SiolNET. Sportal Rekreacija
Oglasno sporočilo
 • Messenger
 • Messenger

Čevlji Alpina in Grisport – visoki in nizki pohodniški čevlji za lahkoten korak

Oglasno sporočilo

Alpinini pohodni čevlji so inovativno oblikovana obutev iz najkakovostnejših materialov. Njihov široki nabor izdelkov sestavljajo nizki in visoki pohodni čevlji, ki so idealni za hojo na prostem. Pohodništvo je v Sloveniji priljubljena oblika sprostitve, saj so gore in hribi z neprecenljivimi razgledi na dosegu roke.

Pohodniški čevlji Alpina Pohodniški čevlji Alpina

Tovrsten način preživljanja časa v naravi je odlična rekreacija za vse, ki niso navdušeni nad intenzivno vadbo v fitnes centrih. Za razliko od fitnes centrov je narava precej nepredvidljiva, zato je varnost na prvem mestu. Najpomembnejši element varne pohodniške opreme so pohodni čevlji. Njihova naloga je, da zagotavljajo ustrezno zaščito ter udobje pri hoji na lažjih in grobih terenih.

Visoki pohodni čevlji Grisport Visoki pohodni čevlji Grisport

Pohodniški čevlji Alpina so zasnovani za vsak teren in vse vremenske razmere

Zdaj se verjetno sprašujete, ali je res tako pomembno, katere čevlje Alpina izberete. Odgovor je, da. Že Hipokrat je trdil, da je hoja človekovo najboljše zdravilo. Da bi bilo to res, je treba izbrati takšne pohodniške čevlje, ki ne povzročajo dodatnega nelagodja. Izjemno hitro se zgodi, da so posledica "najboljšega zdravila" zvini, žulji in druge boleče nevšečnosti. Pohodni čevlji Alpina poskrbijo, da so stopala ustrezno podprta, hoja pa udobna ne glede na to, kje se sprehajate. Izbirate lahko med čevlji Alpina:

 • Pohodniški čevlji za lažje terene

Pohodni čevlji Grisport in čevlji Alpina za lažje terene so primerni za dobro utečene, manj razgibane poti. Pohodniki za takšen teren najraje posežejo po polvisokih ali nizkih pohodnih čevljih. Ti so oblazinjeni in izdelani iz vrhunskih zračnih materialov z nepremočljivo membrano. Oblazinjenost poskrbi za lahkoten korak, zračni materiali preprečujejo potenje nog, nepremočljiva membrana Alpitex pa poskrbi za ugodje v vsakem vremenu. Dober primer nizkih pohodnih čevljev so čevlji Alpina Royal z manjšim profilom podplata (Vibram) ter manjšo torzijsko stabilnostjo. Ker so bili nizki pohodni čevlji zasnovani na dobrem počutju, med hojo omogočajo pravilno in zdravo telesno držo.  

 • Pohodniški čevlji za srednje terene

Pohodniški čevlji za srednje terene so primerni za manjše hribe, sredogorja in manj utečene pohodniške poti. Čevlji Alpina za srednje terene imajo nižje podplate, so manj okorni, a nekoliko bolj kompaktni kot nizki pohodni čevlji. Trd, bolj grob in prožen podplat se prilagodi kakršnikoli površini. Neprepustni srednje visoki in nizki pohodni čevlji pohodniku zagotavljajo večjo stabilnost ter boljšo zaščito stopal pri hoji po grobem terenu.

 • Pohodniški čevlji za težke terene

Najprimernejši čevlji Alpina za zahtevne terene so robustni visoki pohodni čevlji, namenjeni visokogorski hoji. Zimski pohodni čevlji so zaradi nepredvidljivih in zahtevnih naravnih terenov izdelani iz visokozmogljivih materialov. Ti imajo izjemne tehnološke lastnosti, ki stopalu zagotavljajo odlično toplotno izolacijo ter preprečujejo vdor vlage. Trdi, vzdržljivi podplati omogočijo optimalno zaščito in podporo na zahtevnih skalnatih poteh.

Pohodni čevelji Alpina NUPTSE. Pohodni čevelji Alpina NUPTSE.

Pohodni čevlji Alpina PRIMA MID-ORANGE. Pohodni čevlji Alpina PRIMA MID-ORANGE.

Kaj je tisto, zaradi česar pohodni čevlji Alpina izstopajo iz povprečja?

Na trgu je široka izbira pohodniške obutve, a novi in izkušeni pohodniki še vedno najraje posežejo po pohodnih čevljih Alpina. Slovenska blagovna znamka z dolgoletno, navdihujočo tradicijo že leta razvija pohodniške čevlje, ki presegajo pričakovanja uporabnikov. Raziskani materiali in prefinjene tehnologije prinašajo razvoj visokozmogljivih čevljev Alpina, ki ljubiteljem gora in hribov zagotavljajo popolno izkušnjo gibanja. Razlogi, zaradi katerih pohodniki vedno znova posežejo po čevljih Alpina, pa so:

 • Membrana Alpitex

Membrana Alpitex je vodoodporna membrana, ki so jo razvili Alpinini inženirji. Pohodnim čevljem Alpina daje sijajno zračnost, ohranja suha stopala in dopušča prijetno hojo.

 • Membrana Sympatex

Membrana Sympatex je vodoodporna in vodoodbojna membrana, ki stopalom med napori zagotavlja izredno zračnost. Čevlji Alpina z membrano Sympatex nogam omogočajo dihanje, hkrati pa jih optimalno ščitijo pred vdorom vode.

 • VCP-vložek

VCP-vložek, ki je nameščen pod podplatom pohodniških čevljev, dovoljuje natančno prilagajanje volumna za desno in levo stopalo. Volumen se brez težav prilagaja z VCP-vložkom, če ga odstranimo, pa v čevljih Alpina nastane več prostora.

 • Podplat Vibram

Vibram je uveljavljena blagovna znamka podplatov, ki so ključen del pohodniških čevljev. Ne glede na to, ali se pohodnik odloči za nakup nizkih ali zimskih pohodnih čevljev, podplati Vibram skrbijo, da je korak varen na vsaki podlagi. Trda guma, iz katere so narejeni, ponuja zanesljivost in dober oprijem v vseh pogojih.

 • Žensko kopito

Napredne raziskave stopal so pripomogle k razvoju ženskega kopita. Razvili so ga z namenom boljšega prileganja čevljev Alpina, večjega udobja ter izboljšanja funkcionalnosti pohodniških čevljev.

Kaj vse je treba upoštevati pri nakupu visokih, nizkih ali zimskih pohodniških čevljev Alpina?

Nakup čevljev Alpina je lažji, če se pri tem upošteva čas hoje, uporaba in teren. Vodoodporne membrane, podplati Vibram, VCP-vložki ponujajo mnogo prednosti v različnih pogojih na raznovrstnem terenu. Ugotovite, kateri pohodni čevlji Alpina so prava izbira za vas. So to nizki pohodni čevlji, visoki pohodni čevlji ali bodo vašemu pohodništvu najbolje ustrezali zimski pohodni čevlji? Spoznajte materiale, iz katerih so izdelani, njihove detajle, prilagajanje in šive. Da, tudi ti so pomembni.

Kako izbrati udobne visokozmogljive pohodniške čevlje Alpina?

Pohodniški čevlji se morajo dobro prilegati, ne pretesno, saj morajo imeti dovolj prostora za premikanje prstov. Spodaj je zbranih nekaj nasvetov, kako izbrati idealne zimske pohodne čevlje.

 • Nakup pohodniških čevljev ob koncu dneva

Zimski pohodni čevlji so obutev, ki pohodnikom pomaga pri premagovanju naporov, še posebej na daljših pohodih. Napor in podaljšana športna dejavnost povzročita, da noge otečejo, kar hitro postane nevarno ob nakupu premajhnih pohodniških čevljev. Da bi lahko visoki pohodni čevlji opravili svojo nalogo kar se da dobro, jih je treba preizkusiti proti koncu dneva, ko so stopala otečena. Čevlji Alpina se imenitno prilegajo, ko peta miruje, prsti pa se premikajo, ne da bi se pri tem dotikali sprednjega dela visokega pohodnega čevlja.

 • Teren

Pred nakupom mora pohodnik vedeti, kakšnemu terenu bodo izpostavljeni pohodni čevlji Alpina. Bo pot potekala po blatu, skalah, asfaltnih površinah? Teren vpliva na obrabo visokih pohodnih čevljev, skupaj z vremenskimi razmerami pa določa, katere funkcije bo pohodnik potreboval.

 • Čas pohoda

Ob izbiri čevljev Alpina je dobro vedeti, kako dolga bo pohodniška dogodivščina. Za daljši pohod so sijajna izbira pohodni čevlji Alpina s kompaktnejšim podplatom ter najboljšo oporo gležnjev in pet. Res je, da lahki čevlji Alpina pohodnikom prihranijo nekaj energije. Toda daljši pohod, še posebej v visokogorje, zahteva veliko napora (ne pozabimo še težjega nahrbtnika), zato je pomembnejša opora gležnjev in pet kot lahek korak.

 • Nogavice in prava velikost pohodnih čevljev Alpina

Pohodniške nogavice in prava velikost čevljev gresta z roko v roki pri izbiri čevljev Alpina. Brezšivne nogavice z dodatnim blaženjem so ključne pri osvajanju višjih vrhov. Kakšne izbrati, je seveda odvisno od letnega časa in vremenskih razmer. Nepremočljive ali volnene nogavice, ki se hitro sušijo, so fantastična izbira za zimske mesece. Če kupujete zimske pohodne čevlje, je dobro vzeti večjo številko, ki omogoča nošenje debelejših nogavic. Pohodne čevlje Alpina je najbolje pomeriti z nogavicami, ki jih nameravate nositi na pohodu. Pretanke ali predebele pohodniške nogavice namreč vplivajo na prileganje čevljev. To pa igra pomembno vlogo pri preprečevanju poškodb, kot so žulji ali zvini.

Alpina_1

Pohodniški čevlji Alpina se prilagajajo najrazličnejšim stopalom

Pohodniški čevlji in njihovi modeli se med seboj razlikujejo predvsem po stopnjah obremenitev, ki jih prenašajo, stabilnosti, ki jo zagotavljajo, ter njihovi prilagodljivosti. Za maksimalno udobje pri osvajanju vrhov so čevlji Alpina na voljo v polovičnih velikostnih številkah. S pomočjo naprednih tehnologij in kakovostnih materialov so v Alpini oblikovali čevlje Alpina, ki se prilegajo najrazličnejšim stopalom. Od nizkih do visokih pa vse do ozkih in širokih. Čevlji Alpina dopuščajo spreminjanje prilagoditev z VCP-vložkom. Z njim je mogoče spreminjanje volumna in dopušča vrhunsko prileganje čevlja nogi v predelu stopala med prsti in nartom. Dovršeni zimski pohodni čevlji zagotavljajo optimalno podporo, ravnotežje, trenje, preprečujejo zdrse, absorbirajo udarce ter poskrbijo, da se umazanija zadrži na zunanji strani čevlja.

Preverite ponudbo na naši spletni strani: https://www.harvey.si/

Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin