Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 1. 2021,
16.25

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

5

Natisni članek

OZS odbojka na mivki

Ponedeljek, 25. 1. 2021, 16.25

3 leta, 2 meseca

kvalifikacije za OI

Slovenski odbojkarji odhajajo v Turčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

5

Tjaša Kotnik | Slovenci se bodo v okviru skupine A pomerili z Latvijo, Italijo, Rusijo, Turčijo, Litvo, Estonijo in Anglijo, odbojkarice pa si bodo preboj med najboljših 16 reprezentanc skušale zagotoviti v boju s Češko, Finsko, Poljsko, Grčijo, Srbijo, Turčijo in Belorusijo. | Foto Grega Valančič / Sportida

Slovenci se bodo v okviru skupine A pomerili z Latvijo, Italijo, Rusijo, Turčijo, Litvo, Estonijo in Anglijo, odbojkarice pa si bodo preboj med najboljših 16 reprezentanc skušale zagotoviti v boju s Češko, Finsko, Poljsko, Grčijo, Srbijo, Turčijo in Belorusijo.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Evropska odbojkarska zveza (Cev) je sporočila, da bodo kvalifikacije za olimpijske igre v odbojki na mivki med 6. in 9. majem gostili turški Izmir, avstrijski Baden in španski Madrid. Kot poroča Odbojkarska zveza Slovenije (OZS), si bodo slovenski odbojkarji in odbojkarice uvrstitev v finale evropskih kvalifikacij skušali priigrati v Turčiji.

Slovenija se je tako v moški kot ženski konkurenci uspešno prebila skozi prvi krog kvalifikacij. V Portorožu so moški zasedli drugo mesto v skupini, pred njimi so bili Čehi, z enakim rezultatom pa so se v 2. krog kvalifikacij uvrstile tudi ženske, slavile so Latvijke.

Prvotno bi morali slovenski izbrani vrsti v drugem krogu kvalifikacij igrati maja lani v turški Antalyi, a je bilo tekmovanje prestavljeno, zdaj pa bo odbojkarje in odbojkarice na mivki iz 14 držav gostil Izmir.

Slovenci se bodo v okviru skupine A pomerili z Latvijo, Italijo, Rusijo, Turčijo, Litvo, Estonijo in Anglijo, odbojkarice pa si bodo preboj med najboljših 16 reprezentanc skušale zagotoviti v boju s Češko, Finsko, Poljsko, Grčijo, Srbijo, Turčijo in Belorusijo, so zapisali na OZS.

Kateri odbojkarji in odbojkarice na mivki bodo zastopali Slovenijo, za zdaj še ni znano. Na vseh treh prizoriščih bo sicer nastopilo po osem reprezentanc, napredovanje si bo zagotovilo najboljših pet iz vsake skupine.

Zadnji, tretji, krog kvalifikacij s 16 najuspešnejšimi reprezentancami naj bi gostil nizozemski Eindhoven, so še dodali.

Preberite še:

Sportal Izjemno: velik podvig slovenske odbojkarice
ACH Volley Calcit Volley
Sportal Kamničani po trdi bitki s Salonitom do novih treh točk
Ne spreglejte