Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
18. 8. 2014,
9.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 8. 2014, 9.35

6 let, 7 mesecev

V Nandžingu prva medalja za Slovenijo, judoistka do brona

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Judoistka Maruša Štangar je Sloveniji priborila prvo medaljo na 2. olimpijskih igrah mladih v Nandžingu. Plavalki sta obstali v polfinalu.

Mlada judoistka Maruša Štangar je v kategoriji do 52 kilogramov osvojila bronasto medaljo. V odločilnem dvoboju je premagala domačinko Xiaoyu Liu. To je že tretja medalja za perspektivno 16-letno judoistko, ki je bila tretja že na mladinskem evropskem prvenstvu in svetovnem kadetskem prvenstvu.

Nastja Govejšek, udeleženka olimpijskih iger v Londonu, in Tjaša Pintar sta se v disciplini 100 metrov prosto uvrstili v popoldanski polfinale, kjer pa sta bili prepočasni za finale. Govejškova, ki je v kvalifikacijah dosegla osmi čas (56,09), je v polfinalu plavala 55,82 in končala na devetem mestu. Pintarjeva je imela v dopoldanskih kvalifikacijah enajsti čas (56,39), na koncu pa je osvojila 13. mesto s časom 56,42.

Jože Čeper je v streljanju z zračno pištolo končal na 15. mestu (550 krogov), zlata medalja pa je odšla v Ukrajino. "Streljal sem v redu. Poskušal sem delati čim manj napak, kar mi je uspelo. Se je pa roka precej tresla in temu primeren je rezultat," je nastop komentiral mladi slovenski strelec.

Veslačema v dvojcu brez krmarja Vidu Puglju in Žigi Zariču se ni uspelo neposredno uvrstiti v finale, tako da ju v torek čaka nastop v repasažu.

Kolesarji so imeli na sporedu kronometer, kjer sta se slovenska predstavnika dobro odrezala. Katja Jeretina je bila med dekleti sedma, Jon Božič pa med fanti osmi.

Badmintonistka Katarina Beton je izgubila še na drugem posamičnem dvoboju, tokrat proti malezijski predstavnici, med posamezniki pa je zmagal Andraž Krapež, ki je z 2:1 (14:21, 21:14, 21:19) premagal mladega Nizozemca. Oba sta se veselila zmag v mešanih dvojicah.

S tremi od enajstih regat so opravili tudi jadralci na deski (angl. windsurf), Toni Vrščaj pa je dosegel 12., 13. in sedmi rezultat.

Začel se je tudi košarkarski turnir 3 na 3. Milan Kovačević, Žiga Lah, Aljaž Šlutej in Gregor Klobčar so začeli odlično, saj so premagali Madžare (21:19) in Francoze (15:11), dekleta Ela Mićunović, Althea Gwashavanhu in Maruša Derlink pa so imela le eno tekmo, na kateri so zabeležile poraz proti Madžarkam (12:18).

Ne spreglejte