SiolNET. Sportal Odbojka
1,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EuroVolley 2019, žreb skupin

Sloveniji žreb ni bil najbolj naklonjen #video

1,81

termometer

Slovenija odbojka
Stožice bodo letos jeseni gostile odbojkarsko evropsko prvenstvo za moške. Foto: Aleš Oblak

V znamenitem bruseljskem objektu Atomium so danes izžrebali skupine za septembrsko (13.-29. september) odbojkarsko evropsko prvenstvo za moške, ki ga bo ob Franciji, Belgiji in Nizozemski gostila tudi Slovenija. Slovenci se bodo v skupini C pomerili z evropsko prvakinjo Rusijo, Finsko, Turčijo, Makedonijo in Belorusijo. EuroVolley 2019 bo zgodovinski, saj bo namesto 16 prvič nastopilo kar 24 reprezentanc.

Slovenija odbojka Sportal Slovenski odbojkarji bodo igrali v skupini C

Gostiteljice turnirja so bile že pred žrebom razdeljene po skupinah, Slovenija bo nastopila v skupini C, pomerila pa se bo z reprezentancami Rusije, Finske, Turčije, Makedonije in Belorusije. V nadaljevanju prvenstva se bo slovenska skupina C križala s skupino A, v kateri se bodo v prvem delu pomerile Francija, Italija, Bolgarija, Portugalska, Grčija in Romunija.

Če se Slovenci v svoji skupini ne zasedajo prvega mesta, bodo v osmini finala vsaj na papirju dobili Francoze, Italijane ali Bolgare, kar nikakor ni najboljša informacija.

Predsednik OZS ne bi izbral Rusije

Predsednik OZS Metod Ropret se zaveda, da bi lahko bil žreb tudi bolj ugoden. A tudi Srbija, Italija ali Poljska ne bi bile kaj dosti lažji nasprotniki. Predsednik OZS Metod Ropret se zaveda, da bi lahko bil žreb tudi bolj ugoden. A tudi Srbija, Italija ali Poljska ne bi bile kaj dosti lažji nasprotniki. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Skupina je s tekmovalnega vidika v redu, morda smo si s prvega bobna želeli kakšnega drugega nasprotnika, namesto Rusije. Vse drugo pa je kar nekako v skladu z našimi željami in pričakovanji," je bil po žrebu zadovoljen predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, Metod Ropret, ki je žreb pospremil v Bruslju.

"Vsak je imel določene želje, tudi ljudje okoli mene so si želeli igrati v Sloveniji, žal se želje ne uresničijo vedno, tudi nam se niso povsem,'' je še dodal predsednik Ropret.

Škorc opozarja: Na evropskem prvenstvu so možna tudi presenečenja

Poleg novinarjev je na posebni novinarski konferenci žreb spremljal tudi pomočnik selektorja Slobodana Kovača in trener OK Maribora Sebastijan Škorc. ''Mislim, da smo z žrebom lahko zadovoljni. V naši skupini so Rusi, ki so ena najmočnejših ekip na svetu. Poleg nas so favoriti v skupini C, druge reprezentance pa so premagljive,'' pravi popularni Škoro, ki opozarja, da bo treba biti pozoren prav proti vsem. Ravno na takih tekmovanjih se namreč zelo pogosto pripeti kakšna senzacija.

Prvenstvo bo potekalo v devetih mestih

Odbojkarski spektakel bo potekal v štirih državah in devetih mestih. Medtem ko bo v Sloveniji vse skupaj potekalo le v Ljubljani, bodo Francozi tekme lahko spremljali v Montpellieru, Nantesu in Parizu. V Belgiji se bo igralo v Bruslju in Antwerpnu, na Nizozemskem pa v Amsterdamu, Apeldoornu in Rotterdamu.

Štirje napredujejo v izločilne boje

Na prihajajočem evropskem prvenstvu bo prvič v zgodovini mogoče stiskati pesti za 24 ekip. Namesto standardnih štirih skupin po štiri bo zdaj v posamezni skupini šest ekip. Reprezentance se bodo pomerile vsaka z vsako, najboljše štiri pa se uvrstijo v izločilne boje.

Skupine na EP 2019:

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
Francija Belgija Slovenija Nizozemska
Italija Srbija Rusija Poljska
Bolgarija Nemčija Finska Češka
Portugalska Slovaška Turčija Estonija
Grčija Španija Makedonija Ukrajina
Romunija Avstrija Belorusija Črna gora

Kako se bodo slovenski odbojkarji odrezali na "domačem" EP?

  • Osvojili bodo prvenstvo. 34
  • Uvrstili se bodo v finale. 43
  • Uvrstili se bodo v polfinale. 185
  • Uvrstili se bodo v četrtfinale. 103
  • Uvrstili se bodo v osmino finala. 27
  • Obstali bodo v skupini. 17
Oddanih 409 glasov

Kakovostni bobni:

Boben 1 Boben 2 Boben 3 Boben 4 Boben 5
Rusija Bolgarija Estonija Španija Belorusija
Srbija Nemčija Slovaška Ukrajina Črna gora
Poljska Finska Turčija Grčija Romunija
Italija Češka Portugalska Makedonija Avstrija

V Ljubljani tudi polfinalni obračun

V štirih državah se bo igralo vse do četrtfinala, potem pa se Belgija in Nizozemska kot gostiteljici poslovita, kar pomeni, da bosta polfinalna obračuna v Franciji in Sloveniji. Finale in tekma za tretje mesto bosta v Franciji.

Igralni sistem:

*Ekipe se bodo v vsaki skupini udarile vsaka z vsako. Prve štiri napredujejo v izločilne boje - osmino finala.

*Pri razvrstitvi na lestvici se najprej upošteva število zmag, nato število točk ter šele nato razmerje dobljenih in izgubljenih nizov in točk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 95
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin