SiolNET. Sportal Prva liga
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Od 23. maja treningi in tekme v polni obliki

Prekrasna novica, o kateri so nogometaši v Sloveniji sanjali več mesecev! #video

0,78

termometer

Državni sekretar za izobraževanje, znanost in šport Marjan Dolinšek je razveselil ljubitelje nogometa s težko pričakovano novico. Nogometaši lahko od 23. maja naprej trenirajo in tekmujejo v polni meri, tudi z medsebojnimi kontakti, ki so v moštvenih športih neizbežni. Nogometna zveza Slovenije ne skriva zadovoljstva, Prva liga Telekom Slovenije se bo začela prihodnji mesec.

Janez Janša Sportal Od 23. maja spet tekmovanja v ekipnih športih

To, kar je v sredo prek socialnega omrežja namignil predsednik vlade Janez Janša, je danes doživelo uradno potrdilo. Ekipni športi bodo od 23. maja zaživeli v polni obliki. Nogometaši bodo lahko čez dober teden tako po več kot dveh mesecih končno pozabili na zgolj individualno vadbo. Lahko bodo opravili prvi trening, na katerem bodo prisotni tudi medsebojni telesni stiki. Od takrat naprej se bodo lahko igrale tudi nogometne tekme, tako za vrhunske igralce kot tudi rekreativce, že v ponedeljek, 18. maja, pa bo dovoljena vadba v vzgojno-izobraževalnih objektih.

Dovoljuje se tudi telesni stik

Treningi vrhunskih nogometašev v Sloveniji bodo od 23. maja potekali povsem drugače, saj ne bo več potrebno spoštovati varnostne razdalje med osebami. Treningi vrhunskih nogometašev v Sloveniji bodo od 23. maja potekali povsem drugače, saj ne bo več potrebno spoštovati varnostne razdalje med osebami. Foto: Grega Valančič / Sportida Državni sekretar za izobraževanje, znanost in šport se je najprej sprehodil skozi zgodovino sproščanja ukrepov za izvajanje športne dejavnosti in nato podrobneje predstavil najbolj svežega, šesto novelo odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki je bila sprejeta v sredo.

"Prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovosten šport, kakovostni šport, vrhunski šport, šport invalidov, športno rekreacijo, šport študentov in šport starejših. Vse to bo od 23. maja potekalo tako v notranjih kot tudi zunanjih športnih objektih kot tudi površinah, namenjenih za šport v naravi, pa tudi v športnih telovadnicah. Dovoljuje se stik med udeleženci vadbe in tekmovanj, S tem se lahko nadaljujejo usposabljanja v športi in tekmovanja," je Marjan Dolinšek predstavil novosti na področju športa, ki jih prinaša šesta novela odloka o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, s katerimi je država športnikom ponudila največ svobode pri vadbi in tekmovanjih, kar so jo lahko premogli v obdobju pandemije koronavirusa.

O finančni pomoči po rebalansu proračuna .

Nogometaši bodo sezono Prve lige Telekom Slovenije nadaljevali pred praznimi tribunami. Nogometaši bodo sezono Prve lige Telekom Slovenije nadaljevali pred praznimi tribunami. Foto: Miloš Vujinović / Sportida Državni sekretar se je ob tej priložnosti, odločitvi, ki je osrečila tako rekreativne kot tudi vrhunske športnike v Sloveniji, zahvalil vsem športnikom in športnim delavcem, ki so bili od pojave koronavirusa naprej strpni in v pomoč. ''S svojimi predlogi so pomagali in pripeljali do točke, da lahko danes po vseh teh šestih sproščujočih ukrepih normalno treniramo, se rekreiramo in tekmujemo,'' je vsem športnikom zaželel veliko sreče, uspehov ter zdravja ter se dotaknil tudi državne pomoči klubom, ki bi lahko zaradi korona krize utrpeli hude posledice.

"Za dodatne ukrepe o finančni pomoči športa bo potrebno sprejeti rebalans proračuna. Šele potem bo mogoče bolj konkretno govoriti o denarnih sredstvih za šport. Mu pa mora država pomagati, saj je tudi ambasador države. Razmišlja se tudi o možnosti enkratne pomoči za športna društva in klube, pa tudi o olajšavah pri donacijah in sponzorstvih, natančnih datumov, kdaj bi bili lahko ukrepi sprejeti, pa še ni," je dejal.

Nogomet bi lahko dal krila ostalim športom

Jelko Kacin drži pesti, da bodo nogometaši speljali nadaljevanje sezone brez večjih težav. Jelko Kacin drži pesti, da bodo nogometaši speljali nadaljevanje sezone brez večjih težav. Foto: Daniel Novakovič/STA ''Vse oči so zdaj uprte v nogometno zvezo. Želimo si, da bi bil njen uspeh pri končanju ligaških tekmovanj dobra popotnica, prava praksa za druge športe. Pričakujem, da bodo nogometni navdušenci, aktivni nogometni delavci in funkcionarji storili vse, da bi nogomet zaživel in s tem dali krila ostalim športom,'' je vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin poudaril, kako je odgovornost o načinu izvedbe dokončanja Prve lige Telekom Slovenije na strani krovne nogometne zveze, ki je v zadnjem obdobju stkala tesno sodelovanje z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ).

Med njima poteka stalno strokovno posvetovanje, nadaljevanje nogometne sezone, igralo se v prvi ligi in pokalnem tekmovanju, pa bo pod posebnim povečevalom športne javnosti v Sloveniji, zlasti protokoli, ki bodo veljali za udeležence tekmovanj in njihova testiranja. Nogometaši bodo morali pri udejstvovanju v tekmovanjih upoštevati podrobna navodila in priporočila NIJZ.

Ne gre pozabiti, da so se državna prvenstva v ostalih večjih moštvenih športih, denimo košarki, rokometu, odbojki in hokeju na ledu, že končala. Nadaljevali se bodo le boji v nogometu, kjer bo v prvi ligi zelo zanimivo, saj se bo odločalo tako o prvaku (v najboljšem položaju je Olimpija), potnikih v evropska tekmovanja in tem, kdo bo zapustil prvoligaško druščino.

Prva liga na polno že čez nekaj tednov

Predsednik NZS Radenko Mijatović načrtuje, da bodo prvoligaški klubi nadaljevali prvenstvo 5. junija oziroma pet dni pozneje. Predsednik NZS Radenko Mijatović načrtuje, da bodo prvoligaški klubi nadaljevali prvenstvo 5. junija oziroma pet dni pozneje. Foto: Vid Ponikvar Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je v sredo poudaril, kako je to veliko olajšanje za slovenski nogomet in šport.

"Pogovarjali smo se že s klubi, njihova želja je bila, da bi imeli po dolgem premoru treninge pred prvimi tekmami vsaj štiri tedne. Tako, da načrtujemo prve tekme v prvem ali drugem tednu junija, 5., 6. ali 10. v tistem mesecu," je napovedal, kako se bo prvoligaški nogomet (druga liga se v tej sezoni ne bo več igrala) nadaljeval že čez nekaj tednov. Za točke se bo igralo pred praznimi tribunami.

Bundesliga Sportal Nemčija bo dala odgovor na vprašanje, ki si ga zastavlja ves nogometni svet

O tem, kako bi to lahko izgledalo, bodo konec tedna predstavili nemški klubi, saj se bodo nadaljevali boji tako v prvi kot tudi drugi nemški ligi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin