Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2020,
22.00

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar Velenje NK Triglav Milan Milanović

Petek, 26. 6. 2020, 22.00

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Triglav

Triglav pahnil Rudar v drugo ligo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
NK Triglav | Triglav je zmagal z 1:0. | Foto Grega Valančič/Sportida

Triglav je zmagal z 1:0.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši velenjskega Rudarja so v današnji tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču izgubili proti kranjskemu Triglavu z 0:1 (0:1).

NK Olimpija, NK Maribor, derbi, Stožice
Sportal Olimpija po zmagi na večnem derbiju spet pobegnila Mariboru #video

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice se je končal z zmago Kranjčanov, ki so po današnji zmagi z devetega napredovali na osmo mesto. Ob tekmi več imajo zdaj točko prednosti pred predzadnjimi Domžalčani, za osmouvrščenimi Sežanci pa zaostajajo dve točki. Velenjčani so po današnjem porazu - skupno že dvajsetem v tej sezoni, ob desetih neodločenih izidih in brez zmage na dosedanjih tridesetih tekmah - izgubili tudi teoretične možnosti za obstanek v elitni ligi.

Knapi so obetavno začeli obračun, že v peti minuti je Josip Filipović s 30 metrov sprožil pravi "projektil" in zadel okvir vrat. Uvodoma malce neprepričljivi Kranjčani so počasi dvigali raven svoje igre, najprej je iz nasprotnega napada zagrozil Tilen Mlakar, a se je izkazal domači vratar Matej Radan. V 19. minuti je bil Radan nemočen, po kotu z desne strani je Milan Milanović po nebeškem skoku in močnem strelu z glavo neubranljivo zadel za 1:0. Velenjčani so po prejetem zadetku skušali doseči izenačujoči gol, še najbližje temu pa so bili v 28. minuti, ko je po prodoru Dominika Radića z leve strani, a je Sanjin Lelić znova zadel vratnico.

Rudar se poslavlja od prve lige. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Rudar se poslavlja od prve lige. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Brez zadetkov v drugem polčasu

Tudi v drugem polčasu je bila tekma zelo povprečna. Prvi so zagrozili gostitelji v 48. minuti, strel Damjana Trifkovića s 25 metrov pa je končal prek vrat kranjskega čuvaja mreže Luke Čadeža. Osem minut kasneje so zapretili gosti, strel Martena Wilmotsa pa je prav tako končal visoko pred domačih vrat. Kranjčani so si še najlepšo priložnost za povišanje izida priigrali v 63. minuti, ko je Radan "zaplaval", strel Luke Majcna pa je v zadnjem hipu zaustavil Robert Pušaver.

Knapi bi v 81. minuti lahko izenačili, po "fliperju" v gostujočem kazenskem prostoru pa je Žan Rogelj v zadnjem trenutku odklonil nevarnost pred svojim vratarjem Čadežem.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 4. julija, gostila Aluminij, kranjska pa bo dan kasneje gostila Olimpijo.

Rudar - Triglav 0:1 (0:1)

Stadion Ob jezeru, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Kasapović, Šprah.

Strelec: 0:1 Milanović (19.).* Rudar: Radan, Pušaver, Trifković, Jovan, Vošnjak, Črnčič, Filipović, Radić (od 46. Plešnik), Lelić (od 63. Kuzmanović), Jovanović (od 77. Koprivnik), Pavlović.

Triglav: Čadež, Milanović, Mertelj, Rogelj, Mlakar (od 90. Ahmetaj), Gajić, M. Wilmots (od 65. Udovič), Majcen (od 87. Petric), Čerimagić, R. Wilmots (od 65. Bečiri), Gliha.

Rumeni kartoni: M. Wilmots, Bečiri, Čerimagić.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Velenju. Triglav je zmagal z 1:0, Rudar pa je po porazu ostal brez možnosti za obstanek v prvi ligi.

72. minuta: priložnost za Triglav in še tretja vratnica na tej tekmi. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Gašper Udovič, a je njegov poskus zadel okvir vrat Rudarja, ki tako še ohranja možnosti za preobrat.

Video: poskus Udoviča:

Začetek drugega dela tekme na stadionu Ob Jezeru. Lahko domači pripravijo preobrat?

Konec prvega polčasa v Velenju. Triglav po prvih 45 minutah vodi z 1:0.

28. minuta: nova priložnost za Rudar in nova vratnica! V samostojni akciji je bil Nemanja Tomašević, ki je lepo preigral obrambo Triglava, njegov strel pa je zadel okvir vrat. Rudar ne najde in ne najde poti do gola.

Video: poskus Rudarja:

GOOOL! Triglav je v 19. minuti povedel z 1:0. S kota je natančno podal Marten Wilmots, z glavo pa je pot do mreže našel Milan Milanović, ki je dosegel svoj četrti zadetek v tej sezoni.

Video: zadetek Triglava:

5. minuta: Velenjčane je le nekaj centimetrov ločilo od izjemnega evrogola. Ob posredovanju Rena Wilmotsa je do odbite žoge prišel Josip Filipović, ki je poskusil z neposrednim strelom proti vratom Triglava, njegov močan poskus pa je zadel vratnico.

Video: poskus Rudarja:

Začetek tekme v Velenju. S sredine igrišča so krenili gostujoči nogometaši.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Prvoligaška karavana se bo v 30. krogu sprva ustavila na stadionu Ob jezeru. Velenjskemu nogometnemu objektu grozi, da bo v prihodnji sezoni spremljal drugoligaške dvoboje. Matematičnih možnosti za čudežno rešitev je vse manj, sedem krogov pred koncem znaša zaostanek za Triglavom kar 18 točk.

Ker imajo gorenjski orli v tej sezoni boljše razmerje medsebojnih srečanjih (3:2, 1:1, 3:0), Rudarju za podaljšanje upanja o obstanku ne bi pomagal niti remi. Vsak drugačen rezultat od zmage Velenjčanov bi pomenil, da so izbranci Domna Beršnjaka, že petega trenerja Rudarja v tej "nesrečni" sezoni, od danes zvečer že bodoči drugoligaši. Gorenjski orli, ki nujno potrebujejo točke, saj se želijo znebiti nehvaležnega devetega mesta (prinaša nastop v dodatnih kvalifikacijah in dve tekmi proti Gorici), lahko danes tudi uradno pahnejo Rudar v drugo ligo.

 

Velenjčani brez zmage že 13 mesecev

Velenjčani se že dalj časa navajajo na kruto realnost, da se v Šaleški dolini kmalu ne bo več igral prvoligaški nogomet, vseeno pa jim ne manjka dodatne motivacije. Nočejo ponoviti usode Dekanov in postati šele druga ekipa v zgodovini 1. SNL, ki je končala sezono brez ene samcate zmage. Knapi imajo v derbiju začelja idealno priložnost, da prvič po 22. maju 2019, takrat so z 2:0 v gosteh ugnali Celjane, izkusijo sladkost prvoligaške zmage. Rudar je tudi edina ekipa, ki je v pokoronskem obdobju še brez točk(e).

"Rudar je na vseh tekmah imel zrele priložnosti, dobro so se držali, njihovi igralci pa igrajo zase in za svoje prihodnosti. So mladi, želijo rešiti čast kluba, zato bodo v vsakem primeru nevarni," opozarja strateg Kranjčanov Vlado Šmit, ki ima danes priložnost, da popelje Triglav (vsaj za nekaj časa) na osmo mesto. Dvoboj, ki se bo začel ob 20. uri in potekal pred praznimi tribunami, si lahko v neposrednem prenosu ogledate na Planet 2.

Ne spreglejte