Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 2. 2014,
21.45

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
slovenska hokejska reprezentanca Matjaž Kopitar Soči 2014 olimpijske igre

Natisni članek

Torek, 11. 2. 2014, 21.45

2 leti, 7 mesecev

M. Kopitar: Kakšna stvar uspe takoj, kakšna druga malo pozneje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovensko hokejsko reprezentanco do premiernega nastopa na OI loči vse manj časa. Selektor je zadovoljen s pogoji za delo. O uigranosti pa pravi: "Kakšna stvar uspe takoj, kakšna druga malo pozneje."

Četrtek ob 13.30 po slovenskem času bodo oči ljubiteljev hokeja usmerjene v Areno Bolšoj v Sočiju. Slovenska izbrana vrsta bo namreč proti gostiteljem odigrala prvo tekmo na tekmovanju petih krogov. Naši oklepniki so v torek sedmi sili na novinarski konferenci predstavili cilje in načrte. Najbolj vroče vprašanje, ali bosta Anže Kopitar in Jan Muršak zaigrala v istem napadu, je bilo po ''druženju'' z novinarji razkrito, čeprav je bil mož z dirigentsko palico, ko je beseda nanesla na slovenske napade, modro previden:

"Nekaj smo sestavili, vsega še ne. Predvsem pa fantje še ne vedo, kako bodo igrali, zato tega v medijih ne bi komentiral." A odgovor na vroče vprašanje naj bi bil pritrdilen. Prvi napad Žiga Jeglič-Rok Tičar-Robert Sabolič je ostal nespremenjen, medtem ko naj bi v drugem zaigrala trojica Jan Muršak-Anže Kopitar-David Rodman, v tretjem pa kapetan Tomaž Razingar, Marcel Rodman in Jan Urbas.

Če selektor ni želel do potankosti razpredati o tem, kako bodo igrali njegovi varovanci, je bil bolj navdušen nad pogoji za treninge: "Dobro je, da smo imeli mir. Na voljo smo imeli odlične pogoje za delo."

In čeprav niso imeli prav veliko časa za uigravanje v celostni podobi, Anže Kopitar se jim je na treningu pridružil šele v torek, tudi prvi napad je zaradi bolezni izpustil nekaj ledenih treningov, selektor stavi na dejstvo, da je reprezentanca v zelo podobni podobi že dolgo časa:

"Ta reprezentanca je, z nekaj manjšimi menjavami, skupaj že več let. Ko se zberemo, moramo osvežiti glavne stvari. Uigranost pa … Kakšna stvar uspe takoj, kakšna druga malo pozneje, lahko pa tudi nikoli. Težko ocenim, kako in kaj." Do tekme jih čakata še dva treninga, ki ju bodo po Kopitarjevih besedah izkoristili za "uigravanje taktike in pripravo na igro z igralcem več oziroma manj".

Ne spreglejte