Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 5. 2012,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija tek

Sreda, 9. 5. 2012, 15.11

8 let

Ajdovci v pričakovanju Majskega teka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po tednu premora se v soboto, 12. maja, z Majskim tekom v Ajdovščini nadaljuje rekreativni tekaški pokal, katerega rezultati štejejo za Primorske pokalne teke.

Primorci vas v soboto, 12. maja, pričakujejo na Majskem teku, ki bo že sedmi v množici 18. rekreativnih tekov, katerih rezultati letos štejejo za Primorske pokalne teke in potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012. Zavod za šport vse ljubitelje teka in rekreacije vabi na športni praznik, ki se bo pred športnim centrom Ajdovščina začel ob 9.00. Tek bodo odprli otroci, ki se bodo v 18. starostnih kategorijah pomerili na razdaljah med 300 in 2.000 metri.

Ob 11.00 se bodo na razgibano 12-kilometrsko progo podali še člani in članice, ki bodo s tekom začeli izpred Športnega centra Ajdovščina. Pot jih bo vodila po poljski poti mimo ranča »Dobre volje« do žage proti naselju Lokavec. Od tu naprej bodo tekli skozi zaselka Brith in Paljk, mimo zaselka Čohi in Gorenje, nato se bodo spustili do izvira Hublja in po makadamski in gozdni poti nadaljevali skozi Grivč, mimo vrtca Hubelj nazaj do Športnega centra Ajdovščina.

Na tekaško prireditev se morate prijaviti, in sicer to lahko storite na dan prireditve od 8.00 naprej, ko bodo organizatorji zbirali prijave pred Športnim centrom Ajdovščina. Prijavnina za mladinske teke znaša 2 evra, za članske pa 10 evrov. Po končanem teku bo razglasitev rezultatov in podelitev praktičnih nagrad najboljšim.

V ženski konkurenci primorskih pokalnih tekov trenutno zanesljivo vodi Neja Kršinar, ki je zmagala na zadnjih štirih primorskih pokalnih tekih, na drugem mestu je Sergeja Lipušček, tretja pa Kristina Bele. Med moškimi prvo mesto drži Tomaž Ferjančič, drugo trenutno pripada Aneju Likarju, tretje pa Mirku Janjatoviču.

Ne spreglejte