Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2020,
17.15

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NK Gorica NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 29. 11. 2020, 17.15

3 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Aluminij : Gorica

Alen Krajnc Aluminij popeljal do pomembne zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Bravo, Aluminij, oktober 2020 | Moštvo Aluminija je po nizu šestih tekem brez zmage vendarle prišlo do dragocenih točk. | Foto Grega Valančič/Sportida

Moštvo Aluminija je po nizu šestih tekem brez zmage vendarle prišlo do dragocenih točk.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Aluminija so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (1:1).

NK Domžale
Sportal Domžalčani šokirali Olimpijo, nevsakdanji avtogol v Spodnji Šiški #video

Novogoričani so povedli v šesti minuti, ko je odbito žogo s približno 20 metro v mrežo poslal Aleksandar Bjelica. Pred tem je Luka Janžekovič moral posredovati po prostem strelu Gorana Cvijanovića.

Zatem pa je v domači vrsti nase začel opozarjati Alen Krajnc. Najprej je v deseti minuti sprožil od daleč, a Uroš Likar ni imel težjega dela. Je pa Krajnc do novega strela prišel v 23. minuti, ko je s 15 metrov malce z desne ukanil novogoriškega vratarja.

Isti igralec je bil nevaren tudi v 34. minuti, ko je dvakrat zapovrstjo streljal iz bližine, obakrat pa se je izkazal Likar. Tik pred koncem polčasa so še enkrat zagrozili Novogoričani, najprej je sprožil Bjelica, Janžekovič je žogo odbil, nato pa iz bližine Tinetu Kavčiču žoge ni uspelo usmeriti v vrata, ampak jo je poslal čez prečko.

Krajnc je bil odločilni mož tekme v Kidričevem:

Po mirnejšem začetku drugega dela je v 55. minuti znova dvoboj s Kranjcem dobil Likar, ki je obranil njegov strel z dobrih desetih metrov. Kidričani so v teh trenutkih malce pritisnili in med drugim po strelu Luke Petka z glavo oplazili prečko.

V 62. minuti je na drugi strani do novega strela prišel Cvijanović, a je bil tudi njegov poskus preslab za spremembo izida. Zato pa je dovolj dobrega v naslednjem napadu spet sprožil Krajnc, ki je v osrčju kazenskega prostora unovčil podajo Dohyun Kima z leve strani.

V 72. minuti je pri Gorici poskusil Etien Velikonja z roba kazenskega prostora, toda Janžekovič je bil na mestu, v 89. pa je zgrešil Tjaš Begić. Že v sodniškem dodatku je Likar obranil nevaren strel Jureta Matjašiča.

Aluminij bo v 15. krogu v sredo gostoval v Kopru, Gorica pa bo gostila Domžale.

Aluminij : Gorica 2:1 (1:1)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Antič, Kasapović, Vukan.

Strelca: 0:1 Bjelica (6.), 1:1 Krajnc (23.), 2:1 Krajnc (62.).

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat, Petek, Jakšić, Ploj, Flakus Bosilj, Čermak, Kim (od 73. Pečnik), Krajnc (od 89. Matjašič), Prša (od 86. Grajfoner).

Gorica: Likar, M. Kavčič (od 63. Velikonja), Mevlja (od 12. Bardanca), T. Kavčič, Širok, Bjelica, Grudina, Nkama (od 73. Marinič), Cvijanović, Smajlagić, Oyewusi (od 73. Begić).

Rumeni kartoni: Kim, Pečnik, Flakus Bosilj; Nkama, Grudina, Bardanca, Marinič.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Kidričevem:

KONEC TEKME!

90. minuta +1: Aluminij je v sodnikovem dodatku udaril še enkrat. Po lepi podaji Bosilja Flakusa je strela prišel Matjašič, a Likar se ni dal. Če ne bi bilo Likarja, bi bila zmaga Kidričanov še bolj prepričljiva.

63. minuta:  GOOOL! 2:1! Aluminij je zasluženo povedel. Po podaji Korejca Kima je v polno zadel kdo drug kot Krajnc!

Video: drugi zadetek Krajnca:

55. minuta: Aluminij si želi zmage. To je znova pokazal Krajnc, ki je imel izjemno priložnost Likar pa se je še enkrat več izkazal in žogo odbil v kot. Za zdaj ostaja pri 1:1. 

Video: nova lepa obramba Likarja:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČSA!

45. minuta +1: Velika priložnost za Gorico! Znova je nevarno udaril Bjelica, Janžekovič je s panterskim skokom branil, odbitek pa z enega metra ni uspel v mrežo pospraviti Tine Kavčič. Izjemna priložnost, ki je ostala neizkoriščena.

Video: zapravljena priložnost Kavčiča:

34. minuta: Aluminij je bil blizu drugega zadetka. Dvakrat je poskušal strelec že prvega zadetka Krajnc, a  Likar je bil tokrat veliko bolj zbran in le njemu se lahko Gorica zahvali, da v Kidričevem ne zaostaja.

Video: dvojna obramba Likarja:

23. minuta: GOOOL! 1:1! Aluminij se vrača v igro!  Kidričane je v samostojni akciji do izenačenja popeljal Alen Krajnc je udaril proti vratom in premagal goriškega vratarja Uroša Likarja, ki bi lahko bolje posredoval. V Kidričevem je 1:1.

Video: zadetek Krajnca:

12. minuta: Težave za Gorico. Poškodoval se je Nejc Mevlja, ki ni mogel nadaljevati s tekmo. Zamenjal ga je Španec Bardanca.

6. minuta: GOOOL! 0:1! Gorica vodi v Kidričevem! Po podaji s kota Gorana Cvijanovića, je žogo vratar Luka Janžeković odbil le do branilca gostov Aleksandarja Bjelice, ki je z lepo odmerjenim strelom lepo zadel in Goričane popeljal v vodstvo.

Video: zadetke Bjelice:

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Tekmo proti ND Gorica začenjamo v naslednji postavi. 💪 Bodo ostale točke doma? #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Nedelja, 29. november 2020

⚽️ | Začetna enajsterica za današnji obračun z Aluminijem. Matteo Tomiček, Matic Paljk in Adis Hodžić manjkajo zaradi lažjih poškodb. #NašeMestoNašPonos #GoričaniSmoMi

Objavil/a ND Gorica dne Nedelja, 29. november 2020

Pred tekmo:

Derbi začelja 14. kroga bo v Kidričevem. Aluminij, najslabši gostitelj v prvi ligi, saj je na šestih domačih tekmah osvojil le šest točk, bo pričakal Novogoričane, s katerimi se že dalj časa srečuje pri repu razpredelnice. ''Za nas bo zelo pomembno, da na tekmi zmagamo. Situacija ni lahka, že nekaj časa se nismo nahajali v tako zahtevni situaciji. Moramo se čim prej pobrati, osvojiti točke, zmagati, da dvignemo samozavest,'' razmišlja Lucas Mario Horvat, izkušeni slovenski Argentinec, ki s Kidričani že dalj časa ni premagal tekmeca. Štajerci so brez zmage že šest tekem zapored, z vrtnicami pa imajo še neporavnane račune, saj so v tej sezoni v Novi Gorici izgubili z 0:2. Izbranci Slobodana Gruborja so brez doseženega zadetka ostali tudi na zadnjem nastopu v Ljubljani, ko so si proti Olimpiji priigrali kar nekaj zrelih priložnosti, a na koncu zapuščali Stožice po prepričljivem porazu (0:3).

Gorica pod vodstvo Gordana Petrića težko osvaja točke. V prejšnjem krogu je resda namučila Muro (0:1), a je na vratih slednje blestel Matko Obradović. Vrtnice so pogrešale zadetke. Proti Aluminiju so enkrat že dokazale, da jim leži kot tekmec. V 4. krogu so dvakrat zatresle njegovo mrežo, takrat sta v polno zadela Luka Volarič in Semir Smajlagić. Navijači modro-belih si želijo, da bi čim prej ujel strelsko formo tudi povratnik Etien Velikonja. Obeta se mu jubilejni 200. nastop v 1. SNL, ki bi mu lahko predstavljal še dodatno motivacijo za več zadetkov. Za zdaj jih je v prvi ligi dosegel 65.

Ne spreglejte