Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
21. 8. 2014,
15.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maruša Štangar

Četrtek, 21. 8. 2014, 15.34

6 let, 7 mesecev

Košarkarja srebrna, Štangarjeva do drugega brona

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mlada slovenska judoistka Maruša Štangar je osvojila svojo drugo bronasto medaljo na mladinskih olimpijskih igrah v Nandžingu, v večernih urah pa sta s srebrnima medaljama presnetila košarkarja.

Poleg turnirja 3 na 3, ki še ni končan, so se košarkarji v Nandžingu premierno pomerili tudi v posamičnih disciplinah. Fantje so se pomerili v zabijanju, dekleta pa v metu trojk. Žiga Lah je dokazal, da zna atraktivno zabijati, saj je osvojil srebrno medaljo, odličje enakega leska pa je pripadlo tudi Eli Mićunović, ki je bila izredno natančna pri metu izza linije za tri točke.

Maruša Štangar je po bronu v posamični konkurenci osvojila bronasto odličje še na ekipni tekmi. Mešano ekipo pod imenom Xian so poleg naše junakinje sestavljali še Japonec, Italijanka, Avstralka, Francoz, Luksemburžan, Izraelec in predstavnica Peruja. Vsak član ekipe se je bojeval v drugi težnostni kategoriji. Brez težav so se prebili do polfinala, kjer je Ljubljančanka svojo borbo z lahkoto dobila, a je celotna ekipa tesno izgubila s 3:4.

Uspešen dan je tudi za plavalsko ekipo. V petkovem finalu na 50 metrov prosto bo imela Slovenija kar dve predstavnici. Nastja Govejšek je v polfinalu s 25,90 postavila sedmi rezultat, Tjaša Pintar pa s 25,94 osmega. Govejškova je v dopoldanskem delu nastopila še na 100 metrov delfin in s časom 1:06,08 dosegla 27. čas kvalifikacij. Grega Popovič je v prstem slogu plaval na 800 metrov in s časom 8:19,37 končal na 17. mestu.

Jože Čeper je v paru z Indijko Yashaswini Singh Deswal na ekipni tekmi v streljanju z zračno pištolo na 10 metrov izpadel v četrtfinalu in osvojil končno peto mesto.

V skoku v višino je osem tekmovalk, ki so se uvrstile v finale A, preskočilo letvico na 178 centimetrih, med njimi pa je bila tudi naša Lara Omerzu.

Edini slovenski teakwondoist na igrah Lucijan Kobal je v četrtfinalu kategorije nad 73 kilogramov z 2:7 izgubil proti ukrajinskemu tekmecu in končal tekmovanja.

Olimpijski turnir so z odliko začeli slovenski rokometaši. Kar s 33:12 (18:4) so ponižali Tunizijce in napovedali boj za najvišja mesta. Junak tekme je bil z desetimi goli Gal Marguč.

Smolo z vetrom so imeli ponovno jadralci na deski, kjer tekmuje Slovenec Toni Vrščaj, ki so že drugič ostali na obali.

Tridnevno posamično tekmovanje so končali tudi golfisti. Ana Belac je zadnji dan dosegla 13. rezultat, kar je v skupnem seštevku pomenilo 17. mesto. Žan Luka Štirn je bil tretji dan 12., skupno pa je končal na 10. mestu.

Ne spreglejte