Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2008,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 18.14

8 let

Vzravnana drža in šolan nasmešek za olimpijske zmagovalce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prireditelji olimpijskih iger v Pekingu v pripravah na največji športni dogodek leta razmišljajo tudi o takšnih podrobnostih, kot je šolanje hostes, ki bodo najboljšim podeljevale medalje.

Dekleta, ki so se prijavila za to odgovorno nalogo, že trenirajo, priprave pa so podobne kot pri šolanju stevardes. Med spretnostmi, ki jih morajo obvladati bodoče podeljevalke medalj, sodijo tudi trening vzravnane drže in lepega nasmeška. Prvo spretnostno prvino urijo z nošenjem knjig na glavi, ob tem pa imajo kolena tesno skupaj, saj med njimi držijo list papirja. Za kar najlepši nasmešek pa so potrebne ure smehljanja v ogledalo, včasih tudi ob pomoči koščka krede, ki pomaga ohranjati pravi razmak med zobmi.

Prireditelji iger so se za pomoč pri šolanju hostes obrnili na državno podjetje, ki sicer šola stevardese. Zahteven pouk in trda disciplina so značilnosti takšne šole. Kandidatke so najstnice, stare med 16 in 18 let, po zgledu šole za stevardese visoke med 168 in 172 centimetri, njihova teža pa mora biti med 50 in 55 kilogrami. Pouk izvajajo tudi pri ne prav udobnih temperaturah, tudi do 45 stopinj Celzija, pri tem pa kandidatke seveda ne smejo dajati videza, da so utrujene. Pomemben je tudi pouk tujih jezikov, bodoče hostese se učijo angleško, nemško, francosko, japonsko in korejsko. Pri tem pa dekleta niti ne vedo, ali bodo na koncu tudi zares imela priložnost s pladnji, na katerih bodo olimpijske medalje, stopiti pred najboljše športnike na OI v Pekingu. Kitajci namreč še niso razkrili ne kriterijev izbora hostes niti tega, koliko jih bo na koncu izbranih.

O tem, da so prireditelji OI zares mislili na vse, pa govori tudi podatek, da izbirajo tudi primerno vrsto cvetja; v avgustovski vročini bodo namreč tudi šopki za zmagovalce morali biti lepi in sveži kar najdlje.

Ne spreglejte