Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2020,
18.56

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Sven Šoštarič Karič NK Aluminij NK Domžale Dario Kolobarić

Sreda, 16. 12. 2020, 18.56

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme DOmžale : Aluminij

Domžalčani se premikajo navzgor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Dejan Djuranović | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Domžal so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:1 (1:1).

Maribor Mura
Sportal Zadetki padali kot nori, Maribor že jesenski prvak #video

Domžalčani, pri katerih so manjkali Gregor Sikošek, Slobodan Vuk, Predrag Sikimić, Mattias Käit, Tilen Klemenčič, Gaber Dobrovoljc in Tibor Gorenc Stankovič, so prišli do šeste zmage v sezoni in se obdržali v sredini lestvice. Na drugi strani je Aluminij kljub dobri predstavi predvsem v prvem polčasu doživel deseti poraz in je na predzadnjem mestu ter vse bolj oddaljen od tekmecev nad njim.

Dvoboj v Domžalah je v prvem polčasu prinesel po en gol na vsaki strani. Domači so zadeli že v drugi minuti, ko je Janez Pišek podal naprej do Daria Kolobarića, ta pa je zadel z roba kazenskega prostora. Zanj je bil to osmi gol, kolikor sta jih v sezoni dosegla še Nardin Mulahusejnović (Koper) in Đorđe Ivanović (Olimpija).

Aluminij pa je hitro pokazal, da se ne bo kar tako predal, v osmi minuti je Tilen Pečnik za malo zgrešil s prostega strela, v 14. pa so Kidričani izenačili, potem ko je Aljaž Ploj podal z leve strani, v kazenskem prostoru pa je tudi nekoliko srečno zadel Nemanja Jakšić.

Dario Kolobarić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Po priložnosti Senijada Ibričića v 25. minuti, ko je bil le malce premalo natančen, so gosti izpeljali še dve nevarnejši, a neuspešni akciji, v 38. minuti pa so bili zelo blizu drugega zadetka, ko je David Flakus Bosilj iz bližine zadel prečko.

V uvodu drugega polčasa ni bilo posebej razburljivo, v 62. minuti pa je najprej Sven Šoštarič Karič poskusil, Luka Janžekovič je žogo odbil, po kotu pa je najprej Ibričić s strelom z glavo zatresel vratnico, odbito žogo pa je nato v mrežo pospravil prav Šoštarič Karič.

Le malce pozneje je Renato Pantalon v kazenskem prostoru zrušil Kolobarića, Ibričić je prevzel odgovornost za strel z bele pike, njegov poskus pa je ustavil Janžekovič. Ta je 69. minuti ustavil še nov poskus Kolobarića iz bližine, vroče pa je bilo tudi v 85. minuti po napaki gostov v kazenskem prostoru, a rumenim ni uspelo priti do pravega strela.

Domžale bodo v 19. krogu v nedeljo gostile Bravo, Aluminij pa bo gostoval v Mariboru.

Domžale : Aluminij 2:1 (1:1)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Perić, Smej, Herženjak.

Strelci: 1:0 Kolobarić (2.), 1:1 Jakšić (14.), 2:1 Šoštarič Karič (62.).

Domžale: Sorčan, Urbančič, Šoštarič Karič, Vuklišević, Žinič, Husmani, Pišek, Svetlin (od 82. Podlogar), Jakupović, Ibričić, Kolobarić.
Aluminij: Janžekovič, Azemović, Pantalon, Matjašič (od 87. Štusej), Jakšić, Pečnik (od 65. Krefl), Ploj, Čermak, Kim (od 65. Klepač), Flakus Bosilj (od 80. Maletić), Prša (od 80. Grajfoner).

Rumeni kartoni: Žinič; Pantalon, Krefl.

Potek tekme v živo:

VIDEO: enajstmetrovka Senijada Ibričića:


65. minuta: Domžalčani so imeli sijajno priložnost, da v treh minutah zabijejo dva gola. V kazenskem prostoru je padel Dario Kolobarić, sodnik je pokazal na najstrožjo kazen, te pa v gol ni znal spremeniti kapetan Domžal Senijad Ibričić. Njegov strel je ustavil vratar Aluminija Luka Janžeković.

VIDEO: gol Svena Šoštariča Karića:


GOOOOL!!! Na začetku drugega dela igre je bilo povsem nezanimivo, potem pa smo v 62. minuti dočakali nov gol. Po odbitem strelu Senijada Ibričića z glavo je pred golom do žoge prišel Sven Šoštarič Karić in zadel. Domžale spet vodijo.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Bo v Domžalah tudi v drugem delu igre tako zanimivo, kot je bilo v prvem?

POLČAS! Za nami je 45 minut zelo zanimivega dogajanja. Če je bilo na prvih dveh današnjih tekmah po prvih 45 minutah precej nezanimivo, za tekmo v Domžalah velja ravno nasprotno.

VIDEO: prečka Davida Flokusa Bosilja:


38. minuta: še ena priložnost Aluminija, ki je bil povsem blizu drugega gola. Po lepi akciji je do strela z nekaj metrov prišel David Flakus Bosilj, žoge pa ni najbolj zadel. Zletela je v prečko, od nje pa se je odbila v gol. Gostje so zahtevali, da sodnik prizna zadetek, a niso bili uslišani. Počasen posnetek je pokazal, da so se odločili pravilno.

26. minuta: ni manjkalo veliko, pa bi Aluminij prišel do popolnega preobrata. Na desni strani je do strela prišel Emir Azemović in le za las zgrešil cilj.

VIDEO: priložnost Senijada Ibričića:


25. minuta: zdaj so bili spet nevarni Domžalčani. Poizkusil je njihov kapetan Senijad Ibričić in s prefinjenim strelom le za las zgrešil okvir vrat Aluminija.

VIDEO: gol Nemanje Jakšića:


GOOOOL!!! Domžalčani niso vodili prav dolgo časa. V 14. minuti je za Aluminij po podaji Alena Ploja z leve strani pred golom zadel Nemanja Jakšić.

VIDEO: gol Daria Kolobarića:


GOOOOL!!! Če smo na prvih današnjih tekmah tekmah na prvi gol čakali več kot uro, smo ga na tretji dočakali že po manj kot dveh minutah. Da ima izreden občutek za zabijanje golov, je spet dokazal mladi napadalec Domžal, 20-letni Dario Kolobarić, ki je Domžalčane s svojim osmim prvenstvenim golom v vodstvo popeljal že v drugi minuti tekme.

ZAČETEK TEKME! Kaj nas čaka v Domžalah?

Pred tekmo:
Ob 17. uri se bosta v sredo pomerili nogometaši Domžal in Aluminija. Gostitelji so v zadnjem obdobju, če odštejemo manj posrečeno gostovanje pri Bravu (0:1) na zaostali tekmi, v dobri formi. Poraze doživljajo zelo redko, proti Kidričanom, ki jih po novem vodi nekdanji "domžalski sosed" Oskar Drobne, donedavni trener vodilnega drugoligaša iz Radomelj, pa bi radi upravičili vlogo favorita. V nedeljo jih je poraza v Murski Soboti rešil najboljši strelec Dario Kolobarić. Mladi napadalec iz Idrije je v tej sezoni dosegel že sedem zadetkov, Domžale pa skupno 24, kar dvakrat več od Aluminija (12), ki ima poleg zadnjeuvrščene Gorice najslabši napad v prvenstvu.

"Proti Aluminiju in Bravu si želimo dveh zmag. Igramo namreč doma, tukaj pa vsi vemo, da je igrišče v zares dobrem stanju," je poudaril branilec Domžal Denis Adamov, ki bo v ekipi proti Kidričanom pogrešal kaznovanega soigralca Gregorja Sikoška. Bo dobil znova priložnost zelo mladi up domžalskega kluba Gašper Černe, ki je v Fazaneriji v prvi ligi debitiral pri 16 letih, devetih mesecih in 19 dneh?

Štajerci želijo pokvariti načrte rumeni družini. "V Domžalah pričakujemo izredno zahtevno tekmo. V tekmo bomo šli napadalno in agresivno, na koncu pa bomo videli, ali bo to dovolj za pozitiven rezultat," je napovedal srbski branilec Aluminija Nemanja Jakšić.
Ne spreglejte