Gorski tekači v Lipici

Prihajajoči vikend bodo na svoj račun spet prišli gorski tekači, ki jih bo po teku na Dobrčo in Šentviško planoto v nedeljo, 8. julija, pričakala gorska preizkušnja v Lipici.
Gorski tekači v Lipici

Primorci z vso hitrostjo nadaljujejo z gorskimi teki, saj bodo v nedeljo, 8. julija, gostili že peto gorsko preizkušnjo v zadnjem mesecu. Na koledarju primorskih rekreativnih tekov je deveti v seriji 15 tekaških praznikov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Klub Primorski gorski teki, ki poteka v okviru akcije Slovenija teče 2012 in se bo s Tekom na Tabor zaključil decembra. Športno društvo Kraški tekači Sežana bodo v nedeljo v Lipici priredili 8. Gorski tek na Kokoš, na katerem bodo članske vrste tekle na 3,2 kilometra dolgi progi.

Na nedeljskem gorskem teku, katerega štart bo ob 10.00 v Lipici (mejni prehod), bodo člani in članice tekli v petih starostnih skupinah. Pot jih bo od mejnega prehoda, ki je na 400 metrih nadmorske višine, vodila po makadamski cesti do planinske koče na Kokoši (674 metrov nadmorske višine). Na 3,2-kilometrski progi bodo tako tekači morali premagati 274 metrov nadmorske višine

Na teke se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan prireditve pred štartom, ko bo prijavnina znašala 12 evrov.

Na lanskem gorskem teku sta s progo najhitreje opravila Kristjan Ipavec, ki je v cilj pritekel s časom 14:43, v ženski konkurenci je slavila Kristina Bele, ki je 3,2 kilometra in 274 metrov nadmorske višine premagala s časom 18:14. V seštevku pokala Klub Primorski gorski teki po osmih tekih trenutno vodi Aleš Štor, sledita mu Borut Malavašič in Simon Drole. Med dekleti je v vodstvu Urša Trobec, drugo mesto zaseda Mihaela Tušar, tretje pa drži Rada Milič.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano