Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 12. 2020,
19.35

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 20. 12. 2020, 19.35

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Maribor : Aluminij

Polčas za nogometne sladokusce v Mariboru in velika točka Aluminija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Aluminij | Aluminij je presenetil vodilni Maribor in zapustil Ljudski vrt neporažen. | Foto Planet TV

Aluminij je presenetil vodilni Maribor in zapustil Ljudski vrt neporažen.

Foto: Planet TV

Nogometaši Maribora in Aluminija so se v tekmi 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:2).

NK Maribor : Coleraine, Rudi Požeg Vancaš
Sportal Presenečenje v Ljudskem vrtu, Aluminij osrečil Olimpijo! #video

Maribor : Aluminij 2:2 (2:2)

Stadion Ljudski vrt, brez gledalcev, sodniki: Antič, Vidali, Habibović.
Strelci: 0:1 Flakus Bosilj (22.), 1:1 Repas (23.), 1:2 Prša (30.), 2:2 Požeg Vancaš (38.).

Maribor: Jug, Klinar, Martinović (od 52. Uskoković), Peričić, Kolmanič, Dervišević (od 76. Vrhovec), Repas, Kotnik (od 62. Kronaveter), Požeg Vancaš, Mešanović, Mlakar (od 62. matko).
Aluminij: Janžekovič, Jakšić (od 85. Krefl), Petek, Azemović, Ploj, Kim, Prša, Čermak, Krajnc (od 69. Pečnik), Matjašič (od 88. Majcen), Flakus Bosilj (od 85. Pečnik).

Rumeni kartoni: Martinović, Mešanović, Kronaveter, Uskoković; Krefl.
Rdeč karton: /

Mariborčani so si že pred zadnjim jesenskim krogom zagotovili trdno prvo mesto, za slovo od koledarskega leta pa jih je čakal še obračun z Aluminijem. Teoretično drugi domači, a prvi na zelenici, saj so prvega na začetku sezone domači dobili za zeleno mizo s 3:0.

Prvi polčas za nogometne sladokusce

Na terenu vsaj prvi polčas ni kazal razmerij moči oziroma položaja na lestvici (prvo in deveto mesto). Začetek je sicer pripadel domačim, ki so bili v 11. minuti blizu vodilnemu zadetku. Po predložku Žana Kolmaniča je žoga na drugi vratnici prišla do Jana Mlakarja, ki pa jo je z dveh metrov z močnim strelom poslal v prečko vrat Luke Janžekoviča.

Gostje so nato vratarja Ažbeta Juga preizkusili v 14. minuti s strelom Davida Flakusa Bosilja, že naslednja akcija pa je prinesla spremembo izida. Najprej je Alen Kranjc dobro vtekal po globinski podaji, Jug je žogo po njegovem strelu le odbil, a točno do Flakusa Bosilja, ki mu je ni bilo težko poslati v mrežo.

Maribor je izenačil po mojstrovini Jana Repasa ...

Toda odgovor Mariborčanov je bil ekspresen. Le minuto so potrebovali za izenačenje, po mariborski akciji je gostom žogo sicer uspelo pospraviti izpred gola, a le do Jana Repasa. Ta je s silovitim strelom s kakšnih 18 metrov pod prečko poskrbel za 1:1.

A niti ta izid ni zdržal prva dolgo. V polčasu, v katerem sta moštvi igrali v visokem ritmu in skrbeli za lepe zadetke, so naslednji spet udarili gostje. V 30. minuti so imeli nogometaši Aluminija prosti strel. S kakšnih 20 metrov je izjemno natančno meril Roko Prša, saj je žoga preletela živi zid in se od prečke odbila za hrbet Juga v gol.

... Aluminij pa znova povedel po evrogolu Roka Prše 

Vendar so Mariborčani vrnili s skoraj enako mero. V 38. minuti je bilo na semaforju 2:2, akterja pa Denis Klinar in Rudi Požeg Vancaš. Prvi je natančno podal v kazenski prostor, žoga pa je skorajda padla na glavo Požegu Vancašu za novo izenačenje.

Zadnjo besedo v prvem delu bi lahko imeli gostje, toda po nevarnem poskusu Kranjca je v 41. minuti Mariborčane rešila prečka.

Janžeković v zadnjih sekundah rešil točko

V drugem polčasu je bil ritem opazno nižji, moštvi pa ne več tako razpoloženi kot v prvem. Nevarnejši pa so bili domači, Amir Dervišević je ogrel Janžekoviča, še bolj pa se se nato Mariborčani približali novemu golu v 65. minuti.

Akcijo je takrat začel Rok Kronaverter, ki je v igro vstopil le nekaj minut prej, podal do Jasmina Mešanovića, predložek slednjega pa je na drugi vratnici slabo sprejel Požeg Vancaš in zgrešil.

Izjemna obramba Luke Janžekovića v izdihljajih sodnikovega podaljška:

Bolj ko se je tekma bližala koncu, nevarnejši so bili domači, gostje pa so predvsem branili zanje ugoden izid. Za mariborsko zmago bi lahko poskrbel predvsem Aljoša Matko; nevaren je bil že v 81. in 83. minuti, ko je Janžekovič ustavil žogo pred golovo črto.

Že v sodnikovem dodatku pa je imel Matko še zadnjo veliko priložnost, ko je skušal iz bližine premagati vratarja Aluminija, vendar se je Janžekovič še enkrat izkazal in že med padcem ubranil zadnjo nevarnost.

Dogajanje v Mariboru v živo:

Konec dvoboja v Ljudskem vrtu, v katerem je Aluminij presenetil favorita in ostal neporažen. Končalo se je z rezultatom 2:2. Videli smo 30 strelov na gol (17:13, od tega 8:8 v strelih v okvir vrat), na koncu pa sta se štajerska tekmeca razšla brez zmagovalca. Z razpletom je bila zagotovo zelo zadovoljna Olimpija, saj bo prezimila z zaostankom treh točk za Mariborom. Mura zaostaja pet, Koper pa osem točk.  

90. minuta: kakšna drama v Ljudskem vrtu! V izdihljajih srečanja, globoko v tretji minuti sodnikovega podaljška, se je ponudila priložnost za zmago Mariboru. Do strela je prišel Aljoša Matko, a je vratar Aluminija s skrajnimi močmi preprečil zadetek, nato pa je nad njim storil prekršek še Rok Kronaveter in prejel rumeni karton. 

Priložnost Aljoše Matka:

89. minuta: nov strel Maribor v okvir vrat. Rudi Požeg Vancaš je ogrel dlani Luke Janžekovića, ki je bil dobro postavljen in zlahka ustavil strel Belokranjčana. Minuto pozneje sta se za žogo borila Luka Uskoković in Tilen Pečnik potegovala za žogo. Igralec Aluminija je padel, sodnik pa je dosodil prekršek za goste. Črnogorcu je zavrela kri, prejel je rumeni karton, zaradi dolgega jezika ga je prejel še njegov soigralec Jasmin Mešanović.

85. minuta: Maribor pritiska, saj želi leto 2020 končati z zmago, a mu Aluminij povzroča velike težave. Pet minut pred koncem rednega dela je rezultat še vedno 2:2. V 85. minuti je Denis Klinar z desne zaposlil Aljošo Matka, ki je streljal z glavo, a naravnost v Luko Janžekovića.

66. minuta: najlepša priložnost Maribora v drugem polčasu. Jasmin Mešanović je z desne podal v osrčje kazenskega prostora. Pred drugo vratnico je bil osamljen Rudi Požeg Vancaš, ki pa ni zadel žoge tako, kot bi si jo želel. Ni bil natančen, tako da je žoga zgrešila cilj. Ostaja 2:2.  

Priložnost Rudija Požega Vancaša:

64. minuta: Aluminij je nevaren tudi v drugem delu. David Flakus Bosilj je sprožil strel proti vratom, a je bil Ažbe Jug zbran. Kidričani v strelih na gol "vodijo" z 12:10.

61. minuta: dvojna menjava v vrstah Maribora. Prvo menjavo je Mauro Camoranesi izkoristil v 52. minuti, ko je Luka Uskoković vskočil namesto rojaka Ilije Martinovića, devet minut pozneje pa sta v igro vstopila Rok Kronaveter in Aljoša Matko, najboljša strelca vijolic v tej sezoni. Zelenico sta zapustila Jan Mlakar in Andrej Kotnik.

59. minuta: drugi del za zdaj še ni ponudil večjih priložnosti. Amir Dervišević je s strelom z razdalje namučil Luko Janžekovića, ki pa je na koncu le ukrotil žogo, tako da ostaja 2:2.

Začetek drugega polčasa v Mariboru, trenerja nista posegla po menjavah.

Konec izjemno atraktivnega prvega polčasa v Mariboru, kjer smo videli štiri zadetke, med njimi kar nekaj zelo lepih, dvakrat se je zatresel tudi okvir vrat.

43. minuta: velika sreča za Maribor in smola za goste! Nogometaš Aluminija Alen Krajnc je po drznem strelu z razdalje stresel prečko in postavil piko na i razburljivemu dogajanju v Ljudskem vrtu!

Prečka Alena Krajnca:

Goooooooooooool! 2:2! 38. minuta. Kakšen prvi polčas v Mariboru! Zares škoda, da ni mogoč ogled dvoboja tudi gledalcem in tribune Ljudskega vrta znova samevajo. Maribor je še drugič izenačil. V polno je po strelu z glavo z neposredne bližine zadel Rudi Požeg Vancaš. Podajo je prispeval Denis Klinar, ki je poslal zelo uporaben predložek z desne strani, vratar Aluminija Luka Janžeković pa je napačano ocenil leto žoge, bil prekratek in s tem omogočil Belokranjcu, da je nemoteno dosegel peti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Rudija Požega Vancaša:

Goooooooooool! 1:2! 30. minuta. Neverjetno, kaj se dogaja v Ljudskem vrtu. Aluminij, ki je prišel v Ljudski vrt kot avtsajder, je še drugič povedel. S prostega strela je s pravcato mojstrovino premagal Ažbeta Juga hrvaški nogometaš Roko Prša. Obe ekipi sta v uvodni tretjini srečanja izenačeni v strelih na gol (6:6, od tega 3:4 v okvir vrat), Kidričani pa so v rezultatski prednosti. Prša je dosegel drugi zadetek v tej sezon.  V 36. minuti je še enkrat zapretil Jugu, a je vratar Maribora preprečil novo veselje gostov. 

Evrogol Roka Prše:

Gooooooool! 1:1! 23. minuta. Vodstvo Aluminija ni trajalo dolgo. Za hitro izenačenje je s prekrasnim in zelo natančnim strelom z okrog 18 metrov poskrbel Jan Repas. Nekdanji nogometaš Domžal in Caena je dosegel tretji gol v tej sezoni za Maribor.

Zadetek Jana Repasa:

Goooool! 0:1! 22. minuta. Aluminij je prešel v vodstvo po zadetku Davida Flakusa Bosilja. Pred tem je Ažbe Jug ubranil strel Alena Krajnca, mladi napadalec Kidričanov pa je odbito žogo brez težav preusmeril v mrežo in poskrbel za veliko veselje v vrstah gostov. To je tretji zadetek najstnika Aluminija v tej sezoni.

Zadetek Davida Flakusa Bosilja:

13. minuta: že v naslednjem napadu so zobe pokazali tudi gostje iz Kidričevega. Nemanja Jakšić je lepo zaposlil Roka Pršo, ki je z neposredne bližine meril mimo vrat. Aluminiju se je kmalu ponudila še ena priložnost, z roba kazenskega prostora se je za strel odločil David Flakus Bosilj, a ni meril natančno. Gostje so se prebudili, Mariboru povzročajo vedno več težav.

Priložnost Roka Prše:

11. minuta: velika priložnost za vijolice, ki so veliko boljši tekmec v uvodnih minutah srečanja. Janu Mlakarju se je po tem, ko je vratarju Aluminija Luki Janžekoviću ušla žoga, ponudila izjemna priložnost, da z nekaj metrov zatrese mrežo Kidričanov. Ni imel sreče, zatresel je prečko, ostaja 0:0.

Prečka Jana Mlakarja:

1. minuta: Maribor, ki danes nastopa z močno spremenjeno zasedbo glede na zadnjo tekmo z Muro, si je prvo priložnost priigral že po 50 sekundah. Rudi Požeg Vancaš je z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat. Za razliko od četrtkove zmage nad Muro od 1. minute nastopajo Požeg Vancaš, Repas, Kotnik, Dervišević in Jasmin Mešanović, ki ob odsotnosti kaznovanega Aleksa Pihlerja nosi kapetanski trak.

Začetek dvoboja v Ljudskem vrtu. Če bodo vijolice uresničile vlogo favorita, bodo prezimile na vrhu lestvice s prednostjo petih točk pred Olimpijo.

Direktor Aluminija Borut Arlič je pred začetkom štajerskega spopada čestital NK Maribor, ki je prejšnji konec tedna praznoval 60. rojstni dan, in direktorju vijolic Bojanu Banu predal spominsko darilo.

Ob 17.15 se bosta v zadnji tekmi jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije udarila jesenski prvak Maribor in predzadnjeuvrščeni Aluminij. Trener vijolic Mauro Camoranesi je v začetno enajsterico uvrstil tudi Amirja Derviševića, ki v zadnjem obdobju ni dobival veliko priložnosti, nazadnje pa se je v udarni postavi Maribora znašel 26. septembra na gostovanju v Sežani.

S kakšno postavo bo gostovanje v Ljudskem vrtu začel novopečeni trener Aluminija Oskar Drobne?

Ne spreglejte