SiolNET. Sportal Odbojka
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Predstavitev Alessandra Beltramija

Pri Calcitu presrečni, v svojih vrstah imajo vrhunskega trenerja

0,08

termometer

 | Foto:

Odbojkarice Calcita Ljubljane, ki so v pretekli sezoni ubranile naslov državnih prvakinj, bo v prihodnji sezoni vodil italijanski strokovnjak Alessandro Beltrami. Za 34-letnega Beltramija, v lanski sezoni je vodil klub Liu Jo Modeno, ki bo z Ljubljančankami igral v drugem krogu kvalifikacij lige prvakinj, bo to prva sezona v tujini.

V zadnjih petih sezonah je Beltrami vodil kar štiri italijanske ekipe v ligi A-1, ki sodi med najmočnejše na svetu, zadnji dve sezoni je bil trener v Modeni. Toda po koncu prejšnje sezone je prišlo do združitve Modene in Piacenze. Ker ni bil v načrtih vodstva kluba, je tudi s pomočjo Tine Lipicer Samec, ene najboljših slovenskih odbojkaric vseh časov, ki je lani prenehala z aktivnim igranjem, navezal stike s Calcitom Ljubljana.

Želel si je novega izziva

"Zelo všeč mi je bil projekt, ki mi ga je predstavilo vodstvo kluba, poleg tega pa sem si želel novega izziva. Že zdaj se veselim dela v Calcitu Ljubljani, dejstvo je, da je raven odbojke v slovenski ligi nižja kot v italijanski ligi, kjer je 12 enakovrednih ekip. Toda po drugi strani sem se želel preizkusiti v tujini in rad bi videl, ali moja filozofija odbojke deluje tudi v Sloveniji. Znano mi je rivalstvo med Calcitom in Novo KBM Branikom, pred nami so tudi tekme v ligi prvakinj. Žreb nam ni bil najbolj naklonjen, saj bomo igrali proti moji nekdanji ekipi, ki bo v letošnji sezoni še močnejša in bo šla v boj za naslov italijanskih državnih prvakinj, visoke cilje pa bo imela tudi v ligi prvakinj. Ampak ne glede na to bomo skušali nuditi čim večji odpor, svojo priložnost pa bomo potem iskali v pokalu Cev," je ob današnji predstavitvi v prostorih ljubljanske Hiše športa dejal novi trener najboljše slovenske ekipe zadnjih dveh let.

 | Foto:

Predsednik Calcita: Gre za vrhunskega strokovnjaka

"Naš prvi izbor je bil Gašper Ribič, ki pa se je odločil, da po treh zelo uspešnih letih zapusti žensko odbojko. Po njegovem odhodu je bilo v igri za mesto trenerja kar nekaj imen, po zaslugi Tine Lipicer Samec pa smo prišli v stik z Beltramijem. Ker njegove finančne zahteve niso bile visoke, gre za pa vrhunskega strokovnjaka, smo se hitro dogovorili za sodelovanje. Pri delu mu bo še naprej pomagal Aljoša Jemec, na dopoldanskih treningih pa Gregor Rozman, ki bo sicer trener ekipe Ljubljana Volley, naslednica Vitala," je bil s prihodom Beltramija zadovoljen Gregor Hribar, predsednik OD Calcit Ljubljana, ki mu je uspelo sestaviti piramido ljubljanske ženske odbojke. Na njenem vrhu je Calcit Ljubljana, ki združuje šest ljubljanskih klubov.

Novo ime v dresu Calcita

Aktualnim državnim prvakinjam je v svoje vrste že uspelo zvabiti nadarjeno Pio Blažič, ki je za zdaj edina novinka v ekipi.

Dela z novim trenerjem se že veseli Kaja Turk, ki tako kot Elena Kučej, Tina Grudina, Urška Igličar, Meta Jerala in Ilka van de Vyver ostaja v klubu: "V torek smo se prvič spoznale z Beltramijem. Za vse nas je to nekaj novega, prepričana sem, da bomo prav vse napredovale." | Foto: Dela z novim trenerjem se že veseli Kaja Turk, ki tako kot Elena Kučej, Tina Grudina, Urška Igličar, Meta Jerala in Ilka van de Vyver ostaja v klubu: "V torek smo se prvič spoznale z Beltramijem. Za vse nas je to nekaj novega, prepričana sem, da bomo prav vse napredovale."

Blizu temu, da ostanejo vse tujke

"V primerjavi z lansko sezono smo glede igralskega kadra v veliko boljšem položaju. Večina igralk bo ostala v klubu, tudi belgijska organizatorka igre Ilka van de Vyver, blizu temu, da ostaneta, sta tudi Slavina Koleva in Olivera Kostić. Ker je vprašanje, kdaj bo naša kapetanka Petra Vrhovnik po operaciji kile lahko spet zaigrala, iščemo še eno sprejemalko, imeli pa bomo tudi dve prosti igralki," je o igralskem kadru spregovoril Hribar, ki je tudi predstavil cilje kalcitovk.

"Želimo še tretjič zapored osvojiti naslov državnih prvakinj, prav tako pa vrniti pokalno lovoriko. V srednjeevropski ligi, kjer branimo naslov, bo cilj najmanj uvrstitev v finale, medtem ko nam v ligi prvakinj žreb ni bil naklonjen in se bomo težko uvrstili v ligaški del tekmovanja, vendar bomo skušali čim višje priti v pokalu Cev."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin