Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2022,
19.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Dejan Vinčić Mark Lebedew Žiga Štern

Torek, 14. 6. 2022, 19.20

1 leto, 2 meseca

Prestop slovenskega reprezentanta

Žiga Štern odslej za Friedrichshafen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Slovenija : Iran, slovenska odbojkarska reprezentanca, Žiga Štern | Žiga Štern | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Žiga Štern

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarski reprezentant Žiga Štern bo v prihodnji sezoni igral za nemškega podprvaka VfB Friedrichshafen. Po treh sezonah v grški ligi je pred 28-letnim Bistričanom zdaj nov izziv. Njegove predstave bomo spremljali tudi v ligi prvakov.

Sprejemalec Žiga Štern je odbojko začel igrati v domačem OK Svit iz Slovenske Bistrice in se nato najprej preselil v kamniški Calcit Volley, od tam pa v ACH Volley Ljubljana. V tujino se je prvič podal v sezoni 2017/18, ko je odšel v Francijo in eno leto nosil dres prvoligaša Toursa. V sezoni 2018/19 je najprej igral za italijansko Top Volley Latino, nato pa za turški Jeopark Kula Voleybol. Zadnje tri sezone se je dokazoval v grškem prvenstvu, pri Foinikas Syrosu.

Slovenski reprezentant, ki je na uvodnem turnirju letošnje lige narodov v naši izbrani vrsti igral pomembno vlogo, bo v sezoni 2022/23 član nemškega podprvaka VfB Friedrichshafna. "Klub je dokaj hitro po koncu sezone navezal stik z mano. V igri je sicer bila tudi možnost, da ostanem v Grčiji, a sem se po pogovoru z reprezentančnim soigralcem Dejanom Vinčićem in svojim menedžerjem odločil, da je čas, da se preizkusim v novi ligi. Vesel sem, da bom odslej igral v eni najboljših ekip, ki se v Nemčiji bori za sam vrh. Nastopali bomo tudi v Ligi prvakov, tako da motivacije ne manjka. Cilji so visoki," je ob podpisu pogodbe dejal Štern.

Slovenski sprejemalec si v prihajajoči sezoni želi igrati na čim višji ravni in s Friedrichshafnom osvojiti čim več lovorik: "Nikoli se ne postavljam rad v ospredje. V dresu Friedrichshafna bi predvsem rad dobro igral, se v ekipi dobro počutil, se povezal s soigralci. Seveda si želim tudi dobrih iger in osvajanja lovorik ter čim boljše uvrstitve v ligi prvakov. Veselim se, da bom igral skupaj z Vinčićem ter seveda tudi sodelovanja z našim selektorjem Markom Lebedewom. Zame je zelo pomembno, da imam trenerja, ki mi zaupa in ki ve, česa sem sposoben."

Ne spreglejte