Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2019,
21.38

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca evropska liga srebrna evropska liga

Sobota, 25. 5. 2019, 21.38

4 leta, 10 mesecev

Srebrna evropska liga, 1. krog

Slovenke evropsko ligo odprle z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Slovenska odbojkarska reprezentanca | Slovenke so evropsko ligo začele s suvereno zmago. | Foto CEV

Slovenke so evropsko ligo začele s suvereno zmago.

Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je  nastope v srebrni skupini evropske lige začela z zmago. V dvorani Lukna v Mariboru je upravičila vlogo favoritinje in Estonijo premagala s 3:0. V skupini B sta poleg slovenske reprezentance še Portugalska in Grčija, ki je prav tako slavila s 3:0.

Varovanke Alessandra Chiappinija so upravičile vlogo favoritinj. Po prvem nizu je marsikdo od 500 gledalcev na tekmi pričakoval lažje delo, toda tekmice so v naslednjih dveh nizih pokazale zobe in bile povsem enakovredne. Slovenke so igrale dobro v bloku in v obrambi, pri servisu, sprejemu in igri v napadu, v katerem se je poznala odsotnost Ize Mlakar, pa so zagotovo rezerve.

V prvem nizu so kmalu povedle z 9:3, nato sicer dopustile, da so se tekmice približale na tri točke zaostanka, a v nadaljevanju predvsem po zaslugi Saše Planinšec in Lane Ščuka ter dobre igre v obrambi poskrbele za serijo točk, ki jim je prinesla vodstvo z 1:0.

Saša Planinšec je bila ena najbolj razpoloženih v slovenski vrsti. Dosegla je 15 točk. | Foto: CEV Saša Planinšec je bila ena najbolj razpoloženih v slovenski vrsti. Dosegla je 15 točk. Foto: CEV

Njihov sprejem že v prvem nizu ni bil blesteč, na začetku drugega niza pa je bil še nekoliko slabši, posledica tega je bil, da so Estonke vodile s 13:10. A po servisih Anite Sobočan, ki je dosegla dva asa, so domače vzpostavile ravnotežje, v končnici pa tudi strle odpor tekmic. Po izidu 22:22 so te najprej storile napako, Ščuka je z blokom priborila dve zaključni žogi, po zaslugi dobrega servisa Tine Grudina in napake gostij so izkoristile že prvo.

Po dobrem začetku tretjega niza je marsikdo mislil, da je težav za Slovenke konec. A Estonke se niso kar tako dale. Čeprav so ves niz zaostajale, so z borbenostjo dihale za ovratnik tekmicam, ki pa so vendarle ves čas držale vodstvo in prek Saše Planinšec, s 15 točkami tudi najučinkovitejše igralke tekme, izkoristile drugo zaključno žogo.

Slovenija : Estonija 3:0 (18, 22, 23)

Dvorana Lukna, gledalcev 500, sodnika: Stoica (Romunija), Seifried (Slovenija).
Slovenija: Mori 4, Grudina 6, Janežič, Blažič, Zdovc Sporer, Mikl, Zatković 8, Pintar, Ščuka 13, Sobočan 7, Pogačar, Hutinski, Markovič, Planinšec 15.
Estonija: N. Peit 9, Bahmacev, Monnakmae 1, Miilen 5, Kullerkann 7, Hollas 6, E. Peit 2, Ennok 4, Pajula, Nolvak, Arak, Kiisk, Moor 10, Haidla.

Srebrna evropska liga, 1. krog

Preberite še:

Alesandro Chiappini
Sportal Slovenkam uspel preizkus pred Estonijo
Ne spreglejte