Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2019,
20.20

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NK Mura NK Tabor Sežana Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 15. 9. 2019, 20.20

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Tabor

Tabor namučil Muro, a ostal brez nagrade #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Ante Šimundža | Ante Šimundža je z Muro dočakal četrto zmago v tej sezoni. | Foto Vid Ponikvar

Ante Šimundža je z Muro dočakal četrto zmago v tej sezoni.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Mure so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 1:0 (0:0) premagali CherryBox24 Tabor Sežano. Nogometaši Mure so se po prvem prvenstvenem porazu v Kidričevem in zgolj eni osvojeni točki na zaostali tekmi z Domžalami vrnili v zmagovalne tirnice.

Mura : CB24 Tabor Sežana 1:0 (0:0)

Mestni stadion Fazanerija, sodniki: Matković, Kordež, Šumer.

Strelec: 1:0 Bobičanec (77.).

Mura: Obradović, Marin, Karničnik, Kozar, Kouter, Maruško, Horvat (od 73. Brkić), Šušnjara, Bobičanec, Mulić (od 35. Maroša), Pucko.

CB24 Tabor Sežana: Rener, Azinović, Salkić, Zebić, Ristić, Mihaljević (od 83. Požrl), Sever, Stevanović (od 18. Stančič), Sikimić, Bongongui (od 85. Horvat), Milošev.

Rumeni kartoni: Karničnik, Brkić; Mihaljević, Sikimić, Stančič, Zebić.
Rdeči karton: /.
NK Celje, Mitja Lotrič
Sportal Celjani šokirali Olimpijo, Mura in Domžale proslavljajo #video

Prvi polčas ni bil ravno najboljša reklama za nogomet. Malo priložnosti za zadetek, veliko napak na obeh straneh in igra predvsem na sredini igrišča ni zadovoljila gledalcev. Za odtenek nevarnejši so bili gostje s Primorske, ki so imeli na začetku tekme tri omembe vredne priložnosti, vendar je v dveh primerih dobro posredoval vratar Matko Obradovič, enkrat pa je strel Stefana Stevanovića zletel mimo vrat.

Domači so v prvem polčasu le dvakrat resneje zapretili; v 25. minuti je Luka Bobičanec poskusil z glavo, v 39. minuti pa so gostujoči branilci žogo v zadnjem trenutku izbili izpred vrat.

Zmagovalca odločil Bobičanec

Nadaljevanje je prineslo nekoliko bolj živahno predstavo. Lazar Milošev je za Sežano v 50. minuti z glavo meril malce previsoko, Luka Bobičanec je dobrih pet minut kasneje lepo streljal z glavo, a je zadel gostujočega branilca, Amadej Maroša in Nino Kouter v 72. minuti nista bila pri strelu, v 77. pa se je mreža končno zatresla.

Mura je izvedla hiter napad, do žoge je na 25 metrih prišel Luka Bobičanec, jo popeljal korak ali dva proti golu in sprožil. Žoga je najprej zadela enega od igralcev Tabora, spremenila smer in se nato tik pred vrati odbila od tal ter presenetila vratarja Ariana Renerja.

Zadetek Luke Bobičanca:

Gostje v zadnjih petnajstih minutah niso imeli priložnosti za izenačenje, domači pa bi lahko povišali prednost, toda nekateri posamezniki so bili nenatančni, drugi preveč sebični, tretjim pa je prečnik preprečil veselje.

Sobočani so se s četrto zmago pomaknili v zgornjo polovico Prve lige Telekom Slovenije, Sežančani pa so po petem porazu, drugem v nizu, ostali na sedmem mestu.

V naslednjem tednu imata obe moštvi dvojni razpored. Mura bo v sredo v osmini finala pokala Slovenije gostovala v Kranju, v nedeljo v PLTS pa bo gostila Celje. Tabor Sežana na drugi strani se bo dvakrat srečal z Aluminijem v Kidričevem; v sredo v pokalu ob 17. uri, v soboto v prvenstvu pa ob 18.00.

Dogajanje v Murski Soboti v živo:

Konec dvoboja v Murski Soboti. Mura je tesno ugnala Tabor in se na tekmi, kjer se pripadnikom navijaške skupine Black Gringos ni uresničila želja, da bi 28-letnico obstoja zaznamovali s posebno koreografijo, povsem približala vrhu razpredelnice.

90. minuta: branilec Mure Marin Karamarko je po strelu z glavo zadel prečko, a je sodnik Aleksandar Matković ob tem dosodil prekršek v napadu.

89. minuta: Luka Bobičanec je s prostega strela poslal žogo v naročje čuvaja mreže pri gostujoči ekipi.

Goooool! 1:0! 77. minuta. Mura je dosegla zlata vreden zadetek. Boljšo igro v zadnjih minutah je z zadetkom kronal Luka Bobičanec. Odločil se je za strel z razdalje in vratarja Taborja Ariana Renerja prisilil k predaji. Če bi ostalo pri tem rezultatu, bi Mura za vodilno Olimpijo zaostajala le še dve točki.

Zadetek Luke Bobičanca:

72. minuta: bilo je vroče pred vrati gostov iz Sežane, a sta tako Amadej Maroša kot tudi Nino Kouter zapravila priložnost, da bi potisnila žogo v mrežo.

67. minuta: Dominik Mihaljević, eden izmed številnih hrvaških legionarjev pri Sežancih, je s strelom z razdalje ogrel dlani Matka Obradovića.

Priložnost Dominika Mihaljevića:

65. minuta: Tomiju Horvatu se je ponudila priložnost za strel na vrata, a ga je pustila na cedilu natančnost, saj je močno zgrešil cilj. Ostaja 0:0.

52. minuta: krajša prekinitev dvoboja v Fazaneriji, saj je na zelenico priletelo več dimnih bomb.

48. minuta: nova priložnost za Tabor. Dominik Mihaljević je našel Lazarja Miloševa, ta pa je glavo meril nekoliko nad vrati.

Priložnost Lazarja Miloševa:

Začetek drugega dela. Trener gostiteljev Ante Šimundža se je odločil za eno menjavo. Namesto visokega Srba Fejsala Mulića je vstopil v igro Amadej Maroša.

Konec prvega polčasa. V Fazaneriji, kjer naj bi danes navijaška skupina Black Gringos proslavila 28-letnico delovanja z veliko koreografijo, čeprav je v prvem delu ni bilo na tribunah, gledalci niso dočakali zadetkov.

Navijači niso našli skupnega jezika s policijo pri vnosu posebne koreografije na stadion, zato so po tem, ko jim je policija zasegla koreografijo, protestno zapustili stadion. Prostor, namenjen najbolj glasnim in zvestim navijačem Mure, tako na domačem srečanju s Taborjem sameva.

22. minuta: prvi rumeni karton na tekmi je prejel Dominik Mihaljević (Tabor). Mura še brez resne priložnosti.

14. minuta: Ponovno je bilo vroče pred vrati gostiteljev, gostje iz Sežane, ki jih prvič vodi Almir Sulejmanović, so bili blizu vodstva. Znova je meril Stefan Stevanović, na vratih Mure pa se je izkazal Matko Obradović. Le minuto pozneje je mimo vrat Mure meril še Lazar Milošev.

Priložnost Stefana Stevanovića:

12. minuta: Tabor ogroža vrata Mure, vratarju Matku Obradoviću pa največ preglavic povzroča Stefan Stevanović, ki je proti vratom črno-belih sprožil že dva nevarna strela.

Priložnost Stefana Stevanovića:

Začetek tekme v Murski Soboti.

Ob 18. uri, dvoboj boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na Planet TV, se bosta spoprijela Mura in Tabor. Koga je trener črno-belih Ante Šimundža uvrstil v začetnih 11?

Danes se bo prvič na trenerskem stolčku Tabora predstavil Almir Sulejmanović. Kakšna je njegova začetna enajsterica?

Uvodna četrtina prvenstva se bo uradno končala v Murski Soboti. Mura bo v Fazaneriji, kjer velja znova pričakovati izjemen obisk gledalcev, pričakala češnjice iz Sežane. Tabor bo nastopil prvič pod vodstvom novega trenerja. Po nepričakovanem odhodu Andreja Razdrha, ki je prejel mikavno ponudbo iz Domžal, se je na vroči stolček na Krasu usedel Almir Sulejmanović. Vlogo pomočnika je zaupal 38-letnemu Dominiku Beršnjaku, ki je nazadnje deloval v švicarskem nogometu pri Grasshopperju, zdaj pa se vrača v domovino, kjer je pred leti spadal med boljše igralce prvenstva. Odločil se je, da pomaga Taboru, ki želi obstati v prvi ligi.

Mura se poteguje za Evropo, nova domača zmaga pa bi jo še bolj zavihtela proti vrhu, kjer želi prebiti nogometno jesen. V Domžalah je ostala neporažena, imela nekaj priložnosti, s katerimi bi si lahko priigrala tudi zmago, a je ostalo pri 0:0. Je strelski dinamit hranila za domači dvoboj s Taborjem, ki bi lahko zaradi menjave trenerja v Prekmurju ponudil nekaj porodnih krčev? Tekma se bo začela ob 18. uri.

Ne spreglejte