SiolNET. Sportal Rekreacija
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

1, 2, 3, GREMO!: V 123 dneh aktivirali preko 3.600 Slovenk in Slovencev

Oglasno sporočilo

Družbeno odgovorna akcija 1, 2, 3, GREMO!, katere namen je spodbujati vsakodnevno aktivnost in skrb za boljše počutje, je zadnjo nedeljo v oktobru dosegla vrhunec. Številni podporniki so skupaj z ambasadorjema projekta, Markom Potrčem ter Janom Kovačičem, na tekaškem prazniku v Ljubljani tekli za boljše počutje. Niso pa tekli le zase, saj je bila akcija tudi dobrodelna.

1, 2, 3, GREMO! (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed) 1, 2, 3, GREMO! (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed) Za vsakega podpornika, ki je za tek v prestolnici izbral majico 1, 2, 3, GREMO!, je HOFER prispeval sredstva za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Da bi lahko pomagali čim večjemu številu otrok, so znesek povečali še za vse kilometre, ki jih je več kot 3.600 podpornikov preteklo v 123 dneh v sklopu 17-tedenskega programa vadbe. S seštevkom 10 centov za vsak pretečeni kilometer v sklopu družbeno odgovorne akcije končna donacija tako znaša 4.160,90 evrov.

Karmen Ravnikar, vodja marketinga in komunikacij, HOFER, in Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, v družbi ambasadorjev akcije ob predaji donacije. (Foto: Iztok Kurnik) Karmen Ravnikar, vodja marketinga in komunikacij, HOFER, in Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, v družbi ambasadorjev akcije ob predaji donacije. (Foto: Iztok Kurnik)

Skupaj smo močnejši od vsakega izgovora

V 123 dneh smo dokazali, da dobro počutje ni naključje. Je rezultat teka na dolge proge, vztrajnosti in neomajne volje, ki nas je podpirala tudi takrat, ko smo že skoraj obupali. Preko 3.600 podpornikov družbeno odgovorne akcije 1, 2, 3, GREMO! je od 28. junija pa vse do 28. oktobra, dokazovalo, da so močnejši od vsakega izgovora. S podpisom zaveze k aktivnemu življenju so vstopili v tekaško skupnost, ki se je na poti do končnega uspeha gradila in vztrajala 123 dni.

Skupaj smo premagali vse izgovore – tudi dež ...  (Foto: Iztok Kurnik) Skupaj smo premagali vse izgovore – tudi dež ... (Foto: Iztok Kurnik) … in se dobro razpoloženi podali proti startu teka za dober namen. (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed) … in se dobro razpoloženi podali proti startu teka za dober namen. (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed)

Nepozabno vzdušje

Pri HOFERju so s projektom želeli spremeniti predvsem odnos do svojega telesa ter pozivati k vsakodnevni aktivnosti in zdravim navadam. K aktivaciji Slovenk in Slovencev so spodbujali na osmih lokalnih dogodkih, zadnjo nedeljo v oktobru pa so se najbolj vztrajni skupaj udeležili še največjega tekaškega dogodka v prestolnici. Zbrani pred HOFERjevo poslovalnico so se v prepoznavnih majicah projekta najprej ogreli in nato v karavani, polni motivacije in pozitivne energije, odpravili proti štartni črti.

Prevzem majic za dober namen. (Foto: Iztok Kurnik) Prevzem majic za dober namen. (Foto: Iztok Kurnik)

Pred odhodom na start se je bilo treba tudi dobro ogreti. (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed) Pred odhodom na start se je bilo treba tudi dobro ogreti. (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed)

Na cilju je svoje občutke strnil Jan Kovačič, športni strokovnjak in ambasador projekta 1, 2, 3, GREMO!. »Kakšno vzdušje, kakšna energija! Ob začetku projekta sem verjel v njegov uspeh, a niti v sanjah si nisem mogel predstavljati takšnega odziva in števila tekaških kilometrov. Če temu dodamo še znesek, ki smo ga namenili tistim, ki to najbolj potrebujejo, je le ena beseda, ki lahko opiše moje občutke: 'Sanjsko!'«

Tekli smo za boljše počutje in dober namen. (Foto: Iztok Kurnik) Tekli smo za boljše počutje in dober namen. (Foto: Iztok Kurnik)

Za boljše počutje in dober namen

Podporniki projekta pa kilometrov niso premagovali zgolj zase, temveč tudi za dobro otrok. Za vsakega podpornika, ki je za tek v prestolnici izbral majico 1, 2, 3, GREMO!, je HOFER prispeval sredstva za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Da bi lahko pomagali čim večjemu številu otrok, so znesek povečali še za vse kilometre, ki jih je več kot 3.600 podpornikov preteklo v 123 dneh v sklopu 17-tedenskega programa vadbe. Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, je ob predaji donacije dejala: »Počaščeni in veseli smo, da si podjetje HOFER na vsakem koraku prizadeva za pomoč otrokom pod okriljem projekta Botrstvo. Tudi tokrat, z akcijo 1, 2, 3, GREMO!, je prav vsak, ki se je pridružil, prispeval svoj delček oziroma svoje korake. Iskrena hvala, da ste z aktivnostjo pripomogli k boljšemu in lepšemu življenju otrok v stiski iz vse Slovenije in tudi njim omogočili vključevanje v družbo vrstnikov. Hvala, ker razveseljujete otroke in jim pomagate stopati po poti v lepšo prihodnost.«.

Številni podporniki akcije 1, 2, 3, GREMO! so zadnjo nedeljo v oktobru … (Foto: Iztok Kurnik) Številni podporniki akcije 1, 2, 3, GREMO! so zadnjo nedeljo v oktobru … (Foto: Iztok Kurnik)

… tekli tudi za dober namen (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed) … … tekli tudi za dober namen (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed) …

… ter vsak v svojem tempu premagali pot do lastnega boljšega počutja in lepšega jutri številnih otrok. (Foto: Iztok Kurnik) … ter vsak v svojem tempu premagali pot do lastnega boljšega počutja in lepšega jutri številnih otrok. (Foto: Iztok Kurnik)

Pri HOFERju so se ob tej priložnosti zahvalili vsem podpornikom, predvsem pa tekačem, ki so premagali ne le samega sebe, ampak tudi slabe vremenske razmere. »Veseli nas, da je družbeno odgovorno akcijo 1, 2, 3, GREMO! podprlo tako veliko število ljudi. Ne samo, da so s tem naredili nekaj dobrega zase in za svoje telo, temveč so s tekom podprli tudi dober namen in povečali donacijo, ki jo namenjamo otrokom v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.«

Čestitke vsem, ki so podprli akcijo ter tekli za boljše počutje in dober namen. (Foto: Vid Jerčič_Mediaspeed) Čestitke vsem, ki so podprli akcijo ter tekli za boljše počutje in dober namen. (Foto: Vid Jerčič_Mediaspeed)

V dobri družbi do cilja

Končen izkupiček in dobra volja sodelujočih je navdušila tudi motivatorja in ambasadorja Marka Potrča, ki se je skupaj z Janom Kovačičem in ostalimi podporniki udeležil 10-kilometrske razdalje: »4.160,90 evrov. To je vrhunski znesek vrhunske akcije in vrhunskih tekačev, ki so se nam pridružili. To je eno samo veliko veselje.« Trud podpornikov, ki so združeni v dobrodelnosti pretekli eno izmed izbranih razdalj, je bil poplačan v trenutku, ko so prečkali ciljno ravnino.

Zadovoljstvo in veselje na cilju. (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed) Zadovoljstvo in veselje na cilju. (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed)

Zadovoljni obrazi so bili zgovornejši od besed, zmagoslavje ob doseženem cilju pa bo še dolgo spremljal prijeten spomin na dobrodelnost. Eden od udeležencev akcije je ob tem povedal: »Danes je lep praznik. Užitek je bil teči v takšni množici ljudi, te kar potegne. Obenem pa sem zelo vesel, da sem zvedel za akcijo in lahko tekel tudi za dober namen.«

Dobra volja po pretečeni tekaški preizkušnji in ob prijetni HOFERjevi osvežitvi (Foto: Iztok Kurnik) Dobra volja po pretečeni tekaški preizkušnji in ob prijetni HOFERjevi osvežitvi (Foto: Iztok Kurnik)

Nikoli ni prepozno

Kljub zaključku vseslovenske družbeno odgovorne akcije pa nikoli ni prepozno, da nekaj naredimo zase in za svoje telo, ki je z nami že od vsega začetka in si zasluži naše spoštovanje. Čas je, da pozabimo na vse izgovore in zanj skrbimo skozi celo leto. Čas je, da nadaljujemo tisto, kar smo začeli. Zase, za svoje telo in za boljše počutje.

Nikoli ni prepozno, da se podamo na pot proti boljšemu počutju (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed) Nikoli ni prepozno, da se podamo na pot proti boljšemu počutju (Foto: Vid Jerčič/Mediaspeed)

Več informacij je na voljo na spletni strani www.123gremo.si, Facebooku in Instagramu.

Naročnik oglasnega sporočila je HOFER.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 34
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin