Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
19. 6. 2015,
15.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 19. 6. 2015, 15.29

8 let, 5 mesecev

Sosedje jih imajo že 38, Slovenija pa še kar čaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Po nepopolnem sedmem dnevu evropskih iger je mesto v rubriki osvojenih medalj pri Sloveniji še vedno prazno. Odličja pogreša le še 13 držav, največ pa so jih prilastili športniki iz Rusije.

Slovenija ima priložnost, da prvo tako želeno medaljo osvoji v taekwondoju. Med kandidati za odličje ostajata Ivan Konrad Trajković in Nuša Rajher, ki pa lahko dobita le bronasto odličje. Zlate medalje ne moreta osvojiti, tako da slovenske himne v prestolnici Azerbajdžana ne bo mogoče slišati niti po sedmem dnevu evropskih iger.

Nekatere ''močnejše'' evropske države na lestvici najbolj uspešnih držav udeleženk evropskih iger, kjer ima število zlatih medalj pri razvrstitvi prednost pred skupnim številom odličij, sploh niso uvrščene med prvih deset. Italija je tako na 11. mestu, Švica je 12., Poljska 15., Nizozemska 16., Švedska 18., Belgija 20., Češka 26. in tako naprej. Slovenije še ni na seznamu.

Od slovenskih sosed ima največ medalj Madžarska

Kar zadeva uspešnost držav z območja nekdanje Jugoslavije, najbolj vredne medalje marljivo zbira Srbija. Njeni športniki so si jih zagotovili že pet, skupno pa osem. Hrvaška je osvojila šest odličij, Makedonija dve, Črna gora pa eno medaljo. Kaj pa slovenske sosede? Madžarska jih je osvojila že 14 in je tretja najbolj uspešna reprezentanca, Italija se je razveselila 11 medalj, Avstrija sedmih, Hrvaška pa šestih.

Medalje ni osvojilo le že 13 od 50 držav udeleženk. Poleg Slovenije na zgodovinsko dejanje čakajo še Albanija, Andora, BiH, Ciper, Finska, Irska, Islandija, Kosovo, Liechtenstein, Luksemburg, Malta in Monako.

Ne spreglejte