Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2019,
17.40

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Milan Tučić Endri Cekici NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar

Sobota, 18. 5. 2019, 17.40

4 leta, 11 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Olimpija

Super učinkoviti Albanec Olimpiji prinesel tri točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Endri Cekici | Endri Cekici v majici Olimpije zadeva kot po tekočem traku. | Foto Vid Ponikvar

Endri Cekici v majici Olimpije zadeva kot po tekočem traku.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Rudarja so v tekmi 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Olimpiji z 1:2 (1:0). Oba gola za goste je zabil Albanec Endri Cekici, ki je zdaj že pri sedmih golih v osmih nastopih v vrstah ljubljanskega prvoligaša.

Damir Skomina
Sportal Konec je, Skomina je Krčane pospremil v drugo ligo

Ljubljanski nogometaši so se po bolečem porazu sredi tedna proti Domžalam vrnili v zmagovalne tirnice, do treh točk so prišli po zaslugi dveh golov Endrija Cekicija, ki je najbolj zaslužen za popoln preobrat.

Več razlogov za slabo voljo je v velenjskem taboru, ki so v zadnjih tednih kazali dobro formo, proti Olimpiji so že vodili, na koncu pa ostali brez želene točke, ki bi jim prinesla potrditev obstanka v prvoligaški druščini.

Cekici je v sedmi minuti proti golu Rudarja poslal prvi nevaren strel. Poskusil je s prostega strela, Marko Pridigar je z nekaj težavami odbil v kot. Domači vratar se je znova izkazal v 10. minuti, takrat po strelu Stefana Savića.

Prvič na tekmi so knapi zapretili v 18. minuti, ko je do zaključnega strela prišel David Arap. Ko so se naslednjič znašli v nevarnem položaju, pa so zadeli. Rijad Kobiljar je z globinsko podajo zaposlil Milana Tučića, ki je sprejel žogo in jo poslal za hrbet Nejca Vidmarja.

Safet Hadžić je v Velenju prišel do nove zmage. | Foto: Matic Ritonja / Sportida Safet Hadžić je v Velenju prišel do nove zmage. Foto: Matic Ritonja / Sportida

Hitro so Ljubljančani prišli do lepe priložnost za izenačenje, z glavo je poskusil Cekici, Pridigar je ostal nepremagan.

Po vrnitvi na zelenico za drugi polčas so gosti takoj krenili v lov na izenačujoči zadetek. Po šestih minutah drugega polčasa je Mario Jurčević podal po tleh z leve strani, Cekici jo je preusmeril v gol za 1:1.

V 76. minuti je Olimpiji uspel popoln preobrat, saj so prišli do vodstva. Stefan Savić je potegnil po desni strani, podal pred gol, ob ne najboljšem posredovanju domače obrambe pa je darilo izkoristil Cekici.

V 89. minuti se je z nevarnim strelom izkazal Savić, Pridigar pa z lepo obrambo. Globoko v sodniškem dodatku je Kobiljar prodiral in izsilil kot, za nekaj slabe volje domačih igralcev in navijačev je poskrbel sodnik Alen Borošak, ki je je odpiskal konec tekme.

Velenjčani bodo v sredo v tekmi 35. kroga gostovali v Celju, Olimpija pa bo isti dan gostila Muro.

Rudar : Olimpija 1:2 (1:0)

Štadion Ob jezeru, gledalcev 1200, sodniki: Borošak, Friš in Benc.

Strelci: 1:0 Tučić (25.), 1:1 Cekici (52.), 1:2 Cekici (76.)

Rudar: Pridigar, Hrubik, Bolha, Tomašević (od 81. Radić), Pušaver, Trifković (od 70. Pušnik), Škoflek, Črnčič (od 61. Pišek), Arap, Kobiljar, Tučić.
Olimpija: Vidmar, Andrejašič (od 72. Boakye), Bagnack, Maksimenko, Jurčević, Valenčič, Tomić, Savić, Suljić, Cekici (od 85. Kregar), Kadrić (od 68. Kidrič).

Rumeni kartoni: Hrubik, Trifković, Pušaver, Bolha; Suljić, Tomić, Cekici, Maksimenko

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Velenju! Olimpija v Ljubljano prinaša tri točke.

VIDEO: drugi gol Endrija Cekicija:

GOOOL! Še drugič na tekmi je za Olimpijo zadel Endri Cekici, ki je tokrat žogo spravil v mrežo po podaji Stefana Savića in poskrbel za preobrat Ljubljančanov v Velenju.

70. minuta: po vročem začetku se je igra v Velenju v drugem polčasu povsem umirila.

VIDEO: priložnost Harisa Kadrića:


58. minuta: po lepi podaji Asmirja Suljića je do strela z glavo z nekaj metrov prišel mladi napadalec Olimpije Haris Kadrić, a se je s fenomenalno obrambo izkazal Marko Pridigar.

VIDEO: gol Endrija Cekicija:


GOOOL! Olimpija je v 51. minuti prišla do izenačenja. Z leve strani je podal Mario Jurčević, v sredini pa nogo nastavil Endri Cekici in zadel za 1:1. Za Albanca je to še četrti gol v zadnjih petih nastopih v majici Olimpije.

47. minuta: nova priložnot za Olimpijo, spet je bil pri strelu Stefan Savić, ki je poizkusil z roba kazenskega prostora, a je žoga za malo zgrepila cilj.

Drugi polčas se je začel! Kaj nas v Velenju čaka v drugih 45 in nekaj minutah?

Konec prvega polčasa! V prvih 45 minutah smo videli nekaj priložnosti na obeh straneh, a je Rudarju eno uspelo spremeniti v gol, Olimpiji pa ne. Zelo razpoložen za igro je pri Rudarju predvsem Rijad Koblijar, nekdanji član Ljubljančanov, ki so ga pri Olimpiji odpisali, brez da bi mu ponudili priložnost, o čemer se je razgovoril tudi v pogovoru za Sportal, ki ste ga lahko na naših spletnih straneh prebrali prav danes.

31. minuta: zdaj je bila spet v priložnosti Olimpija. Do strela je prišel Jan Andrejašič, a se je Marko Pridigar med vratnicama Rudarja spet izkazal.

VIDEO: gol Milana Tučića:

GOOOL! V 24. minuti je po lepi globinski podaji Rijada Koblijarja pred gol Nejca Vidmarja prišel Milan Tučić, ki je na zadnjem medsebojnem obračunu Olimpije in Rudarja v Stožicah zabil tri gole, in dosegel nov gol. Svojega 12. prvenstvenega v tej sezoni.

VIDEO: priložnost Davida Arapa:

19. minuta: zdaj pa bi kmalu do gola prišel Rudar, po lepi akciji nekdanjega člana Olimpije Rijada Koblijarja je v kazenskem prostoru Ljubljančanov do strela prišel David Arap, a meril čez gol.

10. minuta: še ena priložnost za Olimpijo, zdaj je po levi strani pred gol Rudarja prišel Stefan Savić, a se je tudi pri njegovem strelu izkazal vratar Rudarja.

6. minuta: prva je zapretila Olimpija. Od daleč je streljal Endri Cekici, ki je v zadnjem času zelo razpoložen, in precej namučil vratarja Rudarja Marka Pridigarja.

Tekma se je začela! Bo Rudar nadaljeval z uspešno serijo, v zadnjih štirih krogih je namreč osvojil 10 točk, in ali bo Olimpija pokazala kaj več, kot je med tednom v Stožicah proti Domžalam, s katerimi je izgubila kar z 1:4.

Kakšni sta postavi obeh ekip?


Javljamo se iz Velenja, kjer Olimpija gostuje brez Roka Kronavetra, ki je včeraj sporočil, da zapušča Ljubljančane,saj ne želi podaljšati pogodbe z njimi. Mariborčana tokrat ni niti na klopi gostov.
Ne spreglejte