SiolNET. Sportal Odbojka
2,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski junaki doma, zdaj pa na zaslužene počitnice

2,03

termometer

Slovenski odbojkarji so po osvojitvi zaključnega turnirja v Frankfurtu v Nemčiji že prispeli v Slovenijo, kjer jih je pričakalo slabo vreme, ki pa ni moglo pokvariti velikega uspeha. Fantje so se hitro razkropili med iskanjem bližnjih in najbrž že začeli pakirati za odhod na zasluženi oddih.

[video: 59046 / ]

Slovenci so v soboto poskrbeli za drugi največji uspeh slovenske odbojke, ko so že v svoji krstni sezoni med najboljšimi reprezentancami na svetu osvojili zaključni turnir tretjega kakovostnega razreda in si takoj zagotovili vstopnico za nastopanje v drugem kakovostnem razredu. Najprej so v polfinalu ponižali Grke in se jim na najlepši mogoč način maščevali za poraz v skupinskem delu, v finalu so posel dokončali še z zmago nad močno Nemčijo.

Čeprav nekateri menijo, da je to mačji kašelj, so vsaj reprezentance Venezuele, Grčije, Nemčije, ne pozabimo tudi Črne gore in Španije, s katerima se Slovenci niso srečali, vse prej kot lahki nasprotniki.

Pomembno je bilo potrditi, da lanska sezona ni bila naključje

Andrea Giani in člani Odbojkarske zveze Slovenije bodo o nadaljnjem sodelovanju razpredali po počitnicah, septembra ali oktobra. "Zelo rad imam te fante, imajo izjemen talent. Čas je, da se malce spočijemo, potem pa bo treba narediti načrt, kako naprej," je povedal 46-letni italijanski strokovnjak. Andrea Giani in člani Odbojkarske zveze Slovenije bodo o nadaljnjem sodelovanju razpredali po počitnicah, septembra ali oktobra. "Zelo rad imam te fante, imajo izjemen talent. Čas je, da se malce spočijemo, potem pa bo treba narediti načrt, kako naprej," je povedal 46-letni italijanski strokovnjak.

A Slovenci so pokazali, da lansko drugo mesto na evropskem prvenstvu ni bila muha enodnevnica in da imajo tako Evropi kot tudi svetu še marsikaj pokazati.

"Zelo sem vesel, da nam je uspelo dobiti ta turnir. Imeli smo zelo malo časa za pripravo, a fantje so delali trdo in uspelo nam je. Pomembno je, da smo potrdili, da lanska sezona ni bila naključje, in si že v prvem letu zagotovili, da bomo prihodnje leto igrali še na višji ravni," je takoj po izstopu z letala v preddverju Letališča Jožeta Pučnika povedal slovenski selektor Andrea Giani.

"Ne morem reči, da smo v skupinskem delu igrali slabo. Vedno želimo na tekmi pokazati več kot na naši prejšnji, kar nam je uspelo. Šli smo korak za korakom in najboljšo igro pokazali ravno v Frankfurtu. Fantje so spet dokazali, da so res izjemni," je svoje izbrance pohvalil italijanski strokovnjak, ki se mu je pogodba z Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) iztekla, o novi pa ne bodo razpredali takoj. Vse bo jasno septembra ali oktobra, je potrdil Giani.

S tem se je strinjal tudi predsednik OZS Metod Ropret: "Gremo na počitnice, potem pa se bomo usedli in pogovorili. Imam dober občutek, saj vse kaže, da si Giani želi ostati, tudi igralci bi ga na vsak način radi imeli ob sebi tudi v prihodnje. A počakajmo, več bo jasnega jeseni."

Slovenski odbojkarji so svoj posel opravili z odliko. Hoteli so že v svoji prvi sezoni v svetovni ligi napredovati v drugi kakovostni razred in uspelo jim je. Slovenski odbojkarji so svoj posel opravili z odliko. Hoteli so že v svoji prvi sezoni v svetovni ligi napredovati v drugi kakovostni razred in uspelo jim je.

Pokal, ki so ga Slovenci prejeli za osvojitev turnirja v Nemčiji, ni ravno velik. Je to najmanjši "pokalček" v zgodovini odbojke? "Mogoče je res," se je pošalil generalni sekretar OZS Gregor Humerca. Pokal, ki so ga Slovenci prejeli za osvojitev turnirja v Nemčiji, ni ravno velik. Je to najmanjši "pokalček" v zgodovini odbojke? "Mogoče je res," se je pošalil generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Če ga fotografiraš malo bližje, je večji, a uspeha se ne meri po velikosti pokala. To je zagotovo najmanj pomembno. Če ga fotografiraš malo bližje, je večji, a uspeha se ne meri po velikosti pokala. To je zagotovo najmanj pomembno.

Se vidimo prihodnjo reprezentančno sezono, ki bo za reprezentante spet naporna. Čakajo jih nastopanje v drugem razredu svetovne lige, evropsko prvenstvo na Poljskem in kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018. Se vidimo prihodnjo reprezentančno sezono, ki bo za reprezentante spet naporna. Čakajo jih nastopanje v drugem razredu svetovne lige, evropsko prvenstvo na Poljskem in kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 85
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin