Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2019,
22.03

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Nk Olimpija NK Bravo Ante Vukušić Endri Čekiči Stefan Savić

Nedelja, 22. 9. 2019, 22.03

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Bravo

Olimpiji ljubljanski derbi in prvo mesto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
NK Olimpija, NK Bravo, Prva liga | Olimpija je slavila v Stožicah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je slavila v Stožicah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali mestnega tekmeca Bravo s 3:1 (3:0).

NK Triglav, NK Maribor, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Olimpija po zmagi nad mestnim tekmecem skočila pred Aluminij #video

Olimpija : Bravo (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 12

Ljubljanski obračun je pričakovano pripadel Olimpiji, ki je spet prevzela vodstvo na lestvici, ima enako točk kot drugouvrščeni Aluminij. Čeprav so domači, ki so med tednom presenetljivo izpadli iz pokala, pogrešali kaznovana Erica Boakyea in Luko Menala, se jim to ni preveč poznalo, že v prvem polčasu so poskrbeli za peti poraz novinca v ligi, ki ostaja šesti. Prekinil je niz dveh zmag.

Olimpija je tekmo odločno odprla in povedla v tretji minuti, ko je z lepim zadetkom mrežo Brava načel Endri Čekiči. Ta je sprožil z 18 metrov in zadel v desni zgornji kot. Zeleno-beli so bili boljši tekmec in prednost podvojili v 19. minuti, ko je najprej do strela v kazenskem prostoru prišel Vitja Valenčič, Igor Vekić je žogo odbil, a le do Stefana Savića, ki jo je poslal v mrežo.

Gosti so prvič nase opozorili v 27. minuti, ko je z glavo poskusil Michael Ogungbaro (enkrat je nevarneje sprožil tudi Mustafa Nukić), Nejc Vimdar pa ni imel težkega dela. Gostitelji pa so že v prvem polčasu odločili tekmo, potem ko je v 39. minuti zadel še Ante Vukušić. Ta je iz bližine unovčil podajo Maria Jurčevića z leve strani in dosegel svoj sedmi gol v sezoni, toliko jih je dosegel le še Dario Vizinger iz Celja.

V drugem polčasu je najprej nevarno sprožil Ovbokha Agboyi z 20 metrov, Vidmar pa je žogo odbil v kot. Na drugi strani je v 72. minuti Tomislav Tomić meril preveč po sredini gola. V 78. minuti je malce preveč ležerno igro v obrambi Olimpije kaznoval najprej Agboyi s podajo, nato pa še Arafat Mensah, ki je z desne strani znižal na končnih 3:1.

Olimpija bo v 11. krogu v sredo gostovala v Domžalah, Bravo pa bo gostil Muro.

Olimpija : Bravo 3:1 (3:0)

Stadion Stožice, sodniki: Balažič, Kordež in Švarc.

Strelci: 1:0 Čekiči (3.), 2:0 Savić (19.), 3:0 Vukušić (39), 3:1 Mensah (78.).

Olimpija: Vidmar, Samardžić, Šme, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin (od 77. Kregar), Valenčič, Savić (od 64. Lupeta), Tomić, Čekiči, Vukušić (od 79. Kidrič).

Bravo: Vekić, Vrljičak, Žinko, M. Matko, Ihbeisheh, Ogungbaro, Agboyi, Nukić (od 65. Krcić), Abudrahimi (od 76. Đajić), Primc (od 46. Mensah), A. Matko.

Rumeni kartoni: /.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Stožicah. Olimpija je po zmagi s 3:1 znova na prvem mestu prvenstvene lestvice.

GOOOL! Pa so do zadetka prišli tudi nogometaši Brava. Ovbokha Agboyi je v kazenskem prostoru našel Ibrahima Mensaha, ki je premagal Olimpijinega vratarja Vidmarja.

Video: gol Brava:

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa v Stožicah. Olimpija je prvih 45 minut dobila z izidom 3:0.

GOOOL! Olimpija vodi že s 3:0! Jurčević je v kazenskem prostoru lepo podal do Anteja Vukušića, ta pa je žogo pospravil za hrbet vratarja Brava Igorja Vekića. Za Hrvata je to že sedmi zadetek v tej sezoni, s čimer se je na vrhu lestvice najboljših strelcev izenačil z Dariom Vizingerjem.

Video: tretji gol Olimpije:

GOOOL! Olimpija je podvojila vodstvo. V 20. minuti je odbito žogo v gol pospravil Stefan Savić in dosegel svoj prvi zadetek v sezoni.

Video: drugi gol Olimpije:

GOOOL! Gledalci v Stožicah niso dolgo čakali na prvi zadetek. Že v tretji minuti je do odbite žoge prišel Endri Čekiči, ki je z evrogolom Olimpijo popeljal do vodstva z 1:0.

Video: prvi gol Olimpije:

Začetek tekme v Stožicah. S sredine igrišča so krenili nogometaši Olimpije.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v prvi postavi?

Večerna nedeljska tekma se bo zapisala v zgodovino, saj bo Olimpija prvič gostila mestnega tekmeca Bravo na tekmi, ki šteje za prvoligaške točke. Zmaji bodo pričakali novince v 1. SNL oslabljeni in potrti, saj so v četrtek nepričakovano izpadli iz pokala, za še slabšo voljo pa sta poskrbela rdeča kartona Luke Menala in Erica Boakyeja. Izbranci Safeta Hadžića so v rezultatski krizi, na zadnjih petih tekmah so zmagali le enkrat, v goste pa prihajajo Šiškarji, ki so v zadnjem nastopu povozili velenjski Rudar kar s 4:1. In to v gosteh.

Nadigrali so ekipo, ki je potem v pokalu priredila prvovrstno presenečenje in stopila na prste Olimpiji. ''Ni evforije, sledimo svojemu načrtu,'' je trener Dejan Grabić opozoril na osnovno filozofijo, razvoj igralcev.

 

''Vemo, da je Bravo kakovostna ekipa in je nevarna tudi za nas. Kot ste videli, lahko tudi zadnji premaga prvega. Spoštujem Bravo, a vemo, da smo Olimpija, vse je odvisno od nas, našega karakterja, naše volje in želje,'' pa sporoča trener zeleno-belih Hadžić.

Ne spreglejte