Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 7. 2012,
15.40

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 28. 7. 2012, 15.40

8 let, 2 meseca

Tvrdyjevi igra nikakor ni stekla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska badmintonistka Maja Tvrdy je olimpijske igre v Londonu začela v sloviti areni Wembley s prvim dvobojem skupine H proti domačinki Susan Egelstaff.

Tvrdyjevi igra nikakor ni stekla po načrtih, tako da je proti Škotinji, sicer 38. igralki sveta, izgubila z 0:2 (-15, -10) v nizih. "Danes mi res ni šlo dobro oziroma ni mi šlo po načrtih in tako, kot sem si zamislila. Težko je bilo, ker je bila dvorana nabito polna, pa vsi so navijali za Britanko. Med igro tega nisem slišala, a kadar sem sama naredila napako, je v dvorani kar završalo. Vem, da je treba take stvari odmisliti, a bilo je res težko. Danes je bila tekmica enostavno boljša," je po dvoboju, ki je trajal 34 minut, povedala Tvrdyjeva. Slovenska igralka je ob tem dejala, da kakšne posebne treme pred dvobojem ni imela: "V primerjavi z igrami v Pekingu pred štirimi leti sem bila tu dosti bolj mirna, zdelo se mi je, da gre za povsem običajno tekmo. A nikakor nisem mogla priti v igro, ne vem, zakaj ne. A živčna res nisem bila." Tvrdyjeva se je s tekmico povsem enakovredno merila do izida 6:6 v prvem nizu, nato pa je škotska igralka ob podpori s tribun prišla do prednosti: "To je bil zagotovo eden tistih kritičnih momentov tekme, ko je ona malo povedla, jaz pa sem jo nato morala loviti. Morda sem postala malo manj sigurna vase, saj sem bila v položaju tiste, ki lovi. Vedno je lažje, če si spredaj, saj si tako tudi upaš več tvegati. V drugem nizu pa nato nikakor nisem mogla sestaviti svoje igre." Po prvem nizu je trener Mikola Pešehonov svojo varovanko opomnil na dogovorjeno taktiko in jo spomnil na dobre lastnosti tekmice. "Res je imela nevarne udarce v sprednji del; čeprav sem bila pripravljena v preži, mi jih ni uspelo ujeti. Res ima zelo zakrite in hitre udarce. Trener me je opozoril na to, poleg tega pa tudi na spremembo njene taktike, ko me je skušala ‘sprehajati’ po igrišču," je še povedala 28-letnica in dodala: "Moja današnja igra je bila v valovih – nekaj izjemnih točk zapored, nato pa, kot da bi se za nekaj točk malo izgubila. Če bi bila bolj konstantna, bi bila igra veliko bolj izenačena."

V drugem krogu se bo Tvrdyjeva pomerila s Sajako Sato, z Japonko je izgubila v prvem krogu lanskega svetovnega prvenstva ravno tako v Londonu: "Nasprotnica v naslednjem dvoboju bo povsem drugačna. Škotinja je igrala napadalno igro, Japonka pa je izjemno kondicijsko naravnana in se igrajo dolge točke. Poskusila se bom pripraviti na drugo taktiko igre in videli bomo, če mi bo šlo. Na papirju je Japonka še precej boljša, a jaz se nikoli ne predajam vnaprej."

Ne spreglejte