Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2016,
16.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka svetovna liga

Torek, 13. 9. 2016, 16.50

6 let, 7 mesecev

Slovenci po zmage v Azijo in Afriko

S kom se bodo Slovenci merili v novi sezoni svetovne lige?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
slovenska odbojkarska reprezentanca | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Mednarodna odbojkarska zveza FIVB je določila skupine svetovne lige FIVB World League 2017, v kateri bodo drugo leto zapored igrali tudi slovenski odbojkarji.

Kako je bilo v krstni sezoni?

Ti so svoje nastope med svetovno elito začeli v tretjem kakovostnem razredu, a so si s prepričljivo zmago že v svoji krstni sezoni zagotovili napredovanje v drugi razred.

Slovenci so v skupinskem delu tekmovanja na turnirju v Ljubljani premagali Katar, Tunizijo in Venezuelo, na drugem turnirju v Grčiji pa so bili boljši od Katarja in Portorika, medtem ko jim je domača reprezentanca zadala edini poraz v sezoni. Pred končnim turnirjem v Nemčiji so varovanci Andree Gianija zasedali prvo mesto na lestvici in imeli pred odhodom v Frankfurt tudi najboljše izhodišče. V polfinalu so naši fantje najprej odpravili Grčijo, z zmago nad Nemčijo v velikem finalu pa so se – po zmagi v evropski ligi leta 2015 in srebru na evropskem prvenstvu istega leta – veselili še ene odmevne zmage.

Ne spreglejte:

S kom v drugem kakovostnem razredu?

V svetovni ligi bodo slovenski odbojkarji nastopali v skupini z Avstralijo, Portugalsko, Nizozemsko, Turčijo, Češko, Kitajsko, Egiptom, Slovaško, Južno Korejo, Japonsko in Finsko, format tekmovanja v drugi skupini bo tudi prihodnje leto enak letošnjemu.

Kdaj?

Slovenci bodo imeli novo priložnost za dokazovanje od 2. junija naprej, ko se bo s tremi turnirji, na katerih bodo nastopile po štiri reprezentance, začela svetovna liga. Za uvod bodo naši odbojkarji gostovali v Južni Koreji in se pomerili z Južnokorejci, Čehi in Finci. Drugi sklop turnirjev bo teden dni pozneje, in sicer od 9. do 11. junija, Slovenija pa bo na Japonskem igrala proti gostiteljem, Južnokorejcem in Turkom.

Tretji sklop turnirjev bo med 16. in 18. junijem, našo izbrano vrsto pa čakajo obračuni s Portugalsko, Egiptom in Finsko. Končni turnir najboljše četverice, na katerem si bo zmagovalec priigral mesto v prvi kakovostni skupini, bo od 23. do 25. junija v Avstraliji.

Ne spreglejte