Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 7. 2021,
11.56

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

12

Natisni članek

Tokio 2020

Petek, 30. 7. 2021, 11.56

2 leti, 8 mesecev

OI Tokio, tenis

Velik šok za Đokovića, ki ostaja brez zlate olimpijske medalje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

12

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Novak Đoković je na olimpijskem turnirju v Tokiu v polfinalu presenetljivo izgubil proti Aleksandru Zverevu (1:6, 6:3, 6:1). To pomeni, da Đoković ostaja brez tako želene zlate olimpijske medalje. Zdaj mu ostaja "le" borba za bron. Pozneje je Đoković izgubill še v mešanih dvojicah.

Aleksander Zverev je bil ob zmagi Srba presrečen. | Foto: Reuters Aleksander Zverev je bil ob zmagi Srba presrečen. Foto: Reuters Novak Đoković je v prvem nizu oddal le eno igro in ga dobil po pičlih 38 minutah. Kazalo je že, da se bo prvi igralec sveta brez težav prebil do finala. A je nato sledil velik preobrat. Zverev je dvignil svojo raven in začel dominirati v igri. Drugi niz je mladi Nemec dobil s 6:3, zadnji, odločilni niz pa se je končal s 6:1. Dvoboj se je končal po dveh urah in petih minutah.

Ima pa Srb še vedno možnost, da osvoji zlato olimpijsko odličje v konkurenci mešanih dvojic, kjer ga še danes v paru z Nino Stojanović čaka polfinalni obračun.

Srbski teniški zvezdnik, ki je veljal za prvega favorita, je tako še enkrat ostal brez tako želene zlate medalje. Beograjčan je v preteklosti večkrat povedal, da si zelo želi olimpijskega zlata, a tudi tokrat bo v posamični konkurenci ostal brez njega. Njegov nasprotnik v dvoboju za bron bo Španec Pablo Carreno Busta.

Prav tako je šel po zlu tako imenovani "zlati slam". Imel je namreč lepe možnosti, da zmaga vse štiri turnirje za grand slam in osvoji še olimpijsko zlato. To je do zdaj uspelo leta 1988 le legendarni Steffi Graf iz Nemčije.

Srbski teniški za tem izgubil na olimpijskih igrah v Tokiu doživel še drugi polfinalni poraz dneva. V mešanih dvojicah je skupaj z Nino Stojanović izgubil proti ruskemu paru Aslanu Karacevu in Jeleni Vesnini s 7:6 (4) in 7:5.

Mektić in Pavić v hrvaškem finalu moških dvojic do zlata

Prva nosilca med moškimi dvojicami na olimpijskem turnirju v Tokiu Nikola Mektić in Mate Pavić sta v današnjem finalu premagala rojaka Marina Ćilića in Ivana Dodiga za prvo hrvaško olimpijsko zlato medaljo v tenisu. Dvoboj sta odločila v tretjem nizu za zmago s 6:4, 3:6, 10:6.

"Zavedam se, da je lovil zgodovino, lovil je zlati slam in zmago na olimpijskih igrah. V takšnih trenutkih sva si z Novakom izjemno blizu. Seveda sem srečen, da sem zmagal, vendar tudi vem, kako se Novak počuti," je po veliki zmagi Zverev.

Karen Hačanov | Foto: Reuters Foto: Reuters

Drugi finalist je Karen Kačanov

Karen Kačanov je prvi finalist olimpijskega teniškega turnirja v Tokiu. Skoraj dva metra visoki Moskovčan s stalnim prebivališčem v Dubaju, ki tekmuje pod nevtralnimi simboli ruskega olimpijskega komiteja, je v današnjem prvem polfinalu ugnal španskega predstavnika Pabla Carrena Busto gladko v dveh nizih, z dvakrat 6:3. Dvoboj je trajal 80 minut.

Kačanov, ki je sicer 25. igralec svetovne lestvice, bo prvič zaigral v finalu olimpijskega turnirja.

Kačanov, ki je osvojil najmanj srebro, je postal prvi Rus z olimpijsko medaljo v moški posamični konkurenci v tenisu po Sydneyju leta 2000. Pred 21 leti je Jevgenij Kafelnikov osvojil naslov olimpijskega prvaka, potem ko je v finalu premagal Nemca Tommyja Haasa. Andrej Čerkasov je bil leta 1992 v Barceloni po razpadu Sovjetske zveze bronast pod zastavo Skupnosti neodvisnih narodov.

Fidži
Sportal Olimpijski prvaki s petjem himne navdušili splet #video
Tina Mrak in Veronika Macarol
Sportal Jadralki Mrak in Macarol po šestih regatah sedmi
Primož Roglič
Sportal Kjer je volja, tam je pot, sporoča zlati Primož Roglič #video
Ne spreglejte