Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 7. 2020,
20.05

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NK Aluminij NK Mura Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 19. 7. 2020, 20.05

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Aluminij

V Fazaneriji brez zmagovalca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Mura Olimpija | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure in Aluminija so se v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

PLTS: Olimpija - Tabor
Sportal Olimpija po šoku v Stožicah izgubila prvo mesto in Luka Menala! #video

Dvoboj med Muro in Aluminijem ni več odločal o evropskih nastopih, saj so si Prekmurci nastop v kvalifikacijah zagotovili kot pokalni zmagovalci, Kidričani pa so vse možnosti zapravili med tednom, ko so na domačem igrišču visoko izgubili proti Domžalam. Je pa dvoboj odločal o četrtem mestu na prvenstveni razpredelnici, pred njim je imel dve točki prednosti pred Sobočani, zato motiva pri igralcih ni manjkalo.

Aluminij se je na letošnjih gostovanjih izkazal z disciplinirano igro in s trdno obrambo, tudi tokratna tekma ni bila izjema. Muri ni dovolil take prevlade, kot jo je imela na prejšnji tekmi proti Olimpiji, v prvem polčasu jim ni dopustil niti nevarnejšega strela.

Če v prvem delu ni bilo pravih priložnosti, pa sta že v prvih petih minutah drugega padla dva gola. Mura je povedla, potem ko je bil po podaji Luke Bobičanca v kazenskem prostoru najvišji Kai Cipot, ki je z glavo premagal Luko Janžekoviča.

A veselje gostiteljev je bilo kratko. Jure Matjašič je že v naslednjem napadu ušel svojim čuvajem, prišel neoviran v kazenski prostor in z močnim strelom po tleh izid izenačil.

Do konca je bila Mura boljši in nevarnejši tekmec. Janžekovič je moral posredovati po strelih Andrije Filipovića in Bobičanca, Filipović je z močnim strelom zadel tudi prečko, bilo je še nevarnih akcij, toda izid se ni več spremenil.

Mura bo v zadnjem krogu v sredo gostovala v Sežani, Aluminij pa bo gostil Maribor.

Mura : Aluminij 1:1 (0:0)

Stadion Fazanerija, gledalcev 500, sodniki: Antić, Kasapović, Mikača.

Strelca: 1:0 K. Cipot (49.), 1:1 Matjašič (50.).

Mura: Obradović, Karničnik, Karamarko (od 41. Kous), Kaučič, Šturm, Kouter, Horvat, Bobičanec, K. Cipot, Šušnjara (od 46. Filipović), Maroša (od 78. T. Cipot).

Aluminij: Janžeković, G. Pečnik, Muminović, Pantalon, Ploj, Marinšek, Šaka, Horvat (od 72. Čermak), Matjašič (od 84. Vrdoljak), Bosilj (od 67. T. Pečnik), Živković (od 67. Klepač).

Rumeni kartoni: K. Cipot, Bobičanec; Ploj, Horvat, Matjašič, Marinšek, Pantalon.
Rdeč karton: K. Cipot (90.).

Potek srečanja na Fazaneriji in Kranju:

KONEC TEKEM V KRANJU IN MURSKI SOBOTI!

90. minuta: Mura tekme ne bo končala s desetimi igralci. Drugi rumeni karton je prejel edini domači strelec Kai Cipot, za katerega je tako sezone že konec.

78. minuta: GOOOL! 1:4! Ni še konec v Kranju! Aljoša Matko še v razmaku štirih minut zabil še tretjič in dokončno odločil srečanje!

Video: Matko tretjič:

77. minuta: GOOOL! 1:3! Bravo se ne ustavlja. Svoj drugi zadetek na tekmi je po podaji Rokota Baturine zadel Matko.

Video: Matko drugič:

74. minuta: GOOOL! 1:2! Zadetek Triglava gostov ni prestrašil, saj so se hitro spet razveselili. Bravo je v vodstvo popeljal kdo drug kot Aljoša Matko.

Video: današnji rezervist Matko je poskrbel za novo vodstvo:

72. minuta: GOOOL! 1:1! Če ne daš dobiš. V Kranju je prišlo do izenačenja! Po podaji s kota je lepo z glavo zadel Žan Luka Kocijančič. To je zanj šele druga tekma v najmočnejši slovenski ligi.

Video: Triglav izenačil:

69. minuta: Bravo je bil blizu povišanju vodstva, a Arko rešuje Kranjčane. V hitrem protinapadu je kar malce egoistično udaril Mustafa Nukić, a Arko se ni dal, kot tudi ne po poskusu Baturine.

Video: Arko rešuje Triglav:

63. minuta: Mura je bila blizu novemu vodstvu. V glavni vlogi je bil rezervist Andrija Filipović, ki je nekoliko z vele strani močno udaril in stresel okvir vrat. Strel je bil tako močan, da je vratar Luka Janžekovič žogo zgrešil, zadetek pa je preprečila prečka.

Video: projektil Hrvata končal v vratnici:

 

51. minuta: GOOOL! 0:1! Prvi zadetek smo dočakali tudi v Kranju. Bravo, ki je bil nevarnejši že v prvem polčasu, je zadel prek Ibrahima Arafata Mensaha in prišel do zasluženega vodstva. Poskus Mihe Kancilje je Jalen Arko še ubranil, tudi prvega od Menshaga, drugega pa po dobrem preigravanju ne več. Ganec je lepo čakal, nato pa pod roko Arka in med nogami Verona Šalje žogo poslal v mrežo.

Video: Mensah in njegov lep zadetek:

50. minuta: GOOOL! 1:1! Vodstvo domačih ni trajalo niti minuto. Aluminij je takoj ponovno priključil Jure Matjašič. Napadalcu Aluminija je žogo lepo odložil Ante Živković, Matjašič pa je podajo hladnokrvno sprejel in neubranljivo zadel.

Video: vodstvo Mure ni dolgo trajalo:

49. minuta: GOOOL! 1:0! Mura, ki je v prvem polčasu praktično ni bilo videti na zelenici, je povedla. Po podaji Luke Bobičanca se je po hudem boju z branilci Aluminij zadel mladi Kai Cipot. Kidričani so zahtevali prekršek v napadu, a sodniška piščalka je ostala nema.

Video: Cipot je dosegel še svoj drugi prvenstveni zadetek:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA V KRANJU IN MURSKI SOBOTI! Čeprav nismo videli zadetkov, je bilo v Kranju kar nekaj akcije, medtem ko na Fazaneriji ni bilo pravega tekmovalnega naboja. Priložnosti ni bilo, Aluminij je trikrat streljal na vrata domačih, slednji niso proti vratom Kidričanom sprožili niti enkrat.

32. minuta: Znova je završalo v Kranju! Bravo je imel novo veliko priložnost, ki pa je ni izkoristil. Najprej je dlani Arka preizkusil Gal Primc, čuvaj mreže Triglava je njegov strel uspel odbiti, a žogo je prišla le do Kramariča, ki je z desetih metrov začetniško zgrešil in žogo grdo poslal preko vrat. Kramarič v Ljubljani igra kot posojen nogometaš Maribora.

Video: Kramarič grdo zgrešil:

24. minuta: Tudi v Kranju smo videli prvo rumeno opozorilo. Porumenel je član Aluminija Aljaž Ploj.

22. minuta: V Murski Soboti izrazite priložnosti za zadetek nismo videli. Smo pa videli prvi rumeni karto. Prejel ha je Qendrim Hasanaj.

18. minuta: Velika priložnost v Kranju! Martin Kramarič je v ogenj poslal Nejca Gradišarja, ki pa je bil premalo natančen in vratar Triglava Jalen Arko mu je strel ubranil. Še dobro, saj je počasni posnetek pokazal, da je bil v prepovedanem položaju, sodniki pa tega niso videli.

Video: sodniki naredili napako, še dobro, da Nejc ni zadel:

ZAČETEK TEKME V MURSKI SOBOTI IN KRANJU! Tekmi ne odločata o ničemer več, a zagotovo se bodo vsi Prekmurci od svojih navijačev posloviti zmago, pred kvalifikacijami za obstanek v ligi pa se bodo skušali prebuditi tudi Kranjčani.

Začetni postavi v Murski Soboti in Kranju:

Današnjo tekmo proti Nogometna šola MURA začenja naslednjih 11 🔴⚪️. #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Nedelja, 19. julij 2020
Ne spreglejte