Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 3. 2018,
14.35

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,09

1

Natisni članek

smučišče

Torek, 27. 3. 2018, 14.35

6 let, 1 mesec

Odpiralni časi slovenskih smučišč

Prvega aprila boste na tem smučišču lahko vijugali brezplačno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,09

1

Vogel | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Čeprav se je koledarska zima že poslovila, pa zaradi radodarnosti s snežnimi pošiljkami v tej sezoni številna slovenska smučišča še ne načrtujejo zaprtja svojih vrat.

Sezono bodo najhitreje končali v Cerknem. Potem ko je še zjutraj kazalo, da bo zaradi zaloge snega smučišče obratovalo do vključno nedelje, 1. aprila, so nam zgodaj popoldne odgovorni sporočili, da bo zaradi slabe vremenske napovedi smuka možna samo še jutri, 28. marca.

Nekaj dni pozneje se bo zaprlo tudi smučišče v Kranjski Gori, kjer bodo smučarje gostili še do velikonočnega ponedeljka, 2. aprila. Naprave bodo delovale med 8. in 15. uro, na nakup vstopnic ponujajo 10-odstotni popust.

Smučišča v Kranjski Gori bodo odprta še do velikonočnega ponedeljka, 2. aprila. | Foto: Hit Alpinea Smučišča v Kranjski Gori bodo odprta še do velikonočnega ponedeljka, 2. aprila. Foto: Hit Alpinea

V ponedeljek, 2. aprila, svoja vrata zapira tudi smučišče na Rogli.

Izkoristite zadnje smučarske dni na Rogli. Smučišče bo odprto do velikonočnega ponedeljka. | Foto: Facebook Izkoristite zadnje smučarske dni na Rogli. Smučišče bo odprto do velikonočnega ponedeljka. Foto: Facebook

Z vozovnicami bodo radodarni na Pohorju, kjer bodo v nedeljo, 1. aprila, vsem smučarjem omogočili brezplačno dnevno smuko, že zdaj pa so vozovnice na voljo po akcijskih cenah. Kot so nam sporočili, računajo, da bo po velikonočnem ponedeljku smuka na Pohorju mogoča še dva zaporedna konca tedna, medtem ko med tednom smučišča najverjetneje ne bodo več odprta. Že ta mesec načrtujejo tudi odprtje Bike parka Pohorje.

Na Pohorju boste 1. aprila lahko smučali brezplačno. | Foto: Facebook Na Pohorju boste 1. aprila lahko smučali brezplačno. Foto: Facebook

Nedelja, 8. april, pa je datum, ki ga imajo na Krvavcu v mislih kot zadnji obratovalni dan te sezone. Še prej bodo na velikonočno nedeljo, 1. aprila, gostili 13. izvedbo Luže, športnega dogodka z zabavno noto, v okviru katerega smučarji v takšni in drugačni opravi skušajo preskočiti ogromen bazen, ki ga v ta namen postavijo na Krvavcu.

1. aprila bodo na Krvavcu že 13. gostili Lužo.  | Foto: Sportida 1. aprila bodo na Krvavcu že 13. gostili Lužo. Foto: Sportida

Še ves april, tudi med tednom, pa boste lahko smučali na Voglu, kjer zagotavljajo smuko tudi med prvomajskimi prazniki. Na smučišču je več kot tri metre snega, v pogonu so vse naprave. Po velikonočnih praznikih bodo smučišče odprli uro prej kot običajno, torej ob 8. uri. Pripravljajo nekaj dogodkov v deskarskem parku (Obsešn Vikened Sešen), a bo izvedba odvisna predvsem od vremenskih razmer.

Na Voglu boste lahko smučali še ves april.  | Foto: Siol.net/ A. P. K. Na Voglu boste lahko smučali še ves april. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Najdlje, kar do 6. maja 2018, pa bo smuka mogoča na najvišje ležečem slovenskem smučišču Kanin, kjer narava res ni skoparila s snegom, žal pa bi enako lahko zapisali tudi za veter, ki je v tej sezoni na Kaninu že odpihnil nekaj smučarskih dni.

Na Kaninu boste tudi letos lahko presmučali prvomajske praznike. | Foto: Facebook Na Kaninu boste tudi letos lahko presmučali prvomajske praznike. Foto: Facebook

Po 6. maju bo smučišče obratovalo ob koncu tedna. "Prilagajali se bomo vremenu in povpraševanju smučarjev," nam je povedal vršilec dolžnosti direktorja JZS Kanin Marijan Skornišek. Tudi v nadaljevanju sezone bodo ob koncu tedna organizirali številne dogodke. Tako se bodo 2. aprila na Kaninu srečali smučarji "po starem", v soboto, 7. aprila, pa bo na sporedu adrenalinski Red Bull Samo Gas z najboljšim slovenskim smučarskim krosistom Filipom Flisarjem.

Ne spreglejte