SiolNET. Sportal Rekreacija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jure Košir in druščina v Tivoliju tekli za dober namen

1

termometer

V Tivoliju je potekal 8-urni družinski tek Formaraton, na katerem so udeleženci zbirali sredstva za Ustanovo za pomoč otroku z rakom in krvnimi boleznimi. Med tekači kar nekaj znanih imen.

Jure Košir je že peto leto zapored organiziral 8-urni tek po Tivoliju. V tradicionalnem Formaratonu so prvo leto tekli za Rdeče noske, drugo leto za Sekcijo za Downov sindrom, tretje leto so razveselili Zvezo prijateljev mladine, ki je socialno ogroženim otrokom omogočila zimske počitnice v Kranjski Gori, lani pa so sredstva namenili obnovitvi stanovanja, ki je namenjeno staršem otrok, ki se zdravijo za rakom. Tudi letos so tekli za dober namen, zbrana sredstva bodo podarili Ustanovi za pomoč otroku z rakom in ji omogočili nakup dveh specialnih digitalnih tehtnic.

Ker tek ni tekmovalne temveč dobrodelne narave se ga rada udeležijo tudi nekatera znana imena iz sveta športa, estrade, politike … Tako so po ljubljanskem parku poleg Koširja kilometre nabirali še smučarji Rene Mlekuž, Maruša Ferk, Ana Kobal, pa "vsestranski" Esad Babačič, televizijski voditelj Marko Potrč, novinar in športni navdušenec Rok Tamše, pevec Rok Trkaj in mnogi drugi. Zoran Jankovič je v rokah držal štartno pištolo, ob progi pa je bilo moč srečati tudi predsednika države Boruta Pahorja in košarkarja Raša Nesterovića.

Med tekači je bil najbolj "radodaren" David Kadunc, ki je pretekel kar 50 krogov oziroma 96,8 kilometra. En krog manj je odtekel Boris Ivanovič, še tri manj pa Uroš Sojer. Vsi so člani Tekaškega foruma - ultra. Tudi dekleta so se pri nabiranju dobrodelnih kilometrov izkazala. Katja Rutar je pretekla 41 krogov oziroma 79,4 kilometra, prav tako pa je zastopala Tekaški forum-ultra. Tako ni prav težko uganiti, katera sekcija je bila na vrhu ekipne razpredelnice. Člani tekaškega foruma ultra so skupaj pretekli 349 krogov oziroma 675,7 kilometra. Kapo dol!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin