Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 6. 2016,
9.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Natisni članek

Rio 2016 olimpijske igre Russell Westbrook James Harden košarka

Sobota, 11. 6. 2016, 9.29

6 let, 6 mesecev

Olimpijske igre brez nekaterih zvezdnikov

Odpovedi se vrstijo ena za drugo – Westbrooke in Harden prečrtala Rio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

James Harden | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Odpovedi pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru se vrstijo ena za drugo. Ameriška košarkarska reprezentanca bo tako v Braziliji nastopala brez branilca Oklahoma City Thunder Russlla Westbrooka in branilca Houston Rockets Jamesa Hardna, poročajo agencije.

Harden, letos s povprečjem 29 točk drugi strelec lige NBA, in Westbrooke, s povprečjem 23,5 točke osmi strelec, sta v petek povedala, da sta se tako odločila po pogovoru v družinskem krogu. Oba sta ob tem povedala, da se je bilo težko odreči sodelovanju v ekipi, ki se bo v OI borila še za tretjo zaporedno zlato medaljo.

Harden je za ZDA nastopil na olimpijskem turnirju v Londonu in nato dve leti pozneje na svetovnem prvenstvu. "V reprezentanci so mi zaupali nekaj najpomembnejših vlog, ki sem jih imel v življenju. Imel sem izjemno čast, da sem oblekel rdeče-belo-moder dres, nastopal z njim in na največjih tekmovanjih in z najboljšimi košarkarji branil barve najboljše države na svetu," je ob tem povedal Harden.

Že v začetku tedna je povabilo v reprezentanco zavrnil tudi košarkar Golden State Warriors Stephen Curry, MVP in najučinkovitejši strelec lige. Nejasna je vloga še dveh zvezdnikov. LeBron James in Kyrie Irving iz Clevelanda napovedujeta, da se bosta odločila šele po koncu finalne serije. Že prej pa je bilo jasno, da v reprezentanci ZDA ne bo LaMarcusa Aldridgea, Anthonyja Davisa, Blaka Griffina, Chrisa Paula in Johna Walla.

Wiggins ne bo pomagal Kanadčanom

Iz Kanade pa prihaja novica, da v ekipi, ki jo v začetku julija čakajo kvalifikacije na Filipinih, ne bo zvezdnika Minnesota Timberwolves Andrewa Wigginsa. Ta pravi, da se bo povsem posvetil vlogi v klubu, kjer gradijo novo močno ekipo.

Ne spreglejte