Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2020,
15.47

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Bravo NK Domžale

Sreda, 9. 12. 2020, 15.47

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Bravo : Domžale

Spodrsljaj vratarja, ki ga ne vidimo pogosto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Bravo Domžale | Nogometaši Brava so dočakali peto zmago v tej sezoni. | Foto Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Brava so dočakali peto zmago v tej sezoni.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanskega Brava so v zaostali tekmi 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 1:0 (1:0).

Grega Sorčan
Sportal Bravo izkoristil hudo napako vratarja, prvaki padli na Krasu #video

Bravo : Domžale 1:0 (1:0)

Stadion Žak, brez gledalcev, sodniki: Antič, Brezar, Vukan.
Strelec: 1:0 Nukić (30.).

Bravo: Vekić, Drkušić, Žinko, Brekalo, Kurtović, Maher (od 90. Kirm), Ogrinec, Španring, Kramarič, Nukić, Kidrič.
Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Dobrovoljc (od 56. Vuklišević), Žinič, Husmani, Pišek (od 87. Podlogar), Svetlin (od 72. Sikimić), Jakupović, Ibričić, Kolobarić.

Rumeni kartoni: Maher, Kurtović, Žinko; Vuklišević.
Rdeči karton: /.

Ljubljančani so z golom Mustafe Nukića po napaki Grege Sorčana prekinili niz štirih domžalskih tekem brez poraza. Bravo se je s peto zmago dodatno odlepil od zadnjih mest na lestvici in prišel tik za Domžale, ki so na šestem mestu.

Na težkem in razmočenem igrišču so domači povedli v 30. minuti, ko je Mustafa Nukić sprožil od daleč. Čeprav to ni bil ravno silovit poskus, je žoga poskakovala na igrišču in na koncu očitno presenetila Grego Sorčana, ki se ni ravno izkazal z lovljenjem in mu je ušla v mrežo.

Zadetek Mustafe Nukića po napaki Grege Sorčana:

Pred tem je pri gostih v 17. minuti poskusil Zeni Husmani, a je bil Igor Vekić na mestu. Domžalčani so bili nevarni še v 33. minuti po strelu Tamarja Svetlina, ko je od daleč zgrešil cilj, ter v 43., ko je bil malce premalo natančen še Arnel Jakupović. Pri domačih pa velja omeniti še poskusa Davida Brekala v 39. z glavo in Marka Španringa v 42., ko je s 25 metrov zadel le zunanji del mreže.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 8

V drugem polčasu na vse bolj razritem igrišču dolgo časa ne enim ne drugim ni uspelo priti do kakšnega resnega zaključnega strela, v 71. minuti pa je dvakrat zapovrstjo moral posredovati Sorčan, najprej po strelu z glavo Roka Kidriča, nato pa še Sandija Ogrinca od daleč.

Na drugi strani je imel v 82. minuti priložnost za Domžale Gregor Sikošek, a je zgrešil cilj, štiri minute pozneje pa je z roba kazenskega prostora poskusil še Predrag Sikimić, a je žogo poslal v Vekićevo naročje. Že v sodniškem dodatku je Matej Podlogar zadel prečko s strelom iz bližine, tako da je ostalo pri zmagi Brava.

Bravo bo v soboto v 17. krogu gostoval pri Aluminiju, Domžale pa v nedeljo pri Muri.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec dvoboja. Tudi druga današnja prestavljena tekma se je končala z zmago gostiteljev z 1:0. Bravo je še drugič v tej sezoni premagal Domžale in prekinil niz štirih tekem brez poraza rumene družine. Dvoboj je po velikem darilu Grege Sorčana odločil Mustafa Nukić, ki je dosegel že 4. zadetek v tej sezoni. 

90. minuta: v tretji minuti sodnikovega podaljška je Domžale delilo le nekaj centimetrov od izenačenja. Sven Karić Šoštarič je lepo zaposlil rezervista Mateja Podlogarja, ki je z neposredne bližine zatresel prečko. Ostaja pri vodstvu Brava.

Prečka Mateja Podlogarja:

86. minuta: rezervist Domžal Predrag Sikimić, ki je vstopil v igro v 71. minuti namesto Tamarja Svetlina, je imel najlepšo priložnost na tekmi za Domžale, a je streljal neposredno v Igorja Vekića. Vratar Brava je zlahka ukrotil strel.

82. minuta: Domžalam zmanjkuje časa za izenačenje. Gregor Sikošek, ki je v prejšnjem nastopu zablestel z evrogolom proti Kopru, se je odločil za strel z okrog 13 metrov, žoga pa je švignila mimo desne vratnice Brava.

77. minuta: že tretji rumeni karton pri gostiteljih. Po Roku Maherju in Almirju Kurtoviću ga je prejel še Luka Žinko. Domžalam ni sodnik Mihael Antić pokazal še nobenega rumenega kartona, a rumena družina pogreša tudi zadetke.

71. minuta: Bravo je bil blizu podvojitvi prednosti, a se je na vratih Domžal izkazal Grega Sorčan. V prvem polčasu se mu je pripetila velika napaka, sredi drugega dela pa je najprej ubranil nevaren strel Roka Kidriča, nato pa ukrotil še močan strel Sandija Ogrinca. Ostaja 1:0. za domače.

Priložnosti Roka Kidriča in Sandija Ogrinca:

54. minuta: zaradi poškodbe je moral igrišče zapustiti branilec Domžal Gaber Dobrovoljc. Namesto njega je v igro vstopil Damjan Vuklišević.

Konec prvega polčasa v Ljubljani. Bravo si je priigral tesno prednost. Razmerje v strelih je 2:2.

Goooool! 1:0! 29. minuta. Bravo je izkoristil darilo vratarja Domžal Grege Sorčana in se razveselil vodstva. Za strel z razdalje se je odločil Mustafa Nukić in s pomočjo spolzkega igrišča v deževni Šiški premagal čuvaja mreže rumenih. Sorčan ne bi smel imeti večjih težav s tem, da ukroti ne preveč močan poizkus Nukića, a se mu je pripetila velika napaka, po kateri se mu je žoga prikradla v mrežo. Ljubljančani vodijo z 1:0!

Zadetek Mustafe Nukića:

17. minuta: prva priložnost na tekmi je pripadla Domžalčanom. Zeni Husmani je nevarno z razdalje streljal v levi kot vrat Brava, a mu je namero z izvrstno obrambo preprečil Igor Vekić. Če ne bi ubranil strela, bi ahko Domžale proslavljale atraktiven zadetek. Ostaja 0:0. Dve minuti pred tem je prvi rumeni karton na srečanju prejel Bravo. Rok Maher ga je prejel po ostrem prekršku na sredini igrišča nad Tamarjem Svetlinom.

Priložnost Zenija Husmanija:

Začetek tekme v Spodnji Šiški.

V Ljubljani je igrišče zelo razmočeno. Še vedno dežuje, tako da bodo imeli igralci kar nekaj težav.

Domači strateg Dejan Grabić se je odločil za naslednjo enajsterico:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Bravo (@nk.bravo)

S kakšno postavo bo igral v Ljubljani trener Domžal Dejan Djuranović?

Ne spreglejte