SiolNET. Sportal Rekreacija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brez njiju ljubljanskega maratona ne bi bilo

1

termometer

Andrej Razdrih in Gojko Zalokar sta postavila temelje ljubljanskega maratona, vseh 20 let pa bdita nad njegovim razvojem in razcvetom. Razdrih je znan tudi kot njegov oče, Zalokar pa njegov direktor.

Andrej Razdrih je človek, ki je najbolj zaslužen, da se je 27. oktobra 1996 v središču Ljubljane zbralo 673 tekačev in tekačic, ki so se podali na progo 1. Ljubljanskega maratona. Edini član nestrankarske liste Rad imam Ljubljano, ki je leta 1994 prišla v mestni svet, je v svoj program zapisal točko, ki je predvidela ustanovitev ljubljanskega maratona.

Leta 1996 mu je pri sprejemanju proračuna ob pomoči Francke Trobec uspelo prepričati tedanjega župana Dimitrija Rupla, da so zagotovili zagonska sredstva za ljubljanski maraton. Za organizacijo so takrat prosili ljubljanski Timing in s pomočjo njihove ekipe, alfa in omega je bil že tedaj Gojko Zalokar, uspešno pod streho spravili premierno izvedbo ljubljanskega maratona.

Razdrih je izkušen tekač, navdih in ideje za razvoj največjega tekaškega dogodka pa je nabiral na nekaterih svetovnih maratonih. Ljubljanski maraton nadgrajuje že več kot 20 let, še naprej pa ostaja tudi predsednik organizacijskega odbora.

65-letnega Gojka Zalokarja boste srečali na večini tekaških prireditev na različnih ravneh, seveda je prisoten tudi na vseh dogodkih, povezanih z Ljubljanskim maratonom. In zanimivo, ne teče.

Si pa intenzivno prizadeva, da bi največja tekaška prireditev pri nas ohranila status srčne, ne pa tiste, kjer je v ospredju denar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin