Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 4. 2016,
21.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

1 DOL odbojka Calcit Ljubljana Nova KBM Branik

Petek, 29. 4. 2016, 21.36

6 let, 7 mesecev

Bankirke kot vihar čez Calcit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Odbojkarice Nove KBM Branika so v drugi finalni tekmi končnice 1. DOL za ženske doma premagale Calcit Ljubljano s 3:0 (20, 19, 20).

Odbojkarice Nove KBM Branika so s prepričljivo zmago 3:0 v drugi finalni tekmi državnega prvenstva proti ekipi ljubljanskega Calcita rezultat v zmagah izenačile na 1:1. Tretja tekma bo v ponedeljek ob 18. uri v Tivoliju.

Tekma se je za mariborsko ekipo začela uspešno. Z neugodnimi začetnimi udarci je tekmicam na drugi strani mreže povzročala veliko težav in ob prvem tehničnem odmoru je vodila 8:4, pri 11:6 pa je trener gostij Gašper Ribič zahteval pol minute odmora. Mariborčanke so še naprej igrale zanesljivo, v napadu se je izkazala zlasti Iza Mlakar, in prednost povišale na šest točk (13:7), ob drugem tehničnem odmoru pa vodile 16:11. Nato so si privoščile nekaj napak v napadu, prednost je skopnela na tri točke (18:15), toda v odločilnih trenutkih je Marina Cvetanović v napadu dosegla 24. točko in nato z blokom še 25. za zmago v nizu.

V nadaljevanju so Ljubljančanke po na trenutke zmedeni igri Mariborčank v polju in neučinkoviti v napadu povedle 8:2 in nato s točkami učinkovite Olivere Kostić 11:4. Toda gostiteljice so nato ujele ritem igre, prevzemale pobudo, nizale točke za točko in z delnim izidom 9:1 dosegle preobrat z vodstvom 13:12. Tudi v nadaljevanju so igrale domala brez napak, vodstvo povišale na 16:13 in 19:13 in brez težav osvojile še drugi niz.

Serija se zdaj spet seli v Tivoli. | Foto: Serija se zdaj spet seli v Tivoli.

Uvodne minute tretjega niza so minevale v izenačeni igri, nekaj več od nje so imele ljubljanske odbojkarice, ki so povedle 8:6 in dve točki prednosti obdržale do drugega tehničnega odmora. Tedaj je Anita Sobočan s točko v napadu najprej izenačila rezultat, nato s tremi odličnimi začetnimi udarci ob slabem sprejemu gostij dosegla še tri točke za vodstvo 19:16, ki ga mariborske odbojkarice z zbrano in odločno igro niso več izpustile iz rok.

Izjavi trenerjev:

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: "Zelo sem zadovoljen z igro naših odbojkaric in tudi z gladko zmago, čeprav v finalnih tekmah sploh ni pomembno, ali zmagaš 3:2 ali 3:0. Pomembno je, da smo izenačili rezultat v zmagah in da se spet vse začenja znova. Naše igralke so nekaj težav imele v začetku drugega niza in tudi v tretjem jim ni šlo najbolje od rok, toda v odločilnih trenutkih so pokazale dovoljšnjo mero borbenosti in predvsem zrelo, zbrano in odločno igro, za kar jim čestitam. V ponedeljek nas čaka novo dokazovanje in če ponovimo današnjo igro, se lahko marsikaj zgodi."

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljana: "Tega, da bomo izgubili z 0:3, seveda nisem pričakoval, prej, da bo tekma zahtevna in izenačena. A se je spet pokazalo, kako nepredvidljiva je ženska odbojka. Mariborčanke so igrale odlično, znale so izrabiti priložnosti, ki so jim jih z napakami ponudile naše igralke. Z mislimi sem že pri tretji tekmi, ki ne bo nič manj zahtevna in pomembna kot sta bili prvi dve. Pričakujem da bodo naša dekleta zaigrala veliko bolje, predvsem pa, da bo bodo naredila manj napak."

 

Nova KBM Branik : Calcit Ljubljana 3:0 (20, 19, 20)

Dvorana Lukna, gledalcev 600, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

Nova KBM Braniki: Mlakar 18, Blagne, Kaučič 7, Sužnik, Cvetanović 6, Ammerman 1, Vovk, Najdič 2, Keglevič, Planinšec 9, Sobočan 8, Pintar 1, Eržen.

Calcit Ljubljana: Grudina 4, Božič, Igličar, Forštnarič, Kučej 3, Kostić 14, Hribar 1, Jerala, Turk, Potokar 4, Koleva 13, Van de Vyver 4.

Ne spreglejte