Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2022,
18.33

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Marco Bonitta slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 3. 9. 2022, 18.33

1 leto, 7 mesecev

Kvalifikacije za EP

Slovenija se veseli, imeniten podvig odbojkaric!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Slovenske odbojkarice so si zagotovile nastop na EP že dve tekmi pred koncem kvalifikacij. | Foto CEV

Slovenske odbojkarice so si zagotovile nastop na EP že dve tekmi pred koncem kvalifikacij.

Foto: CEV

Slovenske odbojkarice so se tretjič v zgodovini uvrstile na evropsko prvenstvo. To jim je uspelo že dva kroga pred koncem kvalifikacij, potem ko so v Bakuju še četrtič zmagale. Azerbajdžan so po odlični predstavi premagale s 3:1 (11, -19, 18, 21).

Azerbajdžan : Slovenija 1:3

Dvorana A.Y.S. Baku, gledalcev 800, sodnika: Akdemir (Turčija), Simić (Srbija).

Azerbajdžan: Ruban 9, O. Alijeva 13, Abdulazimova 9, Harčenko 1, Kondratjeva, Bašnakova 1, Mercalova, Imanova 1, B. Alijeva, Besman 2, Karimova, Ališanova, Stepanenko 11, Kiriljuk 9.

Slovenija: Mazej, Pogačar, Eržen 1, Zatkovič 18, Šiftar 18, Najdič, Velikonja Grbac 8, Pucelj, Boisa, Grubišič Čabo, Lorber Fijok 17, Planinšec 15, K. Milošič.

Tekma je sicer imela kar nekaj preobratov. Prvi niz so Slovenke dobile gladko, zanesljivo vodile tudi na začetku drugega, ki pa so ga na koncu izgubile. Potem ko so dobile tudi tretjega, je v četrtem kazalo, da bo potreben še peti niz, a ob koncu so varovanke Marca Bonitte povsem nadigrale tekmice in prišle do zmage, s tem pa ostale pri stoodstotnem izkupičku.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Foto: CEV Foto: CEV

Prav vse Slovenke si zaslužijo pohvale, Lorena Lorber Fijok je bila najboljša serverka tekme, Saša Planinšec je bila odlična v bloku, Mija Šiftar in Eva Zatković sta bili učinkoviti v napadu, Anja Mazej je blestela na mestu libera, nekaj pomembnih točk je dosegla tudi Mirta Velikonja Grbac, seveda pa dobra igre ne bi bila možna brez podajalke Eve Pogačar.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Foto: CEV Foto: CEV

Naslednjo tekmo bodo Slovenke odigrale v sredo, 7. septembra, ko bodo gostile Azerbajdžan, tekma bo tako bolj pomembna za gostje, ki do današnje tekme na treh obračunih niso izgubile niti niza.

Ekipa se ni nikoli predala

"Dobro smo se pripravili na tekmo, tako fizično kot taktično, tekmice smo dobro analizirali. Igrajo agresivno, a moje igralke so se držale navodil in smo jih uspeli zaustaviti. Igrali smo pametno, dobro izkoriščali protinapade, še posebno pa me veseli četrti niz, v katerem smo dokazali, da se ekipa nikoli ne preda. Res sem lahko zelo, zelo zadovoljen," je bil po tekmi zadovoljen slovenski selektor Marco Bonitta.

"Res sem vesela, da smo premagale najboljše tekmice v skupini in se uvrstile na evropsko prvenstvo. Ponosna sem na ekipo, ker smo se večinoma časa držale tistega, kar smo se dogovorile. Še vedno je bil en velik padec v igri, a sem vesela, da smo se znali pobrati in na koncu zmagati," je povedala Anja Mazej.

Mija Šiftar pa:"Teden časa smo imele, da se pripravimo na njih, uspelo nam je dobro. Blok in obramba nam je danes res dobro šla. Povsem smo jih zaustavile in zasluženo zmagale."

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke si lahko priigrajo evropsko prvenstvo
slovenska odbojkarska reprezentanca u17
Sportal Slovenske odbojkarice so na dobri poti
Ne spreglejte