Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2020,
13.46

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Tabor Sežana NK Celje

Sreda, 9. 12. 2020, 13.46

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Tabor : Celje

Veselje Tabora v sodnikovem podaljšku, Celjani jezni na sodnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tabor Sežana, Bravo, oktober 2020 | Tabor ostaja nepremagan na stadionu v Sežani. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tabor ostaja nepremagan na stadionu v Sežani.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v zaostali tekmi 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0).

 

CB24 Tabor Sežana : Celje 1:0 (0:0)

Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Salkić, Kalan.
Strelec: 1:0 Briški (90.)

CB24 Tabor Sežana: Rener, Ristić, Nemanič, Briški, Sever, Grobry (od 46. Makoumbou), Mihaljević, Kouao, Djalo Aldair (od 90. Stanković), Babić (od 69. Stančič), Rovas (od 81. Stare).
Celje: Rozman, Ćalušić (od 70. Božić), Stojinović, Zaletel, Brecl, Benedičič (od 71. Pungaršek), Šporn, Vrbanec, Kuzmanović (od 90. Rorič), Novak, Dangubić.

Rumeni kartoni: Mihaljević, Briški; Stojinović, Benedičič, Brecl, Šporn.
Rdeči karton: /.

Sežanski Tabor je prekinil niz šestih tekem brez zmage, a po drugi strani nadaljeval niz nepremaganosti na domačem igrišču. Zmagoviti gol je dosegel Mihael Briški že v sodniškem dodatku, kar pomeni, da so oslabljeni Celjani, ki so tudi tokrat v odsotnosti Dušana Kosića igrali po napotkih pomočnika Jasmina Jerića, štiri tekme brez zmage.

Prečka Dangubića ...

Prvi polčas na mokrem igrišču v Sežani ni ponudil zadetkov, domači kljub enakovredni predstavi sploh niso prišli do nevarnejšega strela, čeprav so si v vetrovnem vremenu priigrali nekaj obetavnih položajev. Na drugi strani so bili v svojih zaključkih nekoliko nevarnejši Celjani, ki so med drugimi pogrešali Advana Kadušića in Luko Kerina. Že v prvi minuti je Matic Vrbanec poskusil z 18 metrov malce z desne, a se je Arian Rener izkazal, v 19. pa so gosti izpeljali še eno lepo akcijo, ki jo je zaključil Filip Dangubić iz bližine, a zadel prečko.

Prečka Filipa Dangubića:

Prav Dangubić je do strela prišel tudi v 52. minuti, poskusil je z roba kazenskega prostora, Rener, ki je bil precej iz vrat, pa se je spet izkazal. Na drugi strani je malce zatem močno sprožil Denis Kouao, a je bil precej nenatančen. V 60. minuti pa so domači zadeli, toda Hristos Rovas je pri tem storil prekršek nad Matjažem Rozmanom, ki je pred tem obranil poskus Djala Aldairja.

Odločitev o kotu, ki je razburila Celjane:

Se je sodnik odločil pravilno, ko je prisodil Taboru strel s kota (pred zadetkom proti Celju)?

  • Da.
    73,16 %
    169 glasov
  • Ne.
    25,11 %
    58 glasov
  • Ne vem, ne vidi se najboljše.
    1,73 %
    4 glasov
Oddanih 231 glasov

Kraševci so v teh trenutkih prevladovali, imeli še nekaj strelov, ki pa Rozmanu niso povzročili prevelikih preglavic. V drugi minuti sodniškega dodatka pa so domači prišli do udarca iz kota z desne strani. Po njem je najprej Žan Zaletel žogo odbil z golove črte, a le na glavo Mihaela Briškega, ki jo je nato poslal v mrežo za zmago.

Zadetek Mihaela Briškega:

Sežance v soboto čaka tekma 17. kroga in gostovanje pri Olimpiji, Celjani bodo takrat gostovali v Novi Gorici.

Dogajanje v Sežani v živo:

Konec srečanja! Tabor je premagal Celjane in se z novimi tremi točkami povzpel na peto mesto. Sežančani še naprej blestijo na domačih tleh, saj so na osmih srečanjih vknjižili šest zmag in le dva remija!

Gooooool! 92. minuta: globoko v sodnikovem podaljšku je Tabor zatresel mrežo Celja! V polno je zadel Mihael Briški in se veselil drugega zadetka v tej sezoni. Pred tem se je vpisal med strelce še proti Mariboru. Briški je bil najbližje žogi, ki jo je pred tem Žan Zaletel odbil po strelu Klemna Nemaniča. Zadetek je padel iz akcije po kotu. Celjani so pred tem protestirali pri sodniku Davidu Šmajcu, saj so bili prepričani, da Tabor ne bi smel izvajati kota. Na njihovo smolo so nato prejeli zadetek ravno iz akcije po izvajanju kota ... 

Zadetek Mihaela Briškega:

Se je sodnik odločil pravilno, ko je prisodil Taboru strel s kota (pred zadetkom proti Celju)?

  • Da.
    73,16 %
    169 glasov
  • Ne.
    25,11 %
    58 glasov
  • Ne vem, ne vidi se najboljše.
    1,73 %
    4 glasov
Oddanih 231 glasov

Sporna odločitev sodnika o tem, da Taboru pripada kot:

67. minuta: nova nevarnost pred vrati branilcev naslova. Christos Rovas je prisilil Matjaža Rozmana k novi obrambi. Tabor je povzdignil ritem igre, diši po zadetku.

60. minuta: gostitelji so vse bolj nevarni. Aldair Adulai Djalo Balde je po strelu z roba kazenskega prostora namučil Matjaža Rozmana, ki je odbil žogo, pri njej pa je bil najhitrejši Christos Rovas in jo potisnil čez golovo črto. Veselje Grka ni trajalo dolgo, saj je sodnik David Šmajc razveljavil zadetek zaradi prekrška nad vratarjem Celja, počasen posnetek pa je razodel, da je bil napadlec Sežančanov tudi v nedovoljenem položaju. Ostaja 0:0. 

Razveljavljen zadetek Christosa Rovasa:

52. minuta: vroče je bilo pred vrati gostiteljev. Vratar Arian Rener je odbil žogo do Filipa Dangubića, Hrvat je nato streljal proti vratom, a se je čuvaj mreže pri Taboru izkazal, tako da ostaja pri začetnem rezultatu. 

Priložnost Filipa Dangubića: 

Začetek drugega polčasa. Ekipi nadaljujeta srečanja v enakih postavah.

Konec prvega polčasa. V Sežani ni bilo zadetkov, niti veliko priložnosti. Celjani so edini usmerili žogo v okvir vrat (1:0 v strelih), v strelih mimo vrat pa so bili "uspešnejši" Sežančani (3:2).

45. minuta: Najboljši strelec Tabora Grk Christos Rovas je skušal z atraktivnimi škarjicami doseči prvi zadetek na tej tekmi, a je zgrešil cilj. Pred tem je vratar Matjaž Rozman dobil zračni dvoboj z Markom Ristićem.

19. minuta: Celjane je od vodstva delilo le nekaj centimetrov. Jakob Novak, ki se je znova znašel v začetni enajsterici, je odlično zaposlil Filipa Dangubića, ta pa je z bližine zatresel prečko. Na Krasu ostaja 0:0.

Prečka Filipa Dangubića:

1. minuta: Celjani so hitro prvič ogrozili vrata Tabora. Matic Vrbanec se je odločil za strel z razdalje, vratar Arian Rener pa je imel kar nekaj težav, da je preprečil vodstvo prvakov. Na spolzki podlagi, nogometaše med tekmo spremlja rahel dež, je odbil žogo v kot, tako da ostaja 0:0. 

Priložnost Matica Vrbanca:

Začetek prestavljenega dvoboja 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije!

Celjani so nenavaden termin srečanja, tekma se bo začela že ob 11.30, pospremili s komentarjem, kako se bodo za nove točke v prvenstvu potegovali v terminu, ki so ga ponavadi na svojih tekmah vajeni starejši dečki. "Grofje, ki bodo na Krasu v terminu starejših dečkov (11:30) naredili vse, da pridemo do novih točk v PLTS," so zapisali pri celjskem klubu.

Kakšno enajsterico je določil trener Tabora Goran Stanković? V njej zaradi slabega počutja ni nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Koprivca. Od prve minute bo tako branil 21-letni Arian Rener.

Celjani v napadu ne morejo računati na poškodovanega Luko Kerina in Romana Bezjaka, ki je v samoizolaciji, zaradi kazni manjka Advan Kadušić. Kakšna bo postava državnih prvakov v Sežani?

Ne spreglejte