Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2019,
16.09

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Nk Olimpija NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 3. 10. 2019, 16.09

4 leta, 6 mesecev

oba kluba bosta plačala

Maribor in Olimpija prejela račun za derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

4

NK Olimpija, NK Maribor | Mariborski klub bo v seštevku dveh kazni za neprimerno obnašanje navijačev v 11. in 12. krogu plačal 4600 evrov, Olimpija pa samo za derbi 3250. | Foto Grega Valančič/Sportida

Mariborski klub bo v seštevku dveh kazni za neprimerno obnašanje navijačev v 11. in 12. krogu plačal 4600 evrov, Olimpija pa samo za derbi 3250.

Foto: Grega Valančič/Sportida

 Sobotni prvoligaški nogometni derbi v Stožicah je kot običajno prinesel tudi posledice v obliki denarnih kazni za oba najboljša slovenska kluba zaradi nešportnega vedenja navijačev. Mariborski klub bo v seštevku dveh kazni za neprimerno obnašanje navijačev v 11. in 12. krogu plačal 4600 evrov, Olimpija pa samo za derbi 3250.

Olimpija, Maribor, derbi
Sportal Dobrih novic za Maribor kar noče biti konec #video

Kot je danes obrazložil disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič, si je Maribor manjšo kazen 550 evrov prislužil na tekmi 11. kroga 25. septembra proti Rudarju zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, žaljivega skandiranja navijačem ekipe, ki ni bila prisotna na tekmi, žaljivega izražanje o NZS in predkaznovanosti.

Olimpija, Maribor, derbi
Sportal Šov Kronavetra, ki je spravil navijače Olimpije v solze

Obrazložitev kazni 4050 evrov za derbi je obsežnejša, državni prvaki bodo plačali 4050 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, žaljivega skandiranja navijačem nasprotne ekipe, žaljivega izražanja o NZS, večkratnega prižiganja in metanja bakel na igrišče, prižiganje večje količine bakel na tribuni, povzročitve prekinitve tekme, zažiganja stola in metanja vžigalnikov na igrišče ter predkaznovanosti.

Olimpija je dobila 3250 evrov kazni zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, žaljivega skandiranja navijačem nasprotne ekipe, prižiganja in metanja bakle na igrišče, večkratnega prižiganja večje količine bakel, metanja z vodo napolnjenih balonov na igralno površino ter predkaznovanosti.

Preberite še:

Alen Kozar
Sportal Slabe novice iz Murske Sobote: kapetan Mure že končal sezono
Sportal Domžalčani predstavljajo novo okrepitev
Ne spreglejte