Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
18. 9. 2018,
9.19

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

Natisni članek

SP v odbojki 2018 FIVB SP 2018 FIVB svetovno prvenstvo 2018 Klemen Čebulj

Torek, 18. 9. 2018, 9.19

5 let, 7 mesecev

Klemen Čebulj

Žal mu je navijačev in upa, da dobijo še eno priložnost

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

1

Klemen Čebulj | Motivirani Klemen Čebulj je bil eden boljših posameznikov na slovenski strani. Odlično mu je šlo tudi na sprejemu. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Motivirani Klemen Čebulj je bil eden boljših posameznikov na slovenski strani. Odlično mu je šlo tudi na sprejemu.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Sanjski slovenski niz na krstnem svetovnem odbojkarskem prvenstvu je končan. Četa Slobodana Kovača je naletela na močnejšega tekmeca in na svoji četrti tekmi prvič izgubila. S točko si je vseeno zagotovila, da bo tudi drugi del igrala v Italiji. V Bologni bo v skupini F igrala z Avstralijo in še enkrat z Belgijo, tretji slovenski tekmec pa bo skoraj zagotovo Brazilija ali Kanada. 

Od našega poročevalca iz Firenc

Sportal Objokuje zamujeno priložnost

Slovenci so na zelo pomembni tekmi proti Argentini po pravi drami v petih nizih prvič okusili grenkobo poraza in zapravili možnost, da v skupini A zasedejo prvo mesto. Še bolj kot položaj na lestvici boli, da bodo v drugi del prenesli manj točk, kot bi jih v primeru zmage nad gavči.

''Argentinska blok obramba je bil res na zelo visokem nivoju. Ujeli so vse, tudi tisto, kar se ne bi smelo. Imeli so tudi nekaj sreče, a tako pač je v športu. Težko je reči, da smo bili mi slabi, a na koncu so odločale malenkosti,'' je po tekmi dejal Klemen Čebulj, ki je začel na rezervni klopi, a že v prvem nizu zamenjal Alena Šketa.

Argentina : Slovenija 3:2  (18, -22, -27, 17, 13)

Dvorana Nelson Mandela Forum, gledalcev 1525, sodnika: Turci (Brazilija), Mezzofy (Madžarska).

Argentina: Zanotti 13, Cavanna 2, Poglajen 16, Conte 11, Loser 3, J. Gonzalez, Sole 12, Lima 18, Crer 9, De Cecco 1, A. Gonzalez, Lopez, Ramos, Fernandez.

Slovenija: Štern, Pajenk 7, Kozamernik 10, Šket 5, Gasparini 19, Pavlović, Vinčić 1, Štalekar, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 16, Čebulj 16.

''Ne, ne bomo veseli poraza''

''Nimamo si česa očitati. Na vsaki tekmi do zdaj smo osvojili vsaj točko. Ta trend bomo poskušali nadaljevati proti Italiji in osvojiti še kakšno točko. Nikakor ni vseeno, ali proti Italiji izgubimo ali zmagamo. Ne, ne bomo veselili poraza, šli bomo na zmago, kot na vsaki tekmi. Vemo, zakaj smo tukaj, vsi imamo veliko željo igrati na tem prvenstvu, kar pomeni, da bomo naredili vse, da pridemo do nove zmage,'' je napovedal vojno Italijanom in še ni obupal nad tem, da bi Slovenija svoj točkovni izkupiček še oplemenitila ravno na zadnji tekmi.

Slovenski navijači so v dvorani Nelsona Mandela pričarali odlično vzdušje. | Foto: FIVB Slovenski navijači so v dvorani Nelsona Mandela pričarali odlično vzdušje. Foto: FIVB

Kljub porazu so jim zaploskali

Na tekmi proti Argentini se je zbralo okoli 1500 ljudi, v večini so bili slovenski navijači, ki so kljub porazu s ploskanjem nagradili svoje ljubljence. ''Žal mi je navijačev, ker nismo znali izkoristiti njihove podpore, ki je bila res fantastična. Upam, da ostanejo v Italiji in nas podprejo tudi proti azzurrom. Želimo popraviti vtis,'' je pihnil na dušo navijačev Čebulj.

Že zdaj je jasno, da bo v torek v dvorani Nelson Mandela Forum Slovence pričakal pravi pekel. Vroče atmosfere se naš sogovornik niti malo ne boji: ''Igramo v ligah, kjer dvorane pokajo po šivih. To bo le še ena izmed mnogih, ki smo jih že odigrali v svojih karierah.''

Obračun Slovenije in Italije se bo začel ob 21.15.

Slovenija Argentina
Sportal Slovenci po drami proti Argentini prvič poraženi
Ne spreglejte