Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 8. 2012,
20.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 11. 8. 2012, 20.03

7 let, 12 mesecev

Rajharjeva deveta, Trajković enajsti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska taekwondoistka Nuša Rajher je na olimpijskem tekmovanju v kategoriji nad 67 kilogramov ostala brez dvoboja za bronasto kolajno.

V polfinalu je srbska tekmovalka Milica Mandić ugnala Rusinjo Anastazijo Barišnikovo z 11:3 in posredno iz boja za bron izločila tudi Rajherjevo.

Mariborčanka se je tako morala zadovoljiti s končnim devetim mestom, njen reprezentančni soborec Ivan Trajković, ki je nastopil le dopoldan, pa z enajstim. Slednji je klonil v uvodni borbi proti olimpijskemu prvaku in prvemu nosilcu tekmovanja Korejcu Dongminu Chaju, ki pa je nato izgubil v četrtfinalu in Bistričan je tako kot Rajherjeva ostal brez možnosti repasaža. Najboljše se je od slovenske trojice taekwondoistov na tem turnirju uvrstila Franka Anić, ki je v petek osvojila peto mesto. Kljub današnjim porazom slovenskih borcev pa so v Taekwondo zvezi Slovenije zadovoljni, saj je šport glede na leto 2000, ko je slovenske barve branil Marcel More, naredil velik preskok, Ljubljančan takrat ni zabeležil zmage, medtem ko sta Rajherjeva in Anićeva to okusili. Nekaj grenkega priokusa pa je vendarle ostalo. Danes sta tako Trajković kot tudi Rajherjeva v svojih najpomembnejših borbah že vodila, nato pa izgubila po točkah, ko so njuni nasprotniki uspeli izid preobrniti. “Kaj vam naj povem. Nič ne bo od tega finala, nisem uspela zmagati, pa sem že imela dobljeno borbo. Če bi se le še do konca umikala, bi lahko slavila, tako pa sem še naprej napadala in na koncu izgubila,” je po današnjem četrtfinalnem porazu dejala Rajherjeva, ki je bila uvodoma boljša od Kazahstanke Feruze Jorgešove.

Rajherjeva je edina taekwondoistka na turnirju, ki ji je uspel preskok iz ITF verzije v olimpijski slog WTF. “To je velik zalogaj. Gre za povsem druge tehnike in Nuša jih je odlično osvojila. Trije taekwondoisti na olimpijskih igrah iz Slovenije, to je lep uspeh. Upam, da bo vztrajala še štiri leta. To je sicer njena odločitev, a dobro sodelujeva in mislim, da ni pokazala vsega,” je po nastopu dejal njen trener iz Zagreba Tomislav Bučanac, ki je bil vseskozi na tribunah, medtem ko je njeno borbo ob ringu vodil selektor Dušan Pantar. “Lahko smo zadovoljni, čeprav vemo, da bi z malo sreče lahko šli še dlje. Ne morem kriviti dela sodnikov, takšno pač je njihovo delo, ampak danes nam je nekajkrat zmanjkal kanček sreče. Predvsem Ivana in Franka je višjih uvrstitev stala njuna mladost, neizkušenost, tudi Nuša je prvič na igrah. Ampak napredek je, to je lep obet za naprej. Vsekakor so to naši upi za Rio de Janiero,” pa je nastope ocenil selektor Pantar. “Taekwondo je naredil velikanski korak naprej. Ščitniki javljajo točke, da ne prihaja več do sodniških napak, tudi s to možnostjo ugovora preko videoposnetka so veliko naredili za šport. Gre pa ob vsem tem za trenutke. Ko potegnem karton, nimam kaj izgubiti, razen kartona samega, če sem se zmotil. Danes nam je karton enkrat prinesel točke, dvakrat pa ne. Predvsem pa me veseli, da ta šport ni več samo v domeni azijskih držav, to smo videli tudi danes, ko je aktualni olimpijski prvak zaostajal proti Trajkoviću in nato izgubil v četrtfinalu. Taekwondo ni več samo Koreja,” je zaključil Pantar. Slovenske taekwondoiste zdaj čaka zaslužen oddih, potem pa priprave na svetovno prvenstvo prihodnje leto.

Ne spreglejte