SiolNET. Sportal Rekreacija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Družinska trasa Cerkniško jezero – Rakov Škocjan

Družinsko kolesarsko doživetje v okolici Cerkniškega jezera #video

0

termometer

Cerknica

Cerkniško jezero je že samo po sebi velik magnet za obisk. Hkrati je v njegovi okolici odličen poligon za družine in njihovo kolesarsko doživetje. In v sklopu Treniraj kot Tadej Pogačar vam predstavljamo družinsko traso v okolici prelepega okolja.

Podrobna predstavitev trase

3D-predstavitev trase

Opis trase

Dolžina: 28 kilometrov

Zahtevnost: zahtevna, saj je pot ves čas valovita z nekaj krajšimi vzponi. Skoraj celotna trasa je po makadamski poti. 

Začetek trase ob Cerkniškem jezeru je malo naprej od vasi Dolenje jezero, kjer je veliko parkirišče pred vhodom v krajinski park Cerkniško jezero. Na vhodu v krajinski park lahko dobite tudi vse informacije o urejenih tematskih poteh, ki se vijejo po parku. Pot je večinoma speljana po gozdu in tako omogoča prijetno kolesarjenje tudi v vročih poletnih dneh.

Pot ves čas vodi po lepi makadamski poti vzdolž Cerkniškega jezera, na katerega se nam ves čas razprostirajo prekrasni pogledi. Ko pridemo do vasi Otok, se naša pot obrne nazaj po nasprotni strani Cerkniškega jezera. Na poti je vmes kar nekaj krajših vzponov in spustov.

Nekje na 17. kilometru prikolesarimo v krajinski park Rakov Škocjan, kjer imamo kar nekaj oglednih mest, kamor se lahko sprehodimo in vidimo znamenitosti – na primer vreden ogleda je vsekakor Veliki naravni most, ki pa si ga lahko ogledate le peš. Če želite narediti krajši krog, na tej točki ne zavijete v krajinski park, temveč nadaljujete naravnost nazaj proti Dolenjemu jezeru.

Na dobrem 21. kilometru nas čaka malo zahtevnejši vzpon v dolžini 1,5 kilometra. Klanec ni prestrm in ga je mogoče lepo zvoziti, le otroci vmes potrebujejo malo počitka in spodbude.

Ko naredimo cel krog v krajinskem parku Rakov Škocjan, se vrnemo nazaj na cesto proti Podskrajniku, v Zelšah zavijemo proti Dolenji vasi in se nato vrnemo nazaj do izhodišča v Dolenjem jezeru.

 Oglejte si traso v celoti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin