa lahko na 28 kilometrih urejenih prog, ki ležijo vse do 3250 metrov nad morjem. Del smučišča bo čez poletje zaradi obnove zaprt, sicer pa obratuje čez celo leto. Snežni park je tretuno zaprt.

Dnevna vozovnica za odrasle stane 43,5 evra, za mladino 35, za otroke pa 20 evrov.

Hintertux Foto: Reuters

Ledenik Stubai

Tudi tirolski ledenik Stubai bo do 18. junija še odprt. Takrat se do konca meseca zapre, nato pa sledi poletna sezona, ko smučišča ne obratujejo. Ljubitelji belih strmin na svoj račun lahko pridejo spet sredi septembra.

Trenutno obratuje devet žičnic, odprtih pa je osem prog. Na višini 3000 metrov je 200 centimetrov snega.

Dnevna vozovnica za odrasle stane 39,1 evra, za mladino 25,4, za otroke pa 19,6 evra.

Stubei Foto: Reuters

Ledenik Presena

Tri proge so odprte tudi na italijanskem ledeniku Presena, ki leži med 2585 in 3000 metri nadmorske višine. Trenutno je še 200 centimetrov snega. Triurna vozovnica vas bo stala 33 evrov, peturna pa 38 evrov. Smučišče bo odprto, dokler bodo to dovoljevale vremenske razmere.

Ledenik Matterhorn

Če se potikate nekoliko dlje od Slovenije, natančneje po Švici, si dan na smučeh lahko privoščite v Zermattu oziroma na ledeniku Matterhorn, kjer obratuje sedem žičnic, snega pa je na vrhu 150 centimetrov. Smučišče se vzpenja vse do nadmorske višine 3899 metrov.

Matterhorn Foto: Reuters

Nekoliko več kot drugje po Evropi pa boste odšteli za smučarske vozovnice. Dnevna vozovnica za odrasle stane kar 72,5 evra (79 švicarskih frankov).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin