Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
6. 6. 2015,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Juventus Rajmond Debevec Bojan Tokič Kaja Stanković Sašo Bertoncelj

Sobota, 6. 6. 2015, 9.03

8 let

Barcelona ali Juventus? Besedo imajo slovenski športniki.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Evropa čaka na novega nogometnega kralja. Bo to Barcelona ali Juventus? Srca slovenskih športnikov, ki se ne ukvarjajo z nogometom, so razdeljena. Ni jih malo, ki bi naslov privoščili Italijanom.

Zvečer se bosta v Berlinu za naslov evropskega prvaka pomerila Barcelona in Juventus. O tem, kako se bo razpletel današnji finale, smo se pogovarjali z nekaterimi slovenskimi športniki in športnicami, ki svojega srca niso podarili nogometu, ampak z vrhunskimi dosežki navdušujejo v drugih športih. Kmalu bodo slovenske barve branili na evropskih športnih igrah v Bakuju, pred tem pa si bodo z zanimanjem ogledali sklepno dejanje lige prvakov. In ne bo jih malo, ki bi naslov prvaka bolj privoščili Juventusu kot pa favorizirani Barceloni …

Kako finale napoveduje strelec? "Žal si ne bom ogledal tekme, ker bom na poroki nekdanjega strelskega kolega. Čeprav … Morda pa zvečer za uro in pol le izginemo v neznano (smeh). Barcelona je absolutni favorit. Ne vem, ali je Messi v življenjski, je pa vsekakor v izjemni formi. To, kar počne Messi, je čista virtuoznost. Juventus seveda ni za odpis. Če je izločil tudi takšno ekipo, kot je Real, ki ima zvezdnike drugačnega kova, to pomeni, da je izjemno pripravljen. Nima tako zvenečih imen, ima pa izjemno motivirane igralce. Včasih so lahko tudi takšne v očeh laikov nepomembne stvari odločilnega pomena. Predvidevam, da se Barcelona ne bo lotila Juventusa z levo roko, a včasih ti lahko pride v podzavest določeno podcenjevanje. Če bi ugibal, bi dejal, da bo Barcelona zmagala z 2:1."

Kako finale napoveduje igralec namiznega tenisa? "Obožujem nogomet. Leta in leta skušam dobiti vstopnico za finale lige prvakov, a očitno nimam tako dobrih zvez in poznanstev, da bi si jo zagotovil (smeh, op. p.). Si pa vsako leto ogledam vrhunsko tekmo Reala ali pa Barcelone. Tako sem si nazadnje lani oktobra ogledal el clasico v Madridu. V finalu lige prvakov se bosta srečali moji priljubljeni ekipi. Za Juventus navijam že 20 let, vse od osnovne šole, kjer je v Novi Gorici obstajalo rivalstvo med Juventusom in Milanom. Odločil sem se za staro damo in ni mi žal. Privoščil bi naslov Juventusu, po drugi strani pa ne bom jokal, če bo najboljša Barcelona. Do Barcelone zaradi njene igre v zadnjih letih in izvrstnega Messija ne moreš ostati ravnodušen. V vsakem primeru me bo nekdo osrečil."

Kako finale napoveduje taekwondoistka? "V Berlinu bo še zelo zanimivo. Barcelona bo po mojem mnenju premagala Juventus z 1:0, strelec pa bo Lionel Messi. Barcelona je vendarle velik favorit. Vam pa povem, kaj bi naredil šele NK Maribor … Naše vijolice bi premagale oba (smeh, op. p.). Zelo sem ponosna na njih in na nov naslov državnega prvaka. Kar zadeva Evropo, pa se nekako nagibam k temu, da bo boljša Barcelona. Tudi taekwondoistke spremljamo boj med Messijem in Ronaldom. Sta nogometna bogova, meni pa je nekako bolj všeč Ronaldo."

Kako finale napoveduje igralka badmintona? "Navijala bom za Juventus. Ni moj najljubši klub, a si želim, da ne bi zmagala Barcelona. Ni mi všeč njen slog igre. Ko spremljam špansko prvenstvo, raje gledam tekme madridskega Reala kot pa Barcelono. Messi je odličen napadalec, to je res, Suarez in Neymar pa nista med mojimi najljubšimi igralci. Raje bi videla, da bi zmagal Juventus, napovedujem pa, da bo v finalu vse odločeno šele po izvajanju enajstmetrovk. V Italiji mi je drugače najljubši Inter, sploh zato, ker je pri njem igral Dejan Stanković, s katerim pa nisem v sorodu (smeh, op. p.)."

Kako finale napoveduje judoist? "Pričakujem dobro in zanimivo tekmo. Moj favorit je izpadel proti Juventusu. Zdaj mi ne preostane nič drugega, kot da upam, da bo v finalu zmagal vsaj Juventus. Nimam veliko simpatij do finalistov. Barcelona je resda favorit, a mi ni všeč. Ne igra po mojem okusu in ne maram njenega igralnega sloga. Predvidevam, da ne bo veliko zadetkov, saj Italijani igrajo zelo obrambno in so nevarni zlasti v protinapadih. Vse je še odprto, Juventus bi lahko na primer zmagal z 1:0. Če bi bil Juventus prvak, bi bilo to krasno."

Kako finale napoveduje telovadec? "Ponavadi stiskam pesti za tiste, ki niso favoriti. Raje imam 'underdoge'. V finalu bom tako navijal za Juventus. Čeprav ne morem ostati ravnodušen ob tem, kar dela Messi, ki mi je všeč in je res genialen, bi tokrat naslov res bolj privoščil Juventusu. Rad navijam za tiste, ki so manj renomirani. Je pa Juventus po drugi strani le Juventus, a ga mnogi pred tem finalom podcenjujejo. Napovedujem, da bo v finalu padel le en zadetek. Ne bi si želel podaljškov."

Ne spreglejte