Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2019,
19.05

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Tabor Sežana Predrag Sikimić Mario Babić

Sobota, 17. 8. 2019, 19.05

4 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Tabor Sežana : Triglav

Tabor doma uspešen še tretjič zapored #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Leon Sever, Tabor Sežana | Tabor je slavil z 2:0. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Tabor je slavil z 2:0.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Cherryboxa 24 Tabora Sežane so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:0 (1:0).

NK Aluminij NK Olimpija
Sportal Olimpija padla v Kidričevem, senzacionalni Aluminij je skočil na vrh #video

Sežančani in Kranjčani so se med seboj doslej dvakrat pomerili le v drugi ligi pred 15 leti. Če sta se obe tekmi takrat končali brez golov, pa je bilo tokrat drugače. Zasluženo so se veselili Kraševci, ki so tako prišli že do svoje tretje zmage in vsaj začasno celo do tretjega mesta na lestvici. Kranjčani imajo ob dveh zmagah zdaj štiri poraze.

Prvi polčas je ponudil dokaj enakovredno predstavo, v kateri so najprej v uvodu tekme do ugodnega položaja za strel prišli domači prek Rodriga Bongonguija, čigar poskus je blokiral Veron Šalja.

Kranjčani, ki so igrali brez kaznovanih Tilna Mlakarja in Žana Roglja, so prvič resneje zagrozili v 16. in 17. minuti, ko je z razdalje dvakrat poskusil David Tijanić, obakrat je bil na mestu Arian Rener.

Navijači Sežane so na domačem štadionu videli še tretjo zmago svojih ljubljencev. | Foto: Grega Valančič/Sportida Navijači Sežane so na domačem štadionu videli še tretjo zmago svojih ljubljencev. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tabor povedel z bele pike

Dotlej najlepšo priložnost je v 23. minuti zapravil Dominik Mihaljević, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, Jalen Arko pa se je izkazal. Deset minut zatem je na drugi strani debitant v prvi ligi Anis Jašaragić iz bližine žogo poslal čez gol.

Edini zadetek v prvem delu igre so gledalci videli v 39. minuti, ko je Šalja po kotu igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Za strel z bele točke se je odločil Predrag Sikimić, ki je zanesljivo zadel, dosegel svoj četrti gol sezone in se med strelce vpisal na tretji tekmi zaporedoma.

V drugem polčasu je v 64. minuti znova poskusil Sikimić, ob Alešu Mertlju pa je žogo poslal mimo gola. Na drugi strani je s prostega strela od daleč poskusil Tijanić, Rener pa je žogo odbil v vratnico in preprečil izenačenje.

V 82. minuti je Qendrim Hasanaj zadel še prečko, a Kranjčanom ni uspelo zatresti mreže. Za razliko od njih pa so domači še povečali prednost v sodniškem dodatku, ko je Mario Babić malce z leve strani žogo poslal pod prečko.

Sežančani bodo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Velenju, Kranjčani pa bodo gostili Celje.

Tabor Sežana : Triglav 2:0 (1:0)

Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Obrenović, Kordež in Burjan.

Strelca: 1:0 Sikimić (39./11 m), 2:0 M. Babić (90.).

Tabor Sežana: Rener, Ristić, Azinović, Zebić, Horvat, S. Babić, Sever (od 86. Vukelić), Mihaljević (od 69. Stančič), Bongongui, Sikimić, Milošev (od 63. M. Babić).

Triglav: Arko, Arh Česen, Šalja, Mertelj, Kuhar, Kryeziu (od 78. Gajič), Jašaragić (od 72. Žurga), Tijanić, Udovič, Aliaga (od 65. Hasanaj), Majcen.

Rumeni kartoni: Zebić, S. Babić, M. Babić; Arh Česen, Šalja, Mertelj, Tijanić, Kuhar.

Rdeči karton: /.

Potek tekme v Sežani:

Konec tekme. Nove tri točke za Tabor, Triglav pa se bo v Kranj vrnil praznih rok.

GOOOL! Tabor je v 93. minuti potrdil zmago nad Triglavom! V kazenskem prostoru je z izjemnim strelom poskusil Stjepan Babić, žoga pa se je od prečke odbila za hrbet Arka, ki je bil brez moči. 30-letni Hrvat je tako dosegel prvenec v prvi ligi.

Video: gol Babića:

71. minuta: nova priložnost za Triglav, ki se je znova končala brez zadetka. S prostega strela je proti golu Tabora močno sprožil danes dobro razpoloženi David Tijanić, a je vratar Sežane Rener žogo odbil v vratnico in preprečil gostujočim nogometašem, da bi prišli do izenačenja.

Video: strel Tijanića:

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa v Sežani. Domači nogometaši po uspešno izvedeni enajstmetrovki vodijo z 1:0. Tabor je v prvih 45 minutah v okvir vrat Triglava sprožil trikrat, kranjska ekipa je na drugi strani poskusila le enkrat.

GOOOL! Tabor je v 39. minuti povedel z 1:0! Po predložku s kota je v padanju z roko igral nogometaš Triglava Veron Šalja, sodnik pa je brez premisleka in kljub protestom kranjske ekipe takoj pokazal na najstrožjo kazen. Strel z bele pike je zanesljivo izvedel Predrag Sikimić in dosegel že svoj četrti zadetek v tej sezoni prve lige.

Video: gol Sikimića:

23. minuta: zdaj je bilo vrče pred vrati Triglava. Tokrat je s strelom poskusil hrvaški napadalec Dominik Mihaljević, a se je v vratih Kranjčanov z obrambo izkazal 19-letni Jalen Arko.

Video: strel Mihaljevića:

16. minuta: prva prava priložnost na srečanju in prvi poskus Triglava na vrata Sežane. Izjemno je preigraval David Tijanić, ki si je ustvaril prostor za strel, a mu je vratar Sežane Arian Rener poskus ubranil. Ostaja 0:0.

Video: strel Tijanića:

Začetek srečanja v Sežani. 

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Prvoligaški klubi bodo imeli po pokalnih spopadih, s katerimi je imela med tednom opravka šesterica, spet opravka s prvenstvom. Karavana se bo najprej v soboto ob 17. uri ustavila v Sežani, kjer želijo češnjice nadaljevati dober vtis, s katerim so v zadnjem nastopu namučile prvaka v Mariboru (2:4).

Sežančani so večji del dvoboja odigrali z igralcem manj, tako da bodo dvoboj proti Triglavu odigrali brez kaznovanega Stjepana Babića. V napadu prednjači izkušeni Srb Predrag Sikimić, ki je dosegel že tri zadetke. Zbirko zadetkov bo poskušal popolniti proti gorenjskim orlom, kjer stoji na vratih mladi vratar Luka Čadež. To bo prvi dvoboj Tabora in Triglava za točke po 15 letih, ko sta se srečala v drugi ligi. Kranjčani so med tednom v pokalnem uvodu v gosteh ugnali drugoligaša Brežice (2:1), Kraševci pa so napolnili mrežo Vidmu (4:1). S tremi zadetki je izstopal Lazar Milošev. Velik zaveznik bi lahko bil Taboru domače igrišče, na katerem je drugoligaški podprvak premagal tako Celjane kot Domžalčane.

Ne spreglejte